Начало > ICN.Bg Блог > Събития > С Дрон полетя и ICN.Bg

С Дрон полетя и ICN.Bg

С Дрон полетя и ICN.Bg

(Обновена: ) | Събития

Миналата година момчетата от CodeWeek издигнаха логото на ICN.Bg в центъра на Враца с помощта на дрон и така оповестиха събитието, което се проведе на 11 и 12 октомври 2014г. и в което участваха 200 участника и 20 лектора в 8 различни модула.

dron

Тази година отново ще се проведе събитие, което ще е част от от Европейската CodeWeek седмица на програмирането между 10-16 Октомври 2015г., а именно CodeWeek-Враца 2015. В посочените дни ще се проведат множество безплатни практически обучения и лекции по професионални теми, засягащи едни от най-бързоразвиващите се сектори в бизнеса, а именно IT сектора. Целта на събитието, официалният спонсор на което е ICN.Bg, е да се запознаят гражданите на град Враца и региона с възможностите за работа в IT секторa в България и така да дадат шанс за работа на много млади хора и възможността да останат и да се развиват в родният си град.

Програмиране, създаване на съдържание, дизайн, роботика и видеообработка са част от темите, по които любознателните младежи ще получат знания и така ще се усъвършенстват в избраното от тях направление. Всичко това ще им помогне лесно да намерят работа в желаната от тях насока, както на местно ниво (работейки онлайн), така и в едни от най-успешните IT фирми в България. И това не е всичко, за най-изявените ще има реални проекти, които след това да включат в портфолиото си.

Споменахме ли, че всички обучения и лекции ще са безплатни за всеки, който желае да се включи в събитието? А също, и че ще има много състезания, награди, томболи и най-вече възможности за реализация?

След изданието на CodeWeek миналата година, момчетата спечелиха конкурса Промяната на Нова ТВ, и след това създадоха ИТ център във Враца ,3-ма човека ще започнат работа във Враца в ИТ сферата, а до края на годината се очаква да станат 10.

[caption id="attachment_1008744" align="aligncenter" width="700"][![zx620y348_2491324](https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2015/07/zx620y3482491324.jpg)](https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2015/07/zx620y3482491324.jpg) Проектът за създаване на IT център и IT общност във Враца на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов печели състезанието "Промяната" измежду 212 предложения от над 30 населени места. © Нова Телевизия[/caption]

CodeWeek беше началото на всичко това. А ние от ICN винаги ще бъдем част от такъв тип инициативи, надявайки се, че и тазгодишното събитие ще доведе до много успешни проекти.

Етикети: #lektsii #workshop #obucheniya #it-sektor #vazmozhnost-na-mladezhite #sabitie

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе