Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Първият по рода си безплатен уъркшоп за Docker е факт!

Първият по рода си безплатен уъркшоп за Docker е факт!

Първият по рода си безплатен уъркшоп за Docker е факт!

(Обновена: ) | Събития

След поредица от статии, в които ви запознахме с Docker и Docker контейнерите, дойде време и за първия уъркшоп по темата!

На 5 ноември е първият от серията безплатни работилници на тема Docker хостинг и ще се проведе в офиса на ICN.Bg, зала UniversITy. ICN.Bg e първата компания в България, която внедрява контейнер технологията в широката си гама от услуги в лицето на Kubernetes и Docker технологиите.

Docker Workshop in Plovdiv, 05.11.15, 18:30

Docker е платформа с отворен код изградена на базата на Линукс контейнер технологията, която ви позволява да изграждате, доставяте и стартирате разнообразни приложения, изолирайки ги една от друга. Kubernetes е платформа с отворен код за управление на клъстери, служеща за разполагане, скалиране и поддръжка на приложения, работещи в Линукс контейнери.

Популяризирането на тази така иновативна за България технология започва със серия от уъркшопи, на които ще бъдат представени Docker и Кubernetes, с помощта на интересни примери. Участващите ще имат възможността да изградят или мигрират своите първи приложения в контейнеризиращата среда и съпътстващите ги елементи.

Специализираната работилница е насочена към програмисти със задълбочени познания по програмиране, като опит с Linux или DevOps е предимство и изисква носенето на личен лаптоп с Wi-Fi и предварително инсталиран Docker Engine.

Програмата на уъркшопа е както следва:

  1. Какво е Docker? Основни понятия.
  2. Изграждане на Image
  3. Какво е Kubernetes? Концепция и контролен панел.
  4. Изграждане на вашето първо приложение с помощта на контейнер.

Двете дати, от които желаещите могат да изберат и да се присъединят към света на най-бързо внедряващата се технология в света, са 5 и 12 ноември, часът е 18.30, а мястото е офисът на хостинг компания ICN.BG!


Етикети: #docker #workshop #rabotilnitsa #devops #linux-developers

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе