Начало > ICN.Bg Блог > Събития > NASA Space Apps Challenge 2016: Пловдив се включва в надпреварата

NASA Space Apps Challenge 2016: Пловдив се включва в надпреварата

NASA Space Apps Challenge 2016: Пловдив се включва в надпреварата

(Обновена: ) | Събития

Отново е време за космическа мисия, но няма нужда да кандидатствате за предстоящата експедиция до Марс, защото NASA Space Apps Challenge е отново тук! Глобалното събитие отново има свой собствен „космодрум“ на територията на България и вече можете да се регистрирате за участие. Тази година освен в София и Бургас всички желаещи космонавти могат да се включат в уникалното предизвикателство и в града на тепетата Пловдив. От ICN.Bg за четвърта поредна година с гордост ще подкрепим събитието. Прочетете в нашата статия повече за новата локация в България, за инициативата и за това как се представихме миналата година на най-големия хакатон в света.

NASA Space Apps Challenge е най-голямото международно състезание за разработване на иновативни технологични решения с отворен код. Той се фокусира върху изследването на космическото пространство и набляга на съвместната работа за разрешаването на проблеми генерирането на приложими open-source решения. Този април хакатонът ще се проведе в 193 точки по света в 72 държави едновременно, а българските градове отново ще се наредят до големите световни центрове на науката, като Берлин, Лондон и Париж.

Как ще протече инициативата? NASA Space Apps Challenge се провежда в няколко етапа. Първият е на международно ниво, в рамките на два дни от 23 до 24 април. В България всички желаещи могат да се включат в София, Бургас, а от тази година и в Пловдив. Вторият етап ще определи глобалните финалисти по всички категории, а на третият етап ще бъдат излъчени победителите в състезанието.

26-те предизвикателства тази година са в следните категории:

  • Технологии
  • Аеронавтика
  • Космическа станция
  • Слънчева система
  • Земя
  • Пътуване до Марс

Участващите ще трябва да разработят приложения, софтуер, хардуер, визуализации и решения, които да подпомогнат изследователските мисии в космоса и като цяло да допринесат за подобряване на живота на Земята.

Ето и няколко идеи за питчване, които предлагат организаторите на NASA Space Apps Challenge:

240SECONDSOFGLORY

Какво се случи миналата година? В събитието се включиха 13 702 участници от 135 града на земното кълбо и бяха представени 949 проекта. 2015-та бе увенчана с грандиозния успех на българските участници, като 3 от нашите проекти бяха финалисти на последния кръг, а проектът VALKYRIE стана победител в категорията BEST USE OF HARDWARE. Освен златни медали, софийският екип от Техническия университет имаше възможността да присъства на изстрелването на ракетата Атлас5 към Международната космическа станция.

Тогава какво чакате? Слагайте скафандрите и се регистрирате тук.

От хостинг компания ICN.Bg сме горди, че отново можем да подкрепим NASA Space Apps Challenge за четвърта поредна година и с интерес ще следим кои страхотни български идеи ще успеят да кацнат на последния етап на международното технологично състезание.

Следете последни космически новини за събитието в България на официалната му Facebook страница.

Етикети: #nasa-space-apps-challenge #nasa

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе