Начало > ICN.Bg Блог > Събития > LibertyBits 2019 - конференцията посветена на личната свобода в цифровото съвремие

LibertyBits 2019 - конференцията посветена на личната свобода в цифровото съвремие

LibertyBits 2019 - конференцията посветена на личната свобода в цифровото съвремие

| Събития

Очаква ни една от най-значимите IT конференции за годината! Уникалното събитие LibertyBits, което е посветено на личната свобода в цифровото съвремие, ще се състои на 04.05.2019г. в гр. София. Ние от ICN.Bg ще бъдем там и ще подкрепим страхотната идея на този форум!

Какво е LibertyBits?

LibertyBits е уникално събитие, което няма аналог в света. Ще се проведе за втора поредна година в България и се очаква да събере близо 400 ентусиасти от страната и чужбина. Основната му идея е да постави на преден план етичните проблеми, свързани с правото на лична свобода и неприкосновеност, и нуждата от интегрирането на технологии и алтернативни методи за защита на персоналната информация. Конференцията LibertyBits се фокусира върху това до колко нашата собствена представа за личната ни свобода в Интернет е истина, до колко сме запознати с възможностите за злоупотреба с личните данни, които споделяме онлайн и как това може да се отрази на живота ни в бъдеще.

Второ издание на LibertyBits

Основният фокус на второто издание на LibertyBits ще бъдат децентрализацията и независимостта на отделните индивиди в обществото.

Във второто издание на LibertyBits ще се обсъждат теми като:

  • „Blockchain“ технология и други финансови и нефинансови блокчейн базирани проекти, които позволяват използването на криптовалутите и които играят ролята на доверен механизъм за постигане на споразумение между две взаимодействащи си страни, без необходимост от намесата и одобрението на трета страна-посредник.
  • „Privacy“ / Защита на личните данни. Неприкосновеността на персоналната информация и правото ни да защитим своята поверителност от корпоративните и държавните структури, организации и институции, които се опитват да го ограничат или да ни лишат от него.
  • „Free Software“ и proprietary (close code) софтуер. Програмите със „Затворен код“ често крият в себе си опасност от препращане на личната ни информация без нашето съгласие. Трябва да сме наясно с това какви опасности крие използването на такива апликации и какви са алтернативите.
  • „Independent Living“. Има ли други алтернативи, когато използваме продукти и услуги? Можем ли да заменим стандартните източници на енергия за лични и бизнес цели и да се откъснем от зависимостта към определени комунални услуги, която сме изградили, можем ли да го направим без да направим компромис с качеството си на живот? В темата ще се представят и възможностите за по-голяма индивидуална мобилност и алтернативни начини на работа.

LibertyBits е за свободомислещите хора!

Конференцията цели да вдъхнови и въвлече свободомислещите хора в разрешаването на етичните проблеми, свързани с централизацията и зависимостта към монополните структури с държавен или корпоративен характер. По време на събитието ще се разгледат етичните проблеми, свързани с използването на лична информация, и ще се представят технологии, които са инструмент за разрешаването им.

Лектори на LibertyBits

Лектори на LibertyBits ще бъдат уважавани български и чуждестранни експерти, международни активисти и защитници на свободата на словото, човешките права и личната неприкосновеност от правителствения, институционален и корпоративен шпионаж.

Сред лекторите на конференцията са:

  • Alex Sander, EU Public Policy Program Manager For The FSFE | Free Software Advocate & Speaker
  • Anna Pelova, A Digital Nomad | An Independent Living Speaker
  • Meglena Antonova, Energy Campaigner At Greenpeace | Independent Living Speaker
  • Nikola Tchouparov, Co-Founder & CEO Of Moneyfold | Blockchain Speaker & Main Host 2018/2019

Включете се в LibertyBits форума на 04.05.2019г. в София, София Тех Парк! Можете да заявите своя билет за събитието с 10% намаление с код ICNBG, валиден до 10.04.2019г.

Вземи билет за LibertyBits с код ICNBG

От хостинг компания ICN.Bg се радваме, че можем да се включим в това значимо и единствено по рода си събитие, организирано от нашите приятели от LibertyBits. Ние винаги сме обръщали сериозно внимание на сигурността на нашите клиенти и често говорим за това колко е важно да се подсигури персоналната информация.

Още по темата:

ICN.Bg с готовност за новия регламент за защита на на личните данни GDPR

Какво е SSL и как защитава сайта и потребителите ви?

Всички клиенти на ICN.Bg с безплатен SSL сертификат

WordPress: Ръководство за сигурност

ICN.Bg с ISO 27001:2013 за информационна сигурност

ICN.Bg: Пресконференция за киберпрестъпленията и атаките срещу достъпа до онлайн услуги

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе