Начало > ICN.Bg Блог > Събития > За поредна година подкрепихме турнира по информационни технологии „Джон Атанасов“ и талантливите деца на България

За поредна година подкрепихме турнира по информационни технологии „Джон Атанасов“ и талантливите деца на България

За поредна година подкрепихме турнира по информационни технологии „Джон Атанасов“ и талантливите деца на България

Събития

За екипа на ICN.Bg е удоволствие, че и през тази година имахме възможността да подкрепим турнира „Джон Атанасов“, който разширява кръгозора на българските деца за света на компютърните технологии.

Зарадвахме победителите с награди - безплатен хостинг план за една година и подарък от нашите специални чорапи – по 3 бр. в комплект, защото е важно да знаят от рано, че най-важно е да имаш винаги backup.

ICN Backup socks

Есенният турнир се проведе от 29 ноември до 01 декември 2019 г. Основната цел на събитието бе да се стимулира използването на компютърните технологии в учебния процес сред децата и не само. Турнирът даде възможността на учениците да представят своето собствено виждане по проблеми, свързани с новите технологии, училищната подготовка и образованието. Всеки участник показа свой авторски подход и презентира защитата на идеите си.

the winners

Децата разработиха свои собствени проекти под ръководството на научни ръководители, сред които учители и консултанти. Представяме ви трите основни категории, в които се състезаваха спрямо класа, в който се намират: „Мултимедийни презентации“, „ Интернет приложения“ и „Приложни програми“.

john atanasov competition

В направлението „Мултимедийни презентации“ ученици от V до VIII победители станаха шестокласничките от Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Гоце Делчев Стефани Терзиева и Константина Костова.

Приза в категория „Интернет приложения“ взе бъдещият абитуриент от ППМГ "Васил Левски" в Смолян - Атанас Василев. Той изработи своя собствена платформа за система за тестване на задачи по математика.

Наградата в третата и последна категория за “Приложна програма“ грабна дванадесетокласникът Цветелин Цецков от ПМПГ "Св. Климент Охридски" в Монтана със софтуерна програма -„Simulation Q”.

Как подкрепихме конкурса - "Джон Атанасов" през 2018 година?

Екипът на ICN.Bg пожелава на всички участници нестихващо любопитство към заобикалящия ни свят и най-вече в сферата на информационните технологии. Вярваме, че още в училище се възпитават ценности, които някой ден ще допринесат за създаването на големи технологични новости именно от точно тези малки иноватори, които ние днес подкрепяме.

Абонирай се за бюлетина ни!

Получавай първи най-актуалната и полезна информация за твоя онлайн бизнес!

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе