Начало > ICN.Bg Блог > Събития > За поредна година подкрепихме турнира по информационни технологии „Джон Атанасов“ и талантливите деца на България

За поредна година подкрепихме турнира по информационни технологии „Джон Атанасов“ и талантливите деца на България

За поредна година подкрепихме турнира по информационни технологии „Джон Атанасов“ и талантливите деца на България

| Събития

За екипа на ICN.Bg е удоволствие, че и през тази година имахме възможността да подкрепим турнира „Джон Атанасов“, който разширява кръгозора на българските деца за света на компютърните технологии.

Зарадвахме победителите с награди - безплатен хостинг план за една година и подарък от нашите специални чорапи – по 3 бр. в комплект, защото е важно да знаят от рано, че най-важно е да имаш винаги backup.

ICN Backup socks

Есенният турнир се проведе от 29 ноември до 01 декември 2019 г. Основната цел на събитието бе да се стимулира използването на компютърните технологии в учебния процес сред децата и не само. Турнирът даде възможността на учениците да представят своето собствено виждане по проблеми, свързани с новите технологии, училищната подготовка и образованието. Всеки участник показа свой авторски подход и презентира защитата на идеите си.

the winners

Децата разработиха свои собствени проекти под ръководството на научни ръководители, сред които учители и консултанти. Представяме ви трите основни категории, в които се състезаваха спрямо класа, в който се намират: „Мултимедийни презентации“, „ Интернет приложения“ и „Приложни програми“.

john atanasov competition

В направлението „Мултимедийни презентации“ ученици от V до VIII победители станаха шестокласничките от Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Гоце Делчев Стефани Терзиева и Константина Костова.

Приза в категория „Интернет приложения“ взе бъдещият абитуриент от ППМГ "Васил Левски" в Смолян - Атанас Василев. Той изработи своя собствена платформа за система за тестване на задачи по математика.

Наградата в третата и последна категория за “Приложна програма“ грабна дванадесетокласникът Цветелин Цецков от ПМПГ "Св. Климент Охридски" в Монтана със софтуерна програма -„Simulation Q”.

Как подкрепихме конкурса - "Джон Атанасов" през 2018 година?

Екипът на ICN.Bg пожелава на всички участници нестихващо любопитство към заобикалящия ни свят и най-вече в сферата на информационните технологии. Вярваме, че още в училище се възпитават ценности, които някой ден ще допринесат за създаването на големи технологични новости именно от точно тези малки иноватори, които ние днес подкрепяме.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе