Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Турнирът по информационни технологии „Джон Атанасов“ награди ученици в три категории

Турнирът по информационни технологии „Джон Атанасов“ награди ученици в три категории

Турнирът по информационни технологии „Джон Атанасов“ награди ученици в три категории

(Обновена: ) | Събития

На 1 и 2 декември 2018г. ученици от цялата страна се състезаваха в Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“. Състезанието се проведе в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади в град София и събра над 120 младежи от 5 до 12 клас. От хостинг компания ICN.Bg за поредна година споделихме емоцията на събитието и го подкрепихме с подаръци и безплатен хостинг, с който децата да могат да реализират своите иновативни проекти.

Целта на Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ е да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот. Осигурява се възможност учениците да представят собствено виждане по проблеми, свързани с новите технологии, училището и образованието, както и да покажат авторски подход и умения да защитават и аргументират идеите си.

Победител в категорията най-добро интернет приложение стана дванадесетокласникът Виктор Велев от МГ „Д-р Петър Берон“, гр.Варна, с проекта Icarus - платформа за колаборация и контрол на версиите в 3D дизайна. След награждаването ученикът сподели, че смята да кандидатства за финансиране на своя стартъп компания.

На второ и трето място се класираха приложения за намиране на партньори по проекти и за споделяне на физическа активност чрез Photogram. Четвърти остана проект за надграждане на електронните дневници чрез създаване на електронни картони на учениците. Софтуерът предвижда възможност дори за по-лесно издаване на дипломите от училищата.

В категория най-добра мултимедийна презентация бяха показани проекти за представяне на видовете енергия, които излъчват Слънцето, огънят и лампите, както и за възможностите за забавление чрез математика. Победители станаха осмокласничките от ППМГ „Нанчо Попович“, гр. Шумен - Дани Стоянова и Елена Гинкова с проекта "Магията в светлината".

Десетокласникът Иван Златанов от НТБГ взе призът за най-добра приложна програма с валутната софтуерна програма „DiVault”. Бяха представени още четирикраки роботи, за които учениците са използвали минимални средства.

Ето и събитието в снимки:

john-atanasoff-2018-1

john-atanasoff-2018-2

john-atanasoff-2018-3 john-atanasoff-2018-4

От ICN.Bg сме изключително щастливи, че имахме възможността да подкрепим за поредна година турнира "Джон Атанасов", който е толкова значим за развитието на българските деца в сферата на информационните технологии. За нас е огромна чест да спонсорираме това събитие, както и много други инициативи като NASA Space Apps Challenge, HackVratsa, DigitalKidz, Мениджър за един ден, Apps@НПМГ, Състезанието по компютърни мрежи и други. Самите ние сме организатори на инициативата BgSchool.bg., с която искаме да подпомогнем българското образование, като дадем безплатен хостинг на училища, ученици и студенти, за да могат да развият своите идеи в реална онлайн среда.

Етикети: #инициатива #турнир #състезание #nasa #spaceapps #apps #компютърни-мрежи #hackvratsa #bgschool #хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе