Начало > ICN.Bg Блог > Събития > ICN.Bg подкрепя талантливите български деца

ICN.Bg подкрепя талантливите български деца

ICN.Bg подкрепя талантливите български деца

| Събития

Независимо, че сме родени през отминалия век, ние от ICN.Bg също ще се поздравим с 1-ви юни, Международния ден на детето. Защото още пазим детския дух у нас, защото не спираме да се забавляваме и да играем дори докато работим. Затова и толкова сериозно подкрепяме и събитията, насърчаващи развитието и на други малки и пораснали деца като нас с интереси в IT сферата. Ето и някои от най-важните инициативи в подкрепа на младите таланти, зад които заставаме.

DigitalKidZ

Това е инициативата на фондация „Дигиталните деца“, която подпомага иновативното обучение и развитие на българските ученици в дигитална и технологична среда. Целта на организаторите е децата да придобият необходимите им IT умения, които ще ги направят успешни, знаещи и можещи през 21-ви век. Благодарение на инициативата, те навлизат в света на информационните технологии, започват да програмират, да развиват своята емоционална интелигентност и да усъвършенстват всички свои умения. ICN.Bg подпомага проекта DigitalKidZ с безплатен хостинг за всички участници.

BgSchool.Bg

Проектът BgSchool.Bg, на който организираме от ICN.Bg, също е създаден в подкрепа на българското образование. В него може се включи всеки студент или ученик с амбиции да се развива в уеб дизайна и програмирането, като той ще бъде подкрепен с безплатен хостинг от ICN.Bg. Вижте как инициативата BgSchool.bg допринесе за развитието на учениците в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Червен бряг и на тези в СУ „Пейо Крачолов Яворов“, гр. Пловдив. Можете да прочетете повече за инициативата и да разберете как да се включите в нея тук.

HackVratsa и CodeWeek Vratsa

Най-значимите IT събития и състезания в северозападна България от няколко години се провеждат в гр.Враца. По време на тях малки и големи участници се надпреварват в изработването на иновативни проекти и софтуерни продукти. Всяко едно от изданията на тези събития приключва с няколко страхотни идеи, превърнати в напълно реални проекти от участниците. За екипа на ICN.Bg е привилегия да бъде част тези моменти, като предоставя специални подаръци и безплатен хостинг за всички включи ли се в състезанията. Вижте как премина HackVratsa 2018 и кои са победителите в надпреварата.

Apps@НПМГ

ICN.Bg с удоволствие подкрепя и ученическото състезание за мобилни приложения, организирано от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, гр. София. По време на събитието ученици между 8-ми и 12-ти клас работят върху създаването на мобилна апликация, съвместима с популярните платформи за такъв тип приложения. Младежите са провокирани да използват своята креативност и логическо мислене, като биват напътствани от своите ментори – преподаватели и професионалисти от ИТ сферата. Проследете как премина изданието на Apps@НПМГ през 2018-та година и кои проекти спечелиха челните места.

Защо подкрепяме талантливите български деца?

Защото по време на тези събития учениците наистина развиват нови IT способности - деца в 5-ти клас създават собствен образователен уеб сайт, тинейджъри разработват мобилни приложения, а други демонстрират завидни умения в дизайна и програмирането. Съществуват огромен брой талантливи деца и младежи, които имат желанието и потенциала да създават свои собствени онлайн проекти и да се развиват в ИТ сферата. За всички тях ние от ICN.Bg ще продължи да осигурява необходимата подкрепа, за да бъдат още по-добре подготвени и успешни в бъдеще.

Етикети: #digitalkidz #bgschool #hosting #хостинг #безплатен-хостинг #състезание #образователна-инициатива

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе