Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

(Обновена: ) | Събития

От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България *HackVratsa. *Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат наградени, а най-важното е, че участниците ще получат безценни съвети от редица професионалисти в областта на информационните технологии. Ако обичате да съчетавате полезното с приятното, запишете се за участие и покажете своите способности в реална конкурентна среда.**

Какво представлява *HackVratsa? *

В последните години, технологиите завладяват всеки един аспект от нашия живот и то много по-бързо от очакваното. Vratsa Software Community за поредна година показва, че технологиите са бъдещето на новото време и подкрепя тяхното развитие. Организираният от тях HackVratsa е най-големият хакатон на територията на Враца и региона. Това е събитие, което дава шанс за развитие на млади таланти в областта на информационните технологии. Провежда се за втора поредна година, като миналата година имаше голям успех – събраха се над 50 участници, които бяха разпределени в 14 отбора. По време на хакатона участниците не спираха да ни изненадват с иновативни и креативни решения на възложената задача. А крайните резултати бяха наистина зашеметяващи. Вижте повече за миналогодишното събитие тук.

Каква е целта на *HackVratsa*?

Основната му цел е да открива млади IT таланти, на които да даде старт в по-нататъшното им развитие. Това е една страхотна възможност за жителите на град Враца и региона да покажат своите знания и да ги приложат на практика, под ръководството на доказали се в своята сфера ментори.

Кога и къде ще се проведе?

HackVratsa ще се състои в три поредни дни – стартът е на 21.04 от 18:00ч. и приключва на 23.04 в 17:00ч. Заредете с желание за работа, а домакинът Vratsa Software Community ще се погрижи за доброто настроение. В това издание на HackVratsa организаторите очакват над 60 души, които ще се състезават в отбори в различни направления. Вижте повече за инициативата във Facebook събитието тук.

Кой може да участва и каква ще е задачата на участниците по време на хакатона?

Събитието е подходящо за всеки – ученици, студенти, работещи, програмисти, дизайнери, предприемачи. Важното е да имате желание!

Дори и да не притежавате „изключителни IT сили“ можете да се включите и да обогатите технологичните си познания. Целта е заедно да създадете концепция за софтуерен продукт и да я разработите.

Тази година темата на събитието ще бъдат игрите и игровизацията, като най-добрите в програмирането и дизайна ще премерят сили в няколко различни направления.

Ще може да се насочите към 1 от категориите, която най-много отговаря на предпочитанията ви:

  • Уеб сайт и уеб приложение;
  • Мобилно приложение;
  • Десктоп приложение;
  • Embedded системи (хардуер).

**От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме HackVratsa за втора поредна година и вярваме, че събитието ще има реален ефект върху технологичния напредък на целия регион. Подкрепяме още редица събития, които развиват възможностите на младите IT специалисти в България,** като БАМА, HackVratsa, турнира по информационни технологии “Джон Атанасов“, CodeWeek Враца и други. Създадохме и инициативата BgSchool.Bg, която има за цел да даде възможност на ученици и студенти да развият своите IT възможности на практика в реална онлайн среда.

Смятаме, че в днешния високотехнологичен свят имаме нужда от свеж поглед при решаването на различни IT загадки, пред които се изправяме всеки ден. Затова от ICN.Bg ще продължим да подкрепяме българското образование и смело ще насърчаваме младежите в професионалния им път в сферата на информационните технологии.

Пожелаваме успех на всички участници и проектите, които ще разработят по време на събитието!

Етикети: #sastezanie #it #hakaton #hackvratsa #codeweek #mladi-talanti #sabitie #initsiativa #hosting #vratsa #vratsa-software-community #приложение

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе