Начало > ICN.Bg Блог > Събития > HackVratsa отново събра IT таланти от Северозапада

HackVratsa отново събра IT таланти от Северозапада

HackVratsa отново събра IT таланти от Северозапада

(Обновена: ) | Събития

За втора поредна година се проведе най-голямото IT събитие в Северозападна България HackVratsa 2017. От 21 до 23 април най-добрите компютърни специалисти в град Враца имаха възможност да премерят сили и да покажат своите умения. И тази година от хостинг компания ICN.Bg подкрепихме събитието и талантливите хора в Северозападния регион. Вижте как премина събитието, кои са победителите, както и снимки от него.

В тазгодишното издание на HackVratsa участие взеха 31 млади таланти. Те се надпреварваха помежду си, разпределени в 8 отбора. Крайната цел беше в рамките на 2 дни да създадат игра, която да впечатли журито, съставено от опитни програмисти.

Първото място грабна отборът на The Bulgarian Gurus, съставен от четирима курсисти на „Враца Софтуер“. Те впечатлиха журито с иновативния си софтуерен проект, който провокира паметта и наблюдателността на играещите. Така спечелиха голямата награда - Sony Playstation 4 и посещение в офиса на компанията за разработка на игри Gameloft.

На второ място се класира отборът на CodingRangers със своята бойна браузър игра, в която можеш да се изправиш както срещу компютър, така и срещу реален опонент.

Трето място журито отреди на момчетата от Leonardo Robotics, които за втора поредна година стигат близо до върха. Те създадоха хардуерна система-бомба – игра, съставена от няколко модула, която се играе от двама души, като единият играч дава напътствия, а другият е в ролята на сапьор, който трябва да обезвреди бомбата.

Всички участници се забавляваха много, получиха награди, както и нови знания и умения. Вижте снимки от хакатона HackVratsa 2017 и отборите, които се включиха в събитието:

IMG_8515

IMG_8520

IMG_8514

IMG_8614IMG_8535

IMG_8538

IMG_8547

IMG_8559

IMG_8567

IMG_8641

IMG_8667

IMG_8650

„Враца Софтуер Общество“ организира още едно IT събитие - лятна IT академия за предприемачи ПРО, която ще стартира на 3 юли и ще завърши на 5 август. Академията е предназначена за ученици и студенти, като те ще развиват собствени проекти. Ще следим с интерес как се развиват всички участници и какви ще са постиженията им.

Етикети: #sastezanie #it #hakaton #hackvratsa #igri #компютърни-специалисти #игровизация #vratsa #състезание

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе