Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Уебинарът за по-оптимизиран и защитен сайт приключи! Какво пропуснахте?

Уебинарът за по-оптимизиран и защитен сайт приключи! Какво пропуснахте?

Уебинарът за по-оптимизиран и защитен сайт приключи! Какво пропуснахте?

(Обновена: ) | Събития

Първият уебинар за тази година премина при огромен интерес. На 17 май засегнахме актуалната тема за сигурността на онлайн бизнеса и вечния въпрос как сайтът ни да е възможно най-оптимизиран.

За всички присъстващи на уебинара стана ясно, че за да имат успешен бизнес онлайн, да генерират повече продажби и да изградят доверие в бранда си, е необходима защитеност на данните на потребителите и скорост при зареждане на сайта.

До 2 секунди е времето, в което средностатистическият потребител би изчакал, за да се зареди дадена уеб страница. След това той просто я напуска. 79% от потребителите със сигурност ще загубят доверие в бранда и най-вероятно повече няма да се върнат на сайта.

Web_page_abandonment

Решението, което показахме на уебинара, е симбиоза между двете технологии, HTTP/2 протоколът и SSL сертификатите, които вече официално са се превърнали в стандарт, който налагат и от гиганта Google.

Убинарът запозна участниците със SSL сертификата, какво представлява той, как работи и с какво помага сайтът ви да стане по-сигурен, по-надежден и по-представителен. HTTPS визуализацията на вашия сайт е важен сигнал за огромна част от потребителите, които все повече се вглеждат в нивото на сигурност, което им предоставя сайтът.

Продължихме с HTTP/2 протоколът, чиято основна цел е подобряването на скоростта на зареждане на сайта. Протоколът е наличен на всички сървъри на ICN.Bg от края на месец март. Ключовите предимства на новия протокол са много и са свързани изцяло с начина на доставяне на информацията.

seoHTTP/2 помага и за оптимизирането на вашата страница, оказвайки благоприятно влияние на Google Rank-a, тъй като Google алгоритъмът отчита като фактор времето за отваряне на сайта и има тежест върху резултатите при класиране.

Когато говорим за оптимизиране няма как да не споменем и HTTPS, който също е основен фактор влияещ върху резултатите при класиране. Знаете, че S префикс може да получите, когато поставите SSL сертификат на вашата страница.

От около месец, всички клиенти на споделен хостинг (Иконимичен, Бизнес и Стандартен Linux план) от ICN.Bg, имат възможност да се възползват от безплатния SSL сертификат – Let`s Encrypt. Показахме ви ключовите му предимства, нивото на защита, как и кога се подновява и прозрачността му на собственост.

Обещахме и видео, на което да видите как се инсталира Let`s Encrypt с помощта на специално разработен плъгин, само с един клик и напълно безплатно:

За всички, които искат отново да си припомнят ключовите моменти от събитието споделяме презентацията:

[button url="https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2016/05/SSLHTTP2.pdf" icon="icon-download-alt" size="wpbbtn-large" lightbox="false" target="_blank"]Изтегли презентацията[/button]

А за тези, които пропуснаха уебинара „По-оптимизиран и защитен сайт със SSL и HTTP/2“ имаме запис на събитието, което може да гледате ТУК!*

*Специално за всички, които искат да получат допълнителна информация за SSL, какви видове има, кои сертификати за кои типове сайтове са подходящи и още много полезна информация подготвихме SSL WhitePaper, включващ и специален промо код за поръчка на SSL!*

[button url="https://www.icn.bg/bg/registrations/ssl-certificates-increase-sales-whitepaper?utmsource=BlogArticle&utmmedium=button&utmcampaign=SSLWhitePaper" icon="icon-download-alt" size="wpbbtn-large" lightbox="false" target="_blank"]Изтегли SSL WhitePaper [/button]

**за да гледате уебинара, е необходимо да имате регистрация в платформата на www.webinaria.bg*

Етикети: #инсталиране-на-lets-encrypt #ssl-sertifikat #уебинария-2-0 #lets-encrypt #onlajn-sigurnost #optimizatsiya-za-tarsachki #https #zashtita-i-sigurnost #безплатен-ssl-сертификат-от-icn-bg #http2 #ssl #uebinar

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе