Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Docker успешно акостира в Марица

Docker успешно акостира в Марица

Docker успешно акостира в Марица

(Обновена: ) | Събития

Напълно очаквано във водите на река Марица се появи кит! Впечатлихте се, нали? Да, това вече е факт! Docker технологията пусна котва и в Пловдив и има своите последователи. :)

Plovdiv_AcademyСпециално подготвения уъркшоп се проведе на 19 май в град Пловдив, с любезното съдействие на Plovdiv Academy и с това популяризирането на иновативната технология излезе извън границите на София.

Специалисти и разработчици от водещи IT компании, позиционирани в града на тепетата, имаха възможността да видят предимствата на Docker технологията и не само това. На безплатния уъркшоп „ Plovdiv: Just start to dockerize“, IT специалистите се възползваха от шанса, заедно със специалистите на ICN.Bg, да се докоснат до Docker хостинга и да създадат първите си images и контейнери.

Работилницата се проведе при неочаквано голям интерес и при пълна зала, с изключително подготвени участници - заредени с лаптопи и готови за предизвикателствата на Docker.

13271581_10206324847348765_1029107618_o 13241506_10206324847588771_816535725_o

За първи път подобен тип събитие се осъществи и с Live стрийминг от мястото на събитието. Записът може да видите тук:

[button url="https://www.facebook.com/ICN.BG/videos/10154863920556040/" icon="icon-youtube-play" size="wpbbtn-large" lightbox="false" target="blank"]Гледай видеото[/button]

Build-вахме, ship-вахме и run-вахме контейнери. Видяхме предимствата на Docker и контейнеризиращата среда и за какви критични за нашите приложения процеси е решение.

Запознахме аудиторията с 12 факторното приложение - документ, с който трябва задължително да сме запознати, когато разработваме приложения и искаме да ги скалираме. Освен този документ, Docker технологията е основното средство, с което да направите вашето приложение преносимо (portable) и скалируемо.

*Още интересни моменти от презентацията можете да намерите в самата нея:*

[button url="https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2016/05/Docker-Workshop1.pdf" icon="icon-download-alt" size="wpbbtn-large" lightbox="false" target="blank"]Изтегли презентацията[/button]

Очаквайте следващите Docker работилници, а къде ще е е следващото пристанище за Docker хостинг-а тепърва предстои да разберем.

Етикети: #docker #workshop #container #app #linux-containers #kontejner #docker-container #иновативна-технология #12-factor-app #nginx #plovdiv-academy #images #приложение

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе