Начало > ICN.Bg Блог > Събития > ICN.Bg подкрепя DigitalKidZ: Как премина пилотното издание?

ICN.Bg подкрепя DigitalKidZ: Как премина пилотното издание?

ICN.Bg подкрепя DigitalKidZ: Как премина пилотното издание?

(Обновена: ) | Събития

Наскоро ви запознахме с основателя на проекта DigitalKidZ – Ивелина Атанасова, която ни сподели интересни неща относно стартирането на инициативата и как се развива само няколко месеца, след началото ѝ. Сега с радост искаме да ви съобщим, че преди няколко дни успешно завърши първото издание на проекта DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”.

Фондация „Дигиталните деца“ е създадена с цел да повиши дигиталната грамотност на българските деца и да подпомогне тяхната личностна и професионална реализация в унисон с технологиите на 21-ви век. Проектът DigitalKidZ: Училище с “отворен код” създава условия за достъп на българските ученици до модерно и качествено образование във високотехнологична среда. Ние от ICN.Bg подкрепяме и насърчаваме младите хора, които искат да се развиват в областта на информационните технологии. За инициативата на DigitalKidZ осигуряваме безплатен хостинг за всички участници, за да осъществят успешно своите онлайн проекти.

От МОН обявиха, че през учебната 2018/2019 година, компютърното моделиране ще стане задължителен учебен предмет в клас, което стресна директори на много училища, поради краткия срок. Именно такава е целта на Фондация „Дигитални деца“ – да подготви преподавателите, които от своя страна да предадат нужните знания на своите ученици, с което да ги подготвят за дигиталното бъдеще.

Тази година над 1500 ученици на възраст между 8 и 16 години в цялата страна получиха възможността да се научат да програмират в рамките на втория учебен срок, благодарение именно на проекта DigitalKidZ: Училище с „отворен код“. Като учителите, които успяха да се включат в първото издание на инициативата дадоха изключително добра обратна връзка, споделяйки че наблюдават огромно развитие на социалните умения на своите ученици, като акцентират над подобряване на сътрудничеството и комуникацията, както и увеличаване на креативността, медийната грамотност и инициативността.

Това са изключително добри новини, тъй като преди 5 години Европейската комисия дефинира „компетенции на 21 век“, които ще са задължителни за успеха на всеки човек в едно дигитално общество. Компетенциите включват точно сътрудничество и комуникация, критично и креативно мислене, както и информационна, медийна, технологична грамотност и т.нар. „житейски умение“.

Именно тези умения са заложени в методология на DigitalKidZ: Училище с „отворен код“, и спрямо тях бях обучени всички преподаватели, които взеха участия в пилотно издание на проекта.

Ние от ICN.Bg сме изключително горди, че имаме възможността да подкрепяме инициативи като Фондация „Дигитални деца“, които са изцяло насочени към развитието на младото поколение. Ще продължаваме да помагаме, защото за нас е от огромно значение да предоставяме условия за младите хора да се развиват!

Етикети: #digitalkidz #hosting #support #хостинг #free-hosting #безплатен-хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе