Начало > ICN.Bg Блог > Събития > 14-то Национално състезание по компютърни мрежи

14-то Национално състезание по компютърни мрежи

14-то Национално състезание по компютърни мрежи

| Събития

За поредна 14-та година се проведе Националното състезание по компютърни мрежи за ученици, организирано от Факултета по математика и информатика към Софийския университет. От хостинг компания ICN.Bg за поредна година подкрепихме събитието и младите мрежови специалисти в България.

Състезанието се проведе на 14 и 15 април в сградата на ФМИ, като в него взеха участие 100 ученици от 8-ми до 12-ти клас от различни градове в България. Участниците в събитието трябваше да преминат през два етапа. Първият етап представлява теоритичен тест в областта на компютърните мрежи. Всички класирали се продължават във втория етап на надпреварата, който е и практическата част на състезанието. Зададеното условие на практическия казус се изпълни с помощта на програмата Packet tracer.

bana2

bana3 bana1 bana4 bana 5

Дванадесетокласниците с резултат по-голям от 5,50 ще могат да продължат образованието си във ФМИ, като отличната оценка е призната за резултат от вътрешния кандидат-студентски изпит по специалността.

От хостинг компания ICN.Bg, спазвайки традицията, за поредна година имахме удоволствието да бъдем заедно с това изключително събитие и да осигурим награди за всички участници.

Всички участници получиха подаръци от ICN.Bg. За победителите в топ 3 на Националното състезание по компютърни мрежи, както и за финалиститите, класирали се в последния кръг, предоставихме безплатно едногодишен хостинг план, за да реализират смело мечтите си онлайн.

Победители в състезанието са:

1-во място: Владимир Мариев Гаристов, 12 клас, ТУЕС - София

2-ро място: Иван Трифонов Стефанов, 12 клас, ТУЕС - София

3-то място: Алберт Александров Стефанов, 10 клас, НПМГ – София

Честито на всички победители!

За нас беше чест да поощрим таланта на младите участници и да им дадем възможност да продължат своето развитие в сферата. От ICN.Bg подкрепяме редица инициативи, които целят да подобрят IT уменията на младежите в България, като DigitalKidz, HackVratsa, CodeweekVratsa и други.

Нашата образователна инициатива BgSchool.bg бе създадена с цел да се подпомогне българското образование, да насърчим развитието на младите българи в IT сферата и да им помогнем да развият своите умения. В нея могат да се включат ученици и студенти, както и за училища, които искат да подобрят своята видимост в онлайн пространството, като ние им предоставяме безплатен хостинг за тези цели.

Повече за BgSchool.bg инициативата и как да се включите в нея вижте тук.

Етикети: #състезание #компютърни-мрежи #ученици #образователна-инициатива #BgSchool.bg #it #hosting #хостинг #инициатива #класиране #победители

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе