Начало > ICN.Bg Блог > Събития > CodeWeek Vratsa 2016 с над 200 участници!

CodeWeek Vratsa 2016 с над 200 участници!

CodeWeek Vratsa 2016 с над 200 участници!

(Обновена: ) | Събития

Най-значимото IT събитие в цяла северозападна България CodeWeek Vratsa събра над 200 ентусиасти на възраст между 10 и 60 години. За трета поредна година от ICN.Bg подкрепяме събитието и хората, които искат да стартират своето развитие в информационните технологии. Вижте в нашата статия снимки от събитието, разберете какви бяха 13-те направления, в които работиха отборите и каква беше емоцията на най-чакания уикенд за годината във Враца.

Какво е CodeWeek Vratsa?

CodeWeek Vratsa е едно напълно безплатно събитие, което дава възможност на любители от всякакви възрасти да се запознаят с IT професионалисти, да обменят опит и да развият нови технологични умения в един несъстезателен формат, който провокира техните възможности. Подходящо е за хора, които работят или се обучават в различни сфери, но които имат желанието да научат нови неща и да покажат, че могат да ги приложат на практика. CodeWeek Vratsa е част от европейската седмица на програмирането, която тази година се проведе между 15 и 23 октомври.

Как премина CodeWeek Vratsa 2016г. ?

Събитието се проведе на 22 и 23 октомври в ППМГ “Акад. Иван Ценов” и НУ “Софроний Врачански” и събра над 200 човека, като тази година присъстваха много млади и по-възрастни ентусиасти между 10 и 60 години. На откриването присъства кмета на община Враца, който държа реч и мотивира присъстващите.

Участниците се групираха е в отбори от 10 до 15 човека, които бяха разделени в 13 различни модула: · Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress

· Увод в програмирането (Java, C#, друг)

· Създаване на приложения за Андроид

· Front-end – създаване на сайтове и

уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript

· Видеообработка

· Photoshop |· Анимиране

· Роботика за начинаещи

· Софтуерно тестване (QA)

· Програмиране за най-деца (5-7 клас)

· Роботика за деца (5-7 клас)

· Бизнес мислене

· Хакатон

Присъстващите се запознаха отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в IT сферата, получиха вдъхновение, насоки и почерпиха от опита на лекторите. В края всички участници се събраха отново заедно, за да видят какви са интересните проекти, които бяха създадени.

На събитието беше организиран и Хакатон, където по-опитните програмисти се групираха в отбори и разработиха иновативни проекти в полза на обществото и най-добрите от тях бяха наградени от организаторите.

Вижте снимки от CodeWeek Vratsa:

CodeWeek Vratsa участници CodeWeek Vratsa състезание [CodeWeek Vratsa(https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2016/10/IMG_6765-300x200.jpg)CodeWeek Vratsa CodeWeek Vratsa CodeWeek Vratsa CodeWeek Vratsa работа в екип CodeWeek Vratsa CodeWeek Vratsa CodeWeek Vratsa CodeWeek Vratsa роботика CodeWeek Vratsa robotics-for-kids2

CodeWeek Vratsa закриване

От ICN.Bg отново имахме удоволствието да подкрепим инициативата CodeWeek Vratsa, да раздадем награди и да усетим неописуемата емоция на събитието. Очакваме с нетърпение следващата година, когато отново ще се включим в едно от най-мащабните IT събития в страната и ще видим кои са най-интересните проекти, които ще се "кодят" във Враца.

Прочетете още:

ICN.Bg продължава да подкрепя WordCamp

Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Враца отново стана център на новите технологии

Състезанието по мрежи с победител от ПМГ Ботевград

NASA Space Apps Challenge 2016: Пловдив се включва в надпреварата

Етикети: #hakaton #code-week #code-week-vratsa #sabitie #initsiativa #photoshop #programirane #vratsa #robotika

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе