Начало > ICN.Bg Блог > Събития > BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Кирил Кирилов, учител в СУ „Пейо Крачолов Яворов“ , гр. Пловдив

BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Кирил Кирилов, учител в СУ „Пейо Крачолов Яворов“ , гр. Пловдив

BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Кирил Кирилов, учител в СУ „Пейо Крачолов Яворов“ , гр. Пловдив

(Обновена: ) | Събития

В поредицата интервюта във връзка с BgSchool ви запознаваме с ученици, студенти и преподаватели, които искат да се развиват в сферата на информационните технологии. Днес ви представяме Кирил Кирилов, преподавател в СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – гр. Пловдив. Г-н Кирилов има за цел да предостави на учениците си реални условия, в които те да развиват своите IT умения, а какъв по-добър начин от инициативата BgSchool.bg?

BgSchool.bg e инициатива, чрез която ние от ICN.Bg искаме да подкрепим българското образование и да насърчим младите хора да се развиват в сферата на информационните технологии. В проекта могат да кандидатстват училища, ученици и студенти, като ни сме поели грижата да им осигурим безплатен хостинг, за да могат да реализират онлайн проектите си.

Вижте какво сподели г-н Кирилов за себе си и впечатленията му за BgSchool.bg:

1.Представете се накратко? Kъде преподавате и по кой предмет?

Казвам се Кирил Кирилов и преподавам в СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Пловдив по предмета Информационни технологии. Много съм запален по областите системна администрация и програмиране.

2.Как разбрахте за инициативата Bgschool.bg?

За инициативата разбрах от 2 места. Случайно попаднах на сайта на инициативата и от Facebook страницата на учителите по информационни технологии.

3.Какви ползи виждате в инициатива като Bgschool.bg за вашите ученици?

Виждам огромни ползи. Учениците ще могат да се учат и да разработват сайтове на професионално и специализирано място предназначено за тази цел. Ще имат възможността да пипнат инструменти, като контролния панел насочващи ги към професионални реализации.

4.Според вас, как може да направим BgSchool.bg още по-полезна инициатива за децата?

Ами, например да осигури VPS (достъп до собствени виртуални машини), за да може да ги учим да инсталират и конфигурират операционна система, да работят с Linux.

5.Какво още бихте искали да включите в образователния процес, което не се предлага от училището, но смятате, че би донесло стойност на учениците?

Голяма стойност би донесла посещение на учениците в ИТ фирми. Да видят нагледно как изглеждат нещата от професионална гледна точка. Както и извънкласни дейности под формата на стаж в подобна фирма.

6.За финал, какво бихте казали на всички млади хора, които искат да се развиват в сферата на Информационните Технологии?

Много се радвам на такива хора. Бих им пожелал да надминат целите си. Това, което им е нужно, е само желание и старание, е и много четене, разбира се.

Благодарим на Кирил Кирилов за отделеното време и ценната обратна връзка, която ни даде. Именно такива моменти ни карат да продължаваме да подкрепяме различни инициативи, които да дават шанс на младите хора в България да развиват своите умения и таланти в сферата на информационните технологии.

Вижте как да се включите в нашата инициатива BgSchool тук.

Етикети: #interview #интервю #bgschool #hosting #хостинг #безплатен-хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе