Начало > ICN.Bg Блог > Събития > BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Валери Лунголов, учител в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Червен бряг

BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Валери Лунголов, учител в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Червен бряг

BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Валери Лунголов, учител в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Червен бряг

(Обновена: ) | Събития

IT сферата в комбинация с инициативи като Bgschool.bg, позволява на деца, ученици и студенти да развиват своите, както технически, така и креативни познания. В следващите редове ще ви запознаем с Валери Лунголов. Той е преподавател по информатика в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Червен бряг и помага на своите ученици да развият IT умения в реална хостинг среда с помощта на нашата инициатива BgSchool.bg.

Вижте какво каза г-н Лунголов за себе си и инициативата Bgschool.bg.

BgSchool.bg e инициатива, чрез която ние от ICN.Bg искаме да подкрепим българското образование и да насърчим младите хора да се развиват в сферата на информационните технологии. В проекта могат да кандидатстват училища, ученици и студенти, като ни сме поели грижата да им осигурим безплатен хостинг, за да могат да реализират онлайн проектите си.

Представете се накратко? Kъде преподавате и по кой предмет?

Казвам се Валери Лунголов и преподавам информатика и информационни технологии в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Червен бряг. Моите интереси са свързани с електроника, информатика и информационни технологии и прилагането им за разработка на различни електронни устройства.

Как разбрахте за инициативата Bgschool.bg?

За инициативата Bgschool.bg разбрах случайно, търсейки хостинг за моите ученици. В момента разработваме сайтове със система за управление на съдържанието WordPress. Започнахме с инсталация на xampp средата и работа с локален сървър. В последствие реших, че е най-добре в реални условия да се научат да изграждат и управляват сайт.

Какви ползи виждате в инициатива като Bgschool.bg за вашите ученици?

Ползите от инициативата Bgschool.bg е, че ще се научат да изграждат и администрират сайтове on-line. Ще се научат да администрират хостинг, да работят със Cpanel, да създават бази данни и потребители, да осъществяват връзка и записват файлове по ftp протокол. Всичко това е полезно, защото е в реална работна среда.

Според вас, как може да направим BgSchool.bg още по-полезна инициатива за децата?

Инициативата може да стане по-полезна, като достигне до максимално голям брой ученици. Може да се комуникира директно на ниво директор или предложение по електронна поща. Ако има поредица видео, стъпка по-стъпка как се изгражда и администрира сайт с WordPress, как се добавят разширения, много повече ученици биха опитали.

За финал, какво бихте казали на всички млади хора, които искат да се развиват в сферата на Информационните Технологии?

Искам да кажа на всички млади хора, да бъдат търпеливи и упорити, да вярват в себе си и в успеха си.

Благодарим на Валери Лунголов за препоръките и му пожелаваме много успех в неговото смело начинание! Ние от ICN.Bg ще продължим да помагаме на младите хора в България да се развиват успешно в сферата на информационните технологии. Освен нашата инициатива BgSchool.bg, подкрепяме и различни IT събития, като DigitalKidz, Code Week Враца, и HackVratsa, които дават възможност на начинаещи и специалисти да приложат IT знанията си на практика.

Можете и вие да се включите в нашата инициатива BgSchool.bg от тук.

По предложение на г-н Лунголов, прикачаме два от нашите уебинара във връзка с изграждането на WordPress сайт:

Още полезни видеа можете да откриете в нашия YouTube канал.

Научете повече за създаването на успешен WordPress сайт, в нашите статии по темата:

Вижте още полезни материали за това как да стартирате своето онлайн приключение на уеб сайта: kaksepravisait.com.

Етикети: #interview #интервю #bgschool #hosting #хостинг #безплатен-хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе