Начало > ICN.Bg Блог > Събития > BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Веселка Иванова, учител в 79. СУ „Индира Ганди“, гр. София

BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Веселка Иванова, учител в 79. СУ „Индира Ганди“, гр. София

BgSchool.bg в подкрепа на българските училища: Интервю с Веселка Иванова, учител в 79. СУ „Индира Ганди“, гр. София

(Обновена: ) | Събития

Продължаваме с поредицата интервюта, в която ви запознаваме с ученици, студенти и преподаватели, които искат да развиват своите практически знания в IT сферата чрез инициативата BgSchool. Днес ще ви представим Веселка Иванова, учител по информатика и информационни технологии в 79. СУ „Индира Ганди" – град София.

BgSchool.bg e инициатива, чрез която ние от ICN.Bg искаме да подкрепим българското образование и да насърчим младите хора да се развиват в сферата на информационните технологии. В проекта могат да кандидатстват училища, ученици и студенти, като ни сме поели грижата да им осигурим безплатен хостинг, за да могат да реализират онлайн проектите си.

Вижте в следващите редове какво сподели г-жа Иванова за себе си и за инициативата BgSchool.bg:

1.Представете се накратко? Kъде преподавате и по кой предмет?

Казвам се Веселка Иванова. Учител съм по информатика и информационни технологии в 79. СУ „Индира Ганди“. Преподавам на деца от I до XII клас. Занимавам се извънкласно с подготовка на талантливи ученици за участия в олимпиади и състезания по информационни технологии, като напоследък се занимаваме основно с уеб дизайн.

2.Как разбрахте за инициативата Bgschool.bg?

Разбрах за инициативата Bgschool.bg от мой бивш ученик, с когото съм работила за участие в олимпиади. Той ползва услугата от миналата година.

3.Какви ползи виждате в инициатива като Bgschool.bg за вашите ученици?

Намирам инициативата за изключително полезна. Децата създават сайтове и когато са създали качествен продукт, те искат да видят резултата на своя труд, нуждаят се от пространство в Интернет, където да представят създаденото. За съжаление българските училища нямат възможност да отделят средства за хостинг на създадените от учениците сайтове.

4.Какво още бихте искали да включите в образователния процес, което не се предлага от училището, но смятате, че би донесло стойност на учениците?

Бих желала да има възможност за повече извънкласни занимания с деца, които имат желание за работата с по-малко задължителна документация, с възможност за по-гъвкава работа с децата. Бих желала да има повече възможности за изява на учениците, повече състезания.

5.За финал, какво бихте казали на всички млади хора, които искат да се развиват в сферата на Информационните Технологии?

Радвам се за това, че все повече млади хора искат да се занимават с информационни технологии, но те трябва да знаят, че работата в тази насока изисква много труд и резултатите не идват бързо и лесно.

Бихме искали да благодарим на Веселка Иванова за отделеното време и да пожелаем на нея и учениците ѝ бъдещи онлайн успехи. Ние от хостинг компания ICN.Bg ще продължаваме да подкрепяме младите хора, защото в тяхно лице виждаме бъдещето!

Етикети: #bgschool #interview #hosting #интервю #хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе