Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Състезанието по мрежи с победител от ПМГ Ботевград

Състезанието по мрежи с победител от ПМГ Ботевград

(Обновена: ) | Събития

Миналият уикенд бе специален за нас и за още 20 ученика от цялата страна. От хостинг компания ICN.Bg имахме удоволствието отново да подкрепим едно от най-значимите IT събития, които имат за цел да развият уменията на младежите в България. 20-те финалисти в Националното състезание по компютърни мрежи за ученици, организирано от БАМА, с трепет очакваха награждаването в неделя, за да споделят със своите ръководители, приятели и семейство заслужената победа. Прочетете в следващите редове повече за надпреварата и за това кой грабна 3-те призови места в състезанието.

Националното състезание по компютърни мрежи за ученици се организира за 12-ти пореден път от Българската асоциация на мрежовите академии съвместно с Министерството на образованието и науката и Софийския университет „Св. Климент Охридски” - Факултетът по математика и информатика (ФМИ). Над 80 ученика се събраха във ФМИ, за да премерят сили. Част от тях са курсисти в Сиско академиите, а други изучават мрежовите технологии в средното си образование. Първият кръг на състезанието представляваше тест, който да провери знанията на учениците, а във втори кръг те трябваше да се справят с практически казус на Packet Tracer, което е софтуерен симулатор.

Можете да видите снимки от самото състезание и как учениците старателно преглеждат заданията:

bama 2 bama 3 bama 4 bama 6 bama 7 bama 8 bama 9 bama 0

Церемонията по награждаването се състоя в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади към МОН, където председателят на журито проф. Красен Стефанов от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” обяви призьорите.

bama 10 bama 11 bama 13 bama 14

Кои бяха първенците в състезанието?

Победител в надпреварата стана Валери Христов от Природо-математическата гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ в Ботевград. Валери Христов не за първи път участва в състезанието, като миналата година бе единственият десетокласник, който влезе в десетката на финалистите.

bama 22_1

На второ място се класира Валентин Върбанов от Технологично училище електронни системи към Технически университет /ТУЕС/.

bama 23

На трето място се класира Мариан Христов от Технологично училище електронни системи към Технически университет /ТУЕС/.

bama 20

Общо от ТУЕС се класираха 15 ученика в първите 20 призови места.

Всички дванадесетокласници, чиито резултати надвишават 5.50, получават правото да се обучават във ФМИ в избрана от тях специалност, като тази оценка се признава за резултат от кандидат-студентски изпит.

bama 24_1

Можете да видите поздравителните обръщения на Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и Доц. д-р Елиза Стефанова, заместник ректор на Софийския университет.

https://youtu.be/gQ0Ka-v_M2I

https://youtu.be/FYKcIWb5QdM

Можете да чуете и официалния писмен поздравителен адрес на Президента на Република България Росен Плевнелиев, чиито думи бяха предадени от Драгомир Димитров, Административен управител на Българска асоциация на мрежовите академии /БАМА/.

https://youtu.be/RmhG8-pz0ZY

От ICN.Bg присъствахме на церемонията по награждаването и успяхме да усетим духа и емоцията на това вдъхновяващо IT състезание. Ще продължаваме да подкрепяме развитието на младите специалисти в IT сферата и хората и организациите, които влагат своя труд, желание и усилия в бъдещето на талантливите деца на България. Вярваме, че технологичния прогрес на страната е именно в техните ръце.

Етикети: #bama #sabitiya-2 #bana #initsiativi #национално-състезание-по-компютърни

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе