Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Български студенти със златни медали от най-големия хакатон в света

Български студенти със златни медали от най-големия хакатон в света

(Обновена: ) | Събития

Valkyrie е проектът, който спечели престижно отличие в категорията BEST USE OF HARDWARE за 2015г. на NASA Space Apps Challenge, а ние от ICN.Bg се чустваме изключително горди, че сме част от този успех, подкрепяйки за трета поредна година българския кръг на състезанието.

Българският екип от талантливи деца отново доказва на света, че в технологичните новости и изобретения сме сред водещите страни, след като в началото на декември 2015 г. спечелиха световно признание за проекта си, променящ глобално живота на хората . Къде се извърши награждаването и какви преживявания имаха нашите младежи, ще ви разкажем в следващите редове.

Екипът на студентите от Техническия университет, гр. София грабна златните медали с иновативния си проект Valkyrie (smart glove), който използва силата на все по-бързо развиващия се IoT (Internet of Things) и така се превърнаха в световни шампиони в категория Хардуер на най-популярния технологичен маратон в света - Space Apps Challenge 2015. Умната ръкавица въвежда нов начин за общуване и свързване на хората със заобикалящата ни все по-технологична среда, управлявайки разнообразието от устройства с лекота.

Кенеди Център

Глобалните шампиони посетиха Космическия център Кенеди на НАСА като подарък за своеобразния успех и присъстваха на изстрелването на ракетата Атлас5 към Международната космическа станция.

Момичетата и момчетата отговорни за този успех са Мартин Куванджиев, Петър Лазаров, Борислав Филипов, Филип Янков, Евгени Събев, Кристина Илиева, Теодора Малашевска, Мирослав Добрев, Константин Жлебинков, Георги Велев и Виолета Кънева.

 Space Apps Challenge

*На нас от ICN.Bg не ни остава друго освен да продължаваме да подкрепяме гениалните ни студенти и ученици в сферата на IT технологиите и да чакаме следващото издание на инициативата, датите за която вече са извести. *

Локациите за NASA Space Apps Challenge 2016 в България са София, Бургас и Пловдив, а датите са 23 и 24 Април 2016г.

Етикети: #nasa-space-apps-challenge #iot #smart-glove #space-apps-challenge #best-use-of-hardware #zlatni-medali #globalni-shampioni #studenti

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе