Начало > ICN.Bg Блог > Промоции > Няколко отговора за новите домейни .Сайт и .Онлайн

Няколко отговора за новите домейни .Сайт и .Онлайн

Няколко отговора за новите домейни .Сайт и .Онлайн

(Обновена: ) | Промоции

Януари месец 2014г преобърна представите в интернет обществото за използване на стандартните домейн имена. Именно тогава за първи път проработиха и домейн имената на кирилица .ОНЛАЙН и .САЙТ. В този период от 3 месеца, всеки можеше да регистрира домейн името си, ако притежава запазена марка. С нетърпение очаквахме и денят, в който всеки свободно ще може да заяви своя домейн. От 2 Април 2014, тези домейн имена вече се продават свободно и вашия бизнес може да проговори на роден език в интернет. Представяме ви Екатерина Дурева, която ще ви разкаже повече за новите домейни .сайт и .онлайн.

EDureva Представи себе си и организацията, за която работиш?

Здравейте, казвам се Екатерина Дурева и съм мениджър проекти в швейцарска асоциация на интернет-регистратори CORE. От 1997-а година насам CORE работи по различни проекти, свързани с интернет. Най-новият е пускането на пазара на новите домейни на кирилица .САЙТ и .ОНЛАЙН

Кога стартират домейните?

На 02 април стартира втори и последен етап, наречен "Обща регистрация", т.е. вече абсолютно всеки може да си регистрира .САЙТ и/или .ОНЛАЙН.

Възползвайте се от възможността да бъдете първи, да бъдете пример, който останалите ще посочват. Нека заедно превръщаме Интернет на нашия собствен език!

С какво домейните на кирилица са по-различни от останалите домейни?

Вие сами оговорихте на въпроса :) Най-важната разлика е в това, че със .САЙТ или .ОНЛАЙН домейните се изписват изцяло на кирилица, т.е българите получават възможността да създават имена на сайтове на собствения си език. До сега в България тази услуга не е съществувала.

GA-strart

Знаете ли, че по цял свят над 360 милиона хора използват кирилица? Това число включва руснаци, българи, беларуси, украинци и множество други, използващи езици, които се базират на кирилицата. Домейните на кирилица за такова количество хора са съвсем малко, а и повечето от тях представляват определена държава. Затова създадохме напълно нови домейни, които удовлетворяват исканията на хората, боравещи с кирилица по цял свят.

Защо хората биха си регистрирали именно тези домейни на кирилица?

Хората са свикнали да пишат имената на сайтове на латиница, защо трябва да усложняваме нещата, ще кажете вие. Но представете си, че виждате на билборд нещо много полезно за вас и отдолу има адрес на сайт. Колко дълго ще помните как се пише този адрес на латиница? А на кирилица с хубаво подбрани думи просто няма как да го забравите. Ето например: мъжкия.сайт или училище.онлайн.

С Интернет на нашия собствен език се увеличава диапазона на букви, които можем да ползваме за името на уебсайта ни, например от българската азбука Й, Ж, Ъ, Ю, Ч, Ш, Щ, Я, които нямат директен аналог в латинската азбука. По този начин става много по-лесно за изписване, разбиране и запомняне. Освен това, кой от нас не иска да бъде различен, уникален и модерен, а новите домейни .сайт и .онлайн осигуряват тези възможности.

Кой би искал да си купи такъв домейн и какво ще спечели?

Онези от вас, които търсят видимост онлайн от своите сънародници. Ако например сте блогър ще достигате до много повече хора - от най-малки до най-големи. Ако вие сте собственик на търговска марка - със .сайт или .онлайн - тя ще бъде отразена в оригиналния си вид в Интернет. Ако имате собствен бизнес - получавате допълнителна възможности за уникална офлайн реклама, защото името на сайта, изписано на кирилица, ще привлече внимание и определено ще се запомни по-лесно от латинския си аналог.

Какви са предизвикателствата пред вас?

Навика. Хората са свикнали с латиницата, макар и да им е трудно, а понякога дори невъзможно, да намерят нещо само, защото не е правилно транслитерирано. Но с латиницата забравяме езика си и пишем с все повече грешки. Още нещо е липсата на “www” от името на домейна и виждайки например “пангюрище.сайт”, в началото никой няма да го реферира с линк.

Но искрено вярвам, че тези предизвикателства са въпрос на време. "Колкото повече, толкова повече" казва Мечо Пух и тук важи с пълна пара: колкото повече домейни на кирилица, толква повече хората ще свикват.

Повече информация за новостите около нас, както и къде можете да се срещенете наживо с екипа ни, можете да намерите на официалната ни уебстраница.

Вече може да заявите своя домейн .Онлай и .Сайт през сайта на ICN.Bg!

Етикети: #onlajn #hosting #domejni-na-kirilitsa #sajt-i-onlajn #novi-domejni

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе