Начало > ICN.Bg Блог > Промоции > Нови възможности за регистрация .BG домейни - 54.96 лв./г

Нови възможности за регистрация .BG домейни - 54.96 лв./г

Нови възможности за регистрация .BG домейни - 54.96 лв./г

(Обновена: ) | Промоции

Всички знаем, че да притежаваш .BG домейн е не само задължително, но и въпрос на престиж ако градите онлайн бизнеса си в България. Също така знаем колко беше трудно да получиш основание за регистрация на желания домейн. В последствие политиката за регистрация на .BG домейни бе леко променена в полза на крайния потребител, след като бяха включени защитени и незащитени регистрации, но и тази стъпка не предостави неограничени възможности.

Разбира се, суровите условия си имат своята добра страна, защото злоупотребите с тези домейни са сведени до минимум, а онлайн репутацията на сайтове, които са разположени на .BG е изключително голяма.

Още от 2007г ICN.Bg предостави възможността на клиентите си да регистрират такива домейни с основание за регистрация, като изцяло документацията се предоставяше от наша страна. Тази възможност съществува и до днес. Тя значително облекчава усилията на крайния потребител по придобиването на домейн от зоната .bg.

Изключително голям брой български фирми и онлайн проекти се възползваха от тази улеснена процедура, като само за 3 години (2007-2010) регистрирахме над 4 000 домейн имена.

Към нас непрекъснато постъпваха запитвания за предоставяне на възможност за регистрация на .BG домейни с незащитен статус, които предоставят ценово предимство.
Хостинг компания ICN.Bg винаги се е вслушвала в желанията на своите потребителите и от средата на 2011 година започна внедряването на система за регистрация на .BG домейни, благодарение на сключен договор за акредитиран Регистратор с националния домейн регистър "Регистър.Бг".

От началото на месец Юли 2012г., вече всеки потребител на ICN.Bg има възможност да поръча .BG домейн име с незащитен или защитен статус на цена от 54.96 лв./г с вкл. ддс.

Q&A
Q:

Всеки ли може да закупи домейн име .BG?

ICN.BG A:

Да, всеки, който желае може да закупи национален домейн .BG на цената от 54.96 лв./г с ДДС. Домейните, които ICN.Bg може да регистрира като акредитиран Регистратор са 2/два/ типа:
- С незащитен статус (без основание): Изисква се единствено пълномощно (подписано лично в офиса, нотариално заверено или подписано с ел. подпис), което упълномощава ICN.Bg да регистрира домейна от името на потребителя.
- Със защитен статус (с основание): Изисква се предоставяне на документи за основание (регистрация на фирма, търговска марка, патент и др.)

ICN.Bg предоставя и възможност за регистрация на .BG домейн имена със защитен статус, без да се налага потребителя да предоставя документация (основание). Документите се подготвят изцяло от наша страна, като регистрацията се осъществява в рамките 2/два/ работни дни. Услугата се предоставя на цена от 199.90 лв. с ДДС за първата година. За всяка следваща година потребителя заплаща стандартната такса от 54.96 лв. с ДДС.

Q:

Каква е разликата между домейни със защитен и незащитен статус?

ICN.BgA:

Разликата между защитен и незащитен статус на домейна е в основанието, което предоставяте за регистрация. Регистър.Бг има строго определени правила за регистрация на домейни с основание и следи стриктно за наличието на такова.
Пример: Вашата фирма е с наименование Иван Иванов ЕООД. Името на Вашата фирма е Вашето основание за регистрация на домейна. Домейна, който имате право да регистрирате е ivan-ivanov.bg или ivanivanov.bg. В този случай Вашето домейн име е със статус "Защитен", защото Вашето основание за регистрация е притежанието на фирма със същото име. В този случай Вие нямате право да регистрирате името ivan-petrov.bg с основание име на фирма Иван Иванов ЕООД и статус защитен.
С незащитен статус могат да се регистрират домейн имена, за които нямате основание за регистрация (име на фирма, патент, търговска марка и др.), а желаете да ползвате домейна за бъдещи цели. В този случай се изисква единствено подпис на пълномощно от Ваша страна. Незащитените домейни могат да преминават в статус защитен, след предоставяне на основание или след петата година от регистрацията им в случай, че през този период няма предявени претенции над тяхната собственост.

Q:

Каква е разликата между .BG домейн със защитен статус от 54.96 лв. и такъв от 199.90 лв.?

ICN.Bg A:

Няма разлика в процедурата по регистрация. В първия случай потребителя закупува домейн със защитен статус на база налична документация за това (име на фирма, запазена марка и т.н), а във втория случай, клиентът не разполага с основание за закупуване на домейн със защитен статус, и ICN.Bg подготвя цялата необходима документация за регистрация на домейн името със защитен статус.

Етикети: #bg #bg-domejn #bg-domain

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе