Начало > ICN.Bg Блог > Промоции > Кой спечели 10 г. безплатен хостинг от ICN.BG (Интервю с г-н Димитър Копарански)

Кой спечели 10 г. безплатен хостинг от ICN.BG (Интервю с г-н Димитър Копарански)

Кой спечели 10 г. безплатен хостинг от ICN.BG (Интервю с г-н Димитър Копарански)

(Обновена: ) | Промоции

2014 г. беше годината, в която ICN.Bg навърши 10 г. И за да отпразнуваме заедно нашия рожден ден, решихме да подарим на 10 от вас 10 г. безплатен хостинг. В промоцията взеха участие всички потребители направили поръчка за нов хостинг или подновили хостинг в периода 01.12.2014 г. – 31.12.2014 г. На 5.01.2015 г. изтеглихме 10 късметлиии), а в поредица от интервюта ще ви представим всеки от един от тях. Представяме ви г-н Димитър Копарански, който развива няколко проекта в свободното си време. Какво повече ни сподели г-н Копарански, прочетете в интервюто по-долу:

1. Разкажете ни малко повече за Вашия уеб сайт?

Първият проект, който беше dimitar-400-300и причината да си купя хостинг, започна като фен сайт на музикална група. Сайтът беше одобрен дори от самата група и се превърна в официален фен сайт за България. Постепенно, с годините развивах и други проекти, които качвах на същото място. Сега (почти) всичко е обединено под един общ портал, от който може да се достигне до всеки един от подсайтовете.

2. Колко е важно според вас, един бизнес да има онлайн присъствие?

По принцип много зависи от самия бизнес. Но в днешно време - време на бързо технологично развитие и наличие на интернет в почти всеки дом, онлайн присъствието е, ако не задължително, то силно препоръчително. Голяма част от хората прекарват времето си онлайн, ровейки разнообразни сайтове, които изобилстват от реклами и платени съобщения. Дори и да разчитате на външна реклама, шансът разхождащите се хора да я пропуснат, защото си гледат телефоните в този момент е много по-голям от това да я видят онлайн. Инвестирането в сайт и последвалата реклама (ако си имате собствен бизнес) е една много добра идея.

3. Какво най-силно ви вълнува в това, което правите?

Ако въпросът е насочен към сайтовете, които поддържам, то аз обичам да колекционирам определени неща. Основната ми цел е всичко да е описано и подредено в хубав и лесен за поддържане вид. Колкото по-добре успея да изпрограмирам "каталозите" и да ги запълвам регулярно с новите придобивки, толкова повече се вълнувам.

4. Какви ползи би донесло онлайн присъствието на бизнеса ви и какви са целите, които сте заложили в тази насока?

В интерес на истината аз нямам собствен бизнес, от който да търся каквито и да е ползи. Не вадя пари от това, което правя и всичко е изцяло и само за мое лично удовлетворение. От време на време си поставям цели - да допиша даден модул, да добавя определен брой нови неща към каталозите. Старая се да постигам тези цели, доколкото ми позволява времето.

5. Какви хост услуги използвате в момента и кой други услуги от нашето портфолио бихте използвали в бъдеще?

Използвам най-евтината в момента услуга - Ултима и на този етап съм напълно доволен от това, която тя предлага. С разрастване на самата услуга през последните години и добавяне на определен брой екстри безплатно (като аддон домейни), които преди бяха платени, още по-малка нужда имам от каквото и да е друго за момента. Използвал съм и други ваши услуги, като Икономична, но времето на тези проекти отмина.

6.Как разбрахте за ICN.Bg и защо се спряхте на нас като хостинг доставчик?

Честно казано дори не помня кога за първи път прибягнах до вашите услуги. Може би преди 5-6 години, когато имах достатъчно финанси да си го позволя. Малко преди това работех като съпорт в друга хостинг компания и там започнах да развивам първите си проекти. След напускането ми обаче се наложи да потърся нов и надежден дом за бъдещите си начинания. Бях разглеждал различни хостинг компании в България и тогава вашата ми допадна най-много. Мисля, че от една страна ми беше препоръчана от познати, а от друга имаше и достатъчно евтини планове.

7. Вие спечелихте 10 години безплатен хостинг, което е уникална по рода си награда в хостинг сферата. Как бихте я използвали и как виждате вашето онлайн развитие през следващите 10 години?

Ще продължавам да правя това, което правя и в момента - да си хоствам личните проекти и да ги развивам. Какво ново ще направя през годините, никой не може да каже. Но десет години са голям период от време. Нищо не се знае. Имал съм няколко започнати начинания, които бяха "приспани" в последствие, но с идеята някой ден да се съживят отново. Сега поне имам достатъчно време да не обмислям част от финансовата страна и да се средоточа върху реализацията им.

Пожелаваме на г-н Копарански още много реализирани проекти и се радваме, че хостинг компания ICN.Bg е част от тях!

Етикети: #host #hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе