Начало > ICN.Bg Блог > Промоции > Code Signing сертификат за сигурност на онлайн приложенията ви

Code Signing сертификат за сигурност на онлайн приложенията ви

Code Signing сертификат за сигурност на онлайн приложенията ви

Промоции

Когато потребителите закупуват софтуер от известни издатели, то е добре да знаят кой е създателят на софтуера и на какво могат да се надяват. Факторът сигурност и качество е най-важният при избор на конкретен софтуер. Клиентите, които обаче свалят софтуер от не толкова известни издатели, трябва да могат да се уверят в сигурността на решението, което искат да използват. Има един сигурен начин, с който 100% вие ще увеличите доверието на клиентите си – code signing сертификат. В тази статия ще отговорим на въпроса какво представлява този сертификат и има ли общи с SSL или не!

Каква е ролята на един code signing сертификaт:

 • Верифицира идентичността на собственика на софтуера/приложенията;
 • Създава доверие към търговеца;
 • Потвърждава автентичността на съдържанието;
 • Защитава от фалшифициране на кода;
 • Повишава увереността на клиентите, използващи вашия софтуер;
 • Широко поддържан.

Когато клиентите свалят софтуер, защитен от Code Signing сертификат, те могат да бъдат сигурни в:

 • Източника на съдържание: Крайният потребител е уверен, че софтуерът идва наистина от издателя, който го е подписал го;
 • Цялостност на съдържанието: Крайният потребител е сигурен, че софтуерът не е бил модифициран или променян след момента на подписването му с code signing сертификат.

Как работи code signing сертификатът

Какво се случва, когато се издава Code Signing Certificate:

 • Кодът се хешира с еднопосочна функция;
 • Частният ключ на разработчика се използва за да криптира хеширания код;
 • Създава се подписан блок от съдържание;
 • Подписаният код се вмъква в portable executable файл.

ICN.Bg ви предлага Code Signing Certificate от следните издатели - Comodo, Thawte, Verisign.

В няколко изречения ще ви опишем предимствата на всеки един от тях, в зависимост от различните издателства:

Comodo Code Signing Certificate позволява на разработчиците да добавят слой на сигурност, който показва на потребителите, че могат да се доверят на техния софтуер и не идва от злонамерени хакери. Code Signing Certificate позволява на IT разработчиците дигитално да подписват софтуерите преди да бъдат разпространени в уеб пространството и така, потребителите могат да бъдат сигурни в кода, който теглят и в това, че не е модифициран след като веднъж е бил подписан.

Thawte Code Signing Certificate - ако възнамерявате да разпространявате код или съдържание в Интернет или корпоративни extranets, гарантирайки цялостта и авторството на този код, то този сертификат е силно препоръчителен за вас. Thawte Code Signing Certificate свежда до минимум всички рискове, с които са съпроводени тегленията на софтуер и приложения, отново чрез дигитален подпис, който потвърждава произхода на софтуера и издателя, който го е подписал, както и че софтуера не е бил видоизменен или подправен, и съответно е безопасен за инсталиране и работа.

Лесно можете да запазите репутацията и кода си непокътнати със Symantec® Code Signing Certificates. С помощта на технологията Authenticode® и верификацията на Symantec Code Signing SSL, вашите потребители могат да бъдат сигурни в истинността на източника, както и че кода не е компрометиран, така че да са напълно уверени при тегленето им. Виртуалният „shrink wrap“, който се създава от Symantec Code Signing, гарантира сигурното разпространение на кода и съдържанието в Интернет.

Етикети: #thawte #verisign #code-signing #comodo-ssl

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе