Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Нови "джаджи" в WordPress 4.8

Нови "джаджи" в WordPress 4.8

Нови "джаджи" в WordPress 4.8

(Обновена: ) | Полезно

Последният ъпдейт на любимата CMS платформа WordPress зарадва феновете си с промени, които обещават да направят презентирането на бранда ви по-лесно. Главният бонус, който идва с новия ъпдейт са джаджите (widgets) за изображение, видео, аудио и текст – това е една дългоочаквана екстра за подобряването на страничната лента. Повече за този и останалите ъпдейти във версия 4.8 „Evans” на WordPress, прочетете в следващите редове.

Новите джаджи в WordPress

След като сте обновили версията си на WordPress до 4.8, в менюто Джаджи (Widgets) трябва да виждате новите опции, които ще можете да прикачите към страничната лента на уебсайта си. Добавянето на джаджите се случва с просто придърпване към страничната лента. След това чрез познатия файлов мениджър е лесно да добавите своите мултимедийни файлове. Елементите, които вече ще можете да добавяте са изображения, видеа (ваш файл или директно с линк от YouTube или Vimeo), аудио файлове и текст (с визуален редактор).

Ние бяхме нетърпеливи да изпробвахме новостите и тествахме с примерни файлове – картинка, песен и NVMe видеото ни. Страничната ни лента започна да изглежда по този начин.

Промяната ще бъде много полезна на хората, които искат да добавят важна информация под формата на мултимедия или текст. Добавянето на widget е лесно и ще ви спести време от инсталиране на плъгини или писането на собствен HTML код.

Джаджите можете да подреждате по ваш вкус и в комбинация един с друг, вие добавяте един персонален подход във вашия блог или сайт. Аудио и видео файлът са един добър шанс да приветствате посетителите на сайта си, а чрез визуалния редактор може да направите текста си в стила на сайта.

Събития и новини за WordPress в Таблото (Dashboard)

В работното поле вече ще намерите поле за последните новини от WordPress и общността. В тази секция ще се показва и най-мащабното събитие за феновете на CMS платформата – WordCamp. Ще виждате събитието, което ще се проведе най-скоро и географски е най-близо до вашата локация.

newswp

Това са по-значителните промени в новия ъпдейт, кръстен на американския джаз пианист Бил Евънс. По-малките корекции, както винаги са свързани с леки промени в редактора на съдържание и такива, които се отразяват най вече на WordPress разработчиците - тези промени можете да видите тук. Ъпдейта е първи за 2017-та, а до края на годината очакваме и 4.9.

Полезно: Уебинар: WordPress - първи настройки и сигурност

Етикети: #cms #wordpress #wordpress-4-8 #wordpress-update #widgets #wordpress-management

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе