Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Wordpress 4.4 и PHP 7 - една очаквано добра комбинация!

Wordpress 4.4 и PHP 7 - една очаквано добра комбинация!

Wordpress 4.4 и PHP 7  - една очаквано добра комбинация!

(Обновена: ) | Полезно

Отминалия декември беше още по-празничен за всички PHP програмисти и всички WordPress фенове. В началото на месеца излязоха двата най-очаквани релийза за годината – Wordpress 4.4 и PHP 7. Разработчиците на WordPress споделят, че от месеци тестват новата версия с PHP 7 и обещават, че двете в комбинация ще подобрят представянето на всички WP сайтовете в интернет пространството. Прочетете повече за двата нови релийза и за това как WordPress екипът работи неуморно, за да може версия 4.4 да работи безпроблемно с PHP 7.

На 3-ти декември милионите PHP програмисти получиха ранен коледен подарък с новата версия на най-популярния език за създаване на уеб страници. Новият релийз ги зарадва с нов и подобрен Zend Engine 3, значително подобряване на представянето, множество нови функционалности и вълнуващи промени в програмния език. От декември всички наши клиенти на споделен хостинг могат да ъпгрейднат към новата версия и да се възползват от всички направени промени и подобрения.

Добри новини и за Вашия WordPress уебсайт! На 8-ми декември WordPress разработчиците не предадоха доверието на феновете на най-популярната платформа за създаване на сайтове и пуснаха дългоочакваната версия 4.4. Новият релийз ще носи името на един от големите джаз музиканти. Но кой е той? Официално версия 4.4 ще се казва Clifford** в чест на Clifford Brown, който е бил американски джаз тромпетист от 50-те години на миналия век. Новият релийз се характеризира с responsive картинки, по-добри embeds, нова официална тема и още много други подобрения. Какво ново? На 6-ти януари излезе последният ъпдейт на Wordpress - 4.4.1, който е security релийз и поправя уязвимост в сигурността, при който злонамерени лица можеха да добавят javascript към кода и дори да пренасочат страницата към друг линк. Освен това ъпдейтът поправя и 52 други бъга, които не са свързани със защитата.

Освен всички плюсове на новата версия, нейните разработчици се подготвяха с месеци за излизането на новата версия 7 на PHP. Ъпгрейдването на Вашия WordPress сайт на PHP 7 значително ще подобри представянето му. Тестовете на Wordpress сайтове, които използват PHP 7, показват увеличение на скоростта на зареждането им и тяхната производителност с до 3 пъти, сравнявайки със скоростта им при използването на PHP 5.6. Месеци преди излизането на официалната версия на PHP 7 разработчиците на WordPress тестваха всеки commit към PHP 7 и така откритите проблеми бяха своевременно оправени.

Пример за възникнал проблем в PHP 7 е депрекирането на стиловите конструктори така, както са били въведени в PHP 4. За да може той да бъде отстранен в новата версия на Wordpress, те са премахнати от ядрото и бе добавено известие за депрекиране (предстоящо премахване) към всички плъгини и теми, които го използват. По този начин екипът на WordPress иска да гарантира, че възможно най-много теми и плъгини ще са готови за PHP 7.

WordPress ядрото поправи и няколко проблема свързани с промените в Uniform Variable Syntax в PHP 7. Авторите на плъгини и теми силно се препоръчват да се запознаят с тази промяна и съвместимостта им с по-стари версии.

friendly-geeks-logo

А колко всъщност е бърз PHP 7 в сравнение със старите версии? Това ще отговорят нашите специалисти от FriendlyGeeks, които направиха тестове на скоростта на изпълнение на най-често срещаните PHP функции и ето резултата, който получиха:

results1

.

Както се вижда, средно със 73.92% се подобрява скоростта на изпълнение на най-използваните PHP функции.

Ако все още не сте готови да ъпгрейднете, Wordpress разработчиците ни успокояват, че не възнамеряват да спрират поддръжката на по-старите версии на PHP, поне докато не видят, че ги използват минимален брой сайтове. WordPress ще продължи да работи с хостинг доставчиците, за да ги насърчи да ъпгрейднат своите клиенти на текущата версия 7.0.2 на PHP, която от ICN.Bg скоро ще поддържаме и на нашите сървъри.

От комюнитито препоръчват всички потребители да използват последните версии на WordPress и PHP, за да постигнат максимална производителност на техните сайтове. От екипа на ICN.Bg също препоръчваме на своите клиенти да ъпгрейднат своите версии на Wordpress и PHP, за да могат да се възползват от всички подобрения и предимства! През Вашия cPanel акаунт можете лесно да инсталирате новата версия на Wordpress, а в нашия хелпдеск можете да видите как да ъпгрейднете текущата си версия на PHP 7.

Етикети: #php-7 #wp #apgrejd #uebsajt #nova-versiya #deprekirani #релийз #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе