Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Колко важно е да имаш Backup?

Колко важно е да имаш Backup?

Колко важно е да имаш Backup?

| Полезно

Случвало ли ви се е да загубите свои ценни файлове и данни поради повреда на устройство, кражба или неволно изтриване на информация? В този случай негативните последствия са единствено за вас, но когато става дума за загубени данни от вашия уеб сайт, това може да навреди на всички потребители и клиенти, както и на репутацията на вашия бизнес.

Без значение дали разработвате бизнес уеб сайт или личен блог, възможността за backup на данните ви е от решаващо значение за безпроблемната му работа. Съществуват различни решения, с които можете да подсигурите всички свои файлове от своя онлайн проект, като в тази статия ще ви представим най-популярното от тях – R1Soft Backup.

Защо е задължително да имате ежедневен backup (архивни копия) на сайта си

Рискът да загубите своите бази от данни, файлове на сайта и потребителска информация съществува, независимо от това какъв софтуер, хардуер и услуга използвате. За да го елиминирате, е необходимо да разполагате с отдалечено архивно копие на сайта си по всяко време, с което ще предодвратите негативни последствия в случай на:

  • Злонамерени действия и хакерска атака – не е изключено някой умишлено да се опитва да открадне или наруши достъпа до информация, която съхранявате на сървър. Това може да бъде всеки в и извън вашата компания, който има достъп до данните на сайта ви.
  • Неволно изтриване на информация – възможно е вие или човек от вашия екип неволно да заличите част от файловете, с които работите. Ако не разчитате на архивни копия, трудно ще успеете да ги възстановите.
  • Бедствия и извънредни ситуации – при такива сценарии е възможно физическото оборудване, на което се съхраняват данните ви, да пострада непоправимо. За щастие, отдалечената backup услуга гарантира, че файловете ви ще бъдат запазени и ще можете да ги възстановите.
  • Хардуерен проблем – съществува вероятност от дефектиране на твърдите дискове, които съхраняват вашите данни. И това може да се случи независимо дали използвате услугите на хостинг доставчик или разполагате със собствени сървъри. В този случай е много вероятно да не успеете да възстановите напълно информацията си или ще ви отнеме много време да го направите, ако не разполагате с архивно копие.

Във всеки един от тези случаи евентуална загуба на данните ви може да доведе до дълготраен проблем за вашия онлайн бизнес (downtime на сайта ви, загуба на потребителски данни, пропуснати ползи и влошена репутация). Eдва ли бихте искали редовните посетители и потенциалните ви клиенти да установят, че сайтът ви е недостъпен за неопределен период от време.

Решението: R1Soft Backup предоставен от ICN.Bg

R1Soft е софтуер, който предоставя възможност за регулярен backup на цялата информация, която съхранявате върху даден сървър. С използването му ще си гарантирате сигурност за своите данни и лесно възстановяване в случай на проблем с информацията ви.

R1Soft Backup Manager е най-популярното и надеждно решение от своя тип и има някои сериозни предимства пред обикновените backup услуги:

  • Постоянен мониторинг на данните – след като веднъж създаде копие на вашия сайт, софтуерът непрекъснато проследява промените, които правите по файловете и запазва само тази част от информацията, която сте обновили. Създават се инкрементални (частични) архивни копия, при които се архивира само разликата, която сте направили (делта), а не се създава изцяло дублирано копие на предишната версия. По този начин натоварването върху мрежата на потребителя и сървърната платформа, както и заеманото дисково пространство намаляват значително.
  • Множество архивни копия – системата позволява създаването на много на брой backup restore points (архивни копия) без обаче да удвоява заеманото пространство за всяко копие. Единствено новите промени биват добавяни в специфичен data формат.
  • Bare Metal Restore – можете съвсем бързо и лесно да възстановите цялата си информация (системни файлове, OS, дялове и др.), с която разполагате на сървъра.
  • Възстановяване на конкретни файлове и директории – R1Soft позволява архивирането и възстановяването както на пълната информация на сървъра, така и на определени файлове и директории на него.

Благодарение на тези процеси и принципа на работа на платформата, няма да натоварите своята мрежа и да изразходвате голяма част от отделените ресурси.

Ежедневен backup за всички клиенти на Споделен хостинг в ICN.Bg

С всеки от плановете на Споделен хостинг клиентите на ICN.Bg се възползват безплатно и от до 30бр. архивни копия на своя уеб сайт и всички ползи от използването на R1Soft. По този начин те могат да бъдат сигурни, че дори при непредвидени обстоятелства файловете, данните и имейлите им няма да бъдат загубени и ще могат да бъдат възстановени към всеки един момент в рамките на 30-дневен период.

Backup за клиенти на cloud, наети и колокирани сървъри

Всеки клиент на ICN.Bg, който използва услугата Cloud, нает сървър или колокация, също може да се възползва от отдалечен backup за своите онлайн проекти. Така ще може да се гарантира сигурността и възможността за възстановяване на всеки един файл и цялата необходима информация за нормалното функциониране на сайта, приложенията и всички бази данни.

За да се възползвате от Отдалечен облачен архив на Cloud, нает или колокиран сървър, обърнете се към Търговския отдел на ICN.Bg на имейл адрес sales@icn.bg, откъдето ще получите индивидуална оферта, спрямо вашите нужди, както и безплатна консултация, за решението, което би удовлетворило най-добре вашите нужди.

Обобщение: Напълно задължително е да можете да разчитате на архивни копия на всички свои файлове, бази данни и имейли. R1Soft е най-популярното софтуерно решение, което ще ви позволи да архивирате информацията от своя онлайн проект без излишно натоварване на мрежата и използване на дисково пространство. Клиентите на Споделен хостинг в ICN.Bg разчитат на ежедневен бекъп за своите данни, а всички останали могат да заявят услугата, след като се свържат с търговски отдел на ICN.Bg на мейл адрес sales@icn.bg.

За да разполагате с още полезни материали за своя онлайн бизнес, абонирайте се за получаване на нашия месечен бюлетин, с който ще ви информираме и за специалните ни предложения и предстоящи събития.

Етикети: #shared-hosting #hosting #backup #хостинг #r1soft #споделен-хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе