Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Защо да избера .eu домейн?

Защо да избера .eu домейн?

Защо да избера .eu домейн?

(Обновена: ) | Полезно

Всеки сайт се нуждае от домейн, който представлява името на вашия сайт. Домейните имат различно разширение (TLD – Top-Level Domain) или по-лесно казано това е: на какво завършва вашият домейн - .com, .net, .bg или .eu. Всяко от тези разширения носи конкретен смисъл и често определя местоположението на бизнеса, който стои зад сайта. Такива са домейните .BG и .EU, като тук ясно се вижда, че .EU домейнът ни дава малко повече възможности да „излезем по света“ с нашия сайт.

До второто тримесечие на 2020 г. вече са регистрирани общо 3 606 143 европейски домейн имена, по данни на EURId

Защо ни е нужен .eu?

Отговорът на този въпрос всъщност не е еднознaчен. Домейните .eu набраха доста добра популярност и са сред най-разпознаваемите домейни. Но въпреки това, при тях все още има голяма вероятност да откриете свободното домейн име, което ви е нужно, докато при разширения .com, това е по-малко вероятно.

Регистрирай .eu домейн за 7.20 лв./г. и развий европейската идентичност на своя бранд.

Пример: Ако искаме нашият сайт да се казва laptop, то е много по-вероятно домейнът laptop.eu да бъде свободен, докато шансът домейнът Laptop.com да бъде свободен, е доста по-малък.

Много бизнеси директно стартират своето онлайн присъствие с .eu домейн, което е прекрасна възможност за начало на тяхното развитие, тъй като домейните са с много добра репутация.

Германия е лидер по употреба на .eu домейн за 2020 г., последвана от Нидерландия, Франция, Италия и Полша.

Друга причина да изберете .eu домейн разширението е именно локацията, към която сте се насочили да продавате. Ако България ви е прекалено тясна, за да изберете .bg домейн и искате да се позиционирате като търговец или бизнес от Европа, това е доста основателна причина директно да изберете .eu разширението.

Виж още: Как да изберем домейн име?

Естествено, ако пък вече сте локирани и добре наложил се бизнес в България и притежавате домейн с разширение .BG, но искате да се позиционирате и на външни пазари, то можете да закупите нов домейн .eu и да го насочите към вече съществуващия ви сайт. Това освен, че ще ви доближи знaчително до пазари извън България, със сигурност ще спомогне и за позиционирането ви в Google, а именно така мечтаното по-предно място в търсачката на Google. (Определено, това не е панацея, но ще спомогне вашата SEO оптимизация или показването ви в Google).

Имате пред себе си и възможността да регистрирате и домейн .eu, но на кирилица - .ЕЮ. В случая е важно да обърнете внимание, че целият домейн трябва да е на кирилица. Например: ицн.ею, лаптоп.ею и т.н

Разберете повече за домейн името - Каква стойност носи то и знаем ли как да го защитим?

Ако вече имате домейн име с разширение .EU, имайте предвид, че доста от вашите потребители, при търсене изписват името на сайта ви на кирилица. Това се случва много често и даже много пъти изписаното на кирилица да не изглежда логично (както при нас потребителите вместо icn.bg изписват ицн.бг ), то всъщност може да ви носи трафик към сайта, а по-лошият вариант е ако този трафик ви бъде откраднат от конкуренцията, като регистрират вашия домейн на кирилица и го насочат към техния сайт.

Така всеки ваш потребител или потенциален ваш клиент, който по невнимание не е превключил езика си на латиница, ще се озове на сайта на вашите конкуренти.

Това са само част от случаите, заради които може да си закупите домейн име .EU или .ЕЮ

Провери сега дали твоят домейн е свободен с нашата търсачка:

search for domain

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе