Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 5 причини да прехвърля сайта си при ICN.Bg

5 причини да прехвърля сайта си при ICN.Bg

5 причини да прехвърля сайта си при ICN.Bg

| Полезно

Причините да поискате да прехвърлите своя сайт на друг хостинг доставчик могат да бъдат различни - от обслужването на клиенти, през нежелано забавяне на сайта ви или “downtime”, нужда от допълнително пространство и др.

За да сте сигурни, че вашият сайт ще работи коректно, задължително се доверете на утвърден хостинг доставчик, който безпроблемно ще се погрижи за най-доброто представяне на вашия сайт.

Споделяме с вас няколко съществени признака, че вече е време да смените своя хостинг доставчик.

5 основателни причини да прехвърлите своя сайт на услугите на друг хостинг доставчик

На първа позиция слагаме един от най-сериозните признаци за недобре свършена работа на вашата хостинг компания и това е:

Причина 1: Редовен Downtime на сайта

Не знаете какво представлява Downtime? Това са моментите, в които вашият сайт е неактивен за вашите потребители, поради техническа неизправност. Понякога една секунда неразположение на даден сайт може да коства огромни средства. Един от последните сривове в сайта на гиганта Amazon за 1 минута downtime коства на компанията загуби от 1.57 милиона долара.

Абсолютно всеки един бизнес търпи загуби при downtime на сайта си, затова не бива да допускате подобна грешка и ако често изпадате в такава ситуация, ви съветваме още сега да предприемете действия и да смените своя хостинг доставчик. Вашите клиенти ще забележат проблемите със сайта ви и това може да бъде основателна причина за тях да оттеглят доверието си към вас и вашия бизнес.

Научи повече: "Онлайн маркетинг 2020: Какво е важно за твоя малък бизнес?"

Лошото състояние на вашия сайт няма да остане незабелязано и от алгоритъма на Google, което автоматично означава да паднете на по-долни позиции в ранкинга на търсачките. Никой не желае това, защото подобни нежелани действия могат да бъдат наистина пагубни за всеки бизнес! Уеб хостингът се оказва една от най-честите причини за downtime на уебсайт поради влиянието, което оказва сървърът на достъпността на вашия сайт. Факторите, които пряко влияят на управлението на сайта са:

  • Качеството и надеждността на вашето хостинг оборудване. Уверете се, че вашият хостинг доставчик разполага с най-доброто такова.

  • Претоварване на сървъра, на който се намира вашият уеб сайт. Сериозните хостинг компании наблюдават своите сървъри чрез мониторинг, защото невниманието и претоварването им биха могли да доведат до падане на самия сървър.

  • Нарушени защитни функции на вашия хост може да е причина за злонамерени атаки на вашия сайт. Уверете се, че вашият хостинг доставчик има необходимата защита за хостинг акаунта ви.

Причина 2: Забавена скорост на сайта

Скоростта на сайта е ключът към добрата SEО оптимизация и към спечелването на доверието на вашите клиенти. Ако един сайт е бавен, това би било основателна причина за отлив на потребители. За да бъдете сигурни, че не съществува подобна опасност, задължително измервайте скоростта на вашия сайт – през Google analytics или с готови инструменти като: Google Page speed insights.

Понякога скоростта на вашия сайт може да се променя спрямо позиционирането на сървъра, към който е прикачен вашият сайт. Колкото по-отдалечен е той от крайния потребител, толкова по-голямо ще бъде забавянето на информацията до крайния потребител.

Ние от хостинг компания ICN.Bg разполагаме CDN услуга, която е безплатна за всеки наш клиент със споделен хостинг благодарение на услугата ни „CloudFlare“, която оптимизира работата на сайта ви. Избрахме партньорството си с утвърдена фирма, която разполага със 155 точки на присъствие в целия свят, за да подсигурим спокойствието на нашите клиенти и техните потребители.

Благодарение на това статичното съдържание на сайта, се отваря от най-близкия до посетителя сървър и то в пъти по-бързо.

Уверете се, че хостинг компанията, на която сте се доверили, ви предоставя подходящи инструменти, които да подпомагат представянето на вашия сайт. Пример за полезен инструмент е ActiveCache, който е наличен и абсолютно безплатен в cPanel контролния ни панел. Той дава бързина на сайта за ефективно използване на хостинг ресурсите, с които разполагате. Ако има проблеми с производителността на сайта, кеширането е една от основните опции, които го разрешават.

Причина 3: Лошо обслужване

С лошото обслужване не бива да се прави компромис! Всеки един стабилен и доказал се във времето бизнес има нужда от доволни клиенти! Те сами по себе си са доволни, когато са добре обслужени и проблемите им са разрешени на време. Много е важно връзката между клиента и хостинг доставчика да бъде изградена с времето, за да върви комуникацията по-лесно и бързо да се решават възникналите казуси, ако има такива, разбира се.

Уверете се, че вашата хостинг компания разполага с 24/7 съпорт екип, който ще бъде на линия да ви помогне с разрешаването на всеки изникнал проблем. Също така чат линия може да ви спести време и усилия при по-леките ситуации. Голям плюс е, ако хостинг компанията ви разполага с Help center, където можете да намерите достъпна информация за разрешаване на вашите казуси.

Причина 4: Нужда от допълнително пространство за сайта ви

Нуждаете се от повече място за вашия сайт? Това също би могло да бъде основателна причина за подбора на подходяща за вас Хостинг компания, която може да ви осигури това, от което се нуждаете. Повечето сайтове започват с нуждата от по-малък ресурс, но той може да се увеличи значително с годините в следствие на неговото развитие.

Имайте предвид, че често в развиващите се бизнеси проблемът с обемните пощи е голям. Пощата и сайтът ви се съхраняват на едно и също дисково пространство, което може да доведе до нуждата от нов избор на хостинг план с по-големи ресурси. Споделеният хостинг предлага имейл услуга, която ви позволява да разполагате с по-голямо пространство за вашата имейл кореспонденция и също така я предпазва от излишния досаден спам.

Полезно: "Как да избера хостинг план?"

Ако пощите ви са прекалено обемни или водите изключително важна кореспонденция за вашия бизнес, ви предлагаме да използвате професионален бизнес имейл. Вашата комуникация ще бъде още по-защитена, ще можете да управлявате няколко акаунта наведнъж.

Големите бизнеси от своя страна имат нужда от по-стабилен cloud ресурс от дисково пространство. По този начин ще подсигурите на вашите онлайн проекти бързина, сигурност и изключителна мощност. Вашият хостинг доставчик има ангажимента да ви предложи услугата, която най-добре отговаря на вашите нужди. Ако не успее да го направи, незабавно потърсете по-добрите опции за вашия сайт в лицето на друга хостинг компания.

Причина 5: Пробив в сигурността на вашия сайт

Кибер престъпленията и защитата на личните данни са неизменна част от нашия живот днес. Онлайн недоброжелателите застрашават недобре подготвените сайтове, бизнеси и техните клиенти. Това е и основната причина да се уверите, че в допълнение на своята хостинг услуга, ще получите и най-добрата защита за вашето онлайн пространство. В противен случай рискувате да застрашите не само вас и бизнеса ви, но и всички ваши клиенти и потребители.

Полезно: "Кои са топ 5 най-опасните кибер атаки за WordPress сайтовете и как да ги предотвратим?"

Ако често ви се случва да бъдете жертва на кибер атаки, предприемете необходимите действия и сменете своя хостинг доставчик.

DDoS атаките са сред най- често използваните средства за засягане на онлайн бизнеси. При този тип хакерска атака се блокира достъпността до вашия сайт, поради претоварване на уеб сървъра, на който той е разположен. Причината е една и това е едновременна атака на хиляди заявки към вашия уеб сайт с цел да навредят на неговата нормална работа.

Търсете доставчик, който може да ви предложи надеждна DDoS защита и висок клас оборудване, които ще предпазят сайта ви от атаки. Целта е до него да бъде допускан единствено реалният потребителски трафик.

Виж повече: „Как малките и средни бизнеси да изберат хостинг доставчик“?

Как мога да прехвърля хостинг услугите си в ICN.Bg?

Бъдете отговорни към поддръжката на вашия онлайн сайт. Направете всичко необходимо за перфектното представяне (бързината) на вашия сайт. Осигурете му допълнителна DDoS защита. Ако имате нужда, вземете допълнителни ресурси или минете на по-подходящ план за вашите нужди. Обградете се от компетентни специалисти, които ще направят всички възможно вашият сайт да се представя на блестящо ниво 24/7!

За вас, нашите потребители, ние от хостинг компания ICN.Bg предоставяме абсолютно безплатна миграция на сайта ви, тъй като практиката ни показва, че целият процес по прехвърляне на сайт е стресиращ за потребителя. Нашият Support екип ще се погрижи за прехвърлянето на вашия сайт, без да ви се налага вие да правите каквото и да било. Всяко едно действие предварително се съгласува с клиента и се предприема само с изричното му позволение.

Ако все пак сте от хората, които имат желание сами да извършат целия процес по прехвърлянето на сайта от друг хостинг доставчик при нас, сме се погрижили да ви предоставим достъпни подробни материали в нашия Help center как сами да го направите.

При затруднения, не се колебайте да се свържете с колегите от отдел Техническа поддръжка, които ще отговорят на вашите въпроси по всяко време.

Ръчно мигриране на WordPress сайт

Ако искате да мигрирате вашия сайт в ICN.Bg хостинг, проследете подробните стъпки в нашата статия „Мигриране на WordPress сайт в ICN.Bg хостинг“. В нея ще научите всички необходимо като – архивиране на сайта, създаване на база данни, конфигуриране на домейн, качване на файлове и др.

Мигрирaне на Статичен HTML сайт

Ако разполагате със статичен HTML, ще ви покажем целия процес за „Мигриране на статичен HTML сайт в ICN.Bg хостинг“ . Ще разберете как да прехвърлите информацията си с помощта на файловия мениджър в cPanel или с помощта на FTP клиент FileZilla.

Миграция на пощенски акаунт

Миграцията на имейл акаунт също не е толкова сложна, колкото може би си представяте. Подготвили сме за вас специална статия на тема – „Миграция на пощенски акаунти и имейл съобщения в ICN.Bg хостинг“.

След като изпълните заложените от нас стъпки, сме сигурни, че ще се съгласите с нас, че преместването на имейл акаунтите и съобщенията между cPanel сървъри е лесна задача.

Надяваме се, че след нашите съвети вече нямате абсолютно никакви затруднения по техническата част за миграция на вашия сайт и успешно сте прехвърлили своите данни при нас. Ако все пак имате въпроси, не се колебайте да ни потърсите на имейл support@icn.bg. Желаем ви успех!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе