Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Какво е Sitebuilder и защо да създадете сайта си чрез него?

Какво е Sitebuilder и защо да създадете сайта си чрез него?

Какво е Sitebuilder и защо да създадете сайта си чрез него?

Без значение дали сте собственик на малък бизнес, бъдещ блогър, собственик на магазин или доставчик на услуги, присъствието ви в интернет е задължително. Създаването на собствен уеб сайт често е свързвано с дълги часове писане на сложни кодове или голяма инвестиция, за да наемете уеб дизайнер, който да го направи вместо вас. Вече това не е нужно с навлизането на т.нар. Sitebuilder-и. Те ви спестяват време и пари, и ви позволяват без никакви технически знания да създадете сайт, който да грабва потребителите ви.

В следващите редове ще научите какво представлява Sitebuilder, какви са неговите предимства, както и ще ви представим накратко нашата услугаICN.Bg Sitebuilder, която ви позволява с няколко клика на мишката да създадете напълно функциониращ уеб сайт.

Какво е Sitebuilder?

Да започнем от това какво представлява един Sitebuilder? Sitebuilder е платформа, която ви позволява лесно да създадете собствен уеб сайт, без да имате нужда от задълбочени познания в сферата на уеб разработването. Общото между повечето подобни платформи е функцията drag&drop, която ви позволява с няколко клика на мишката да добавяте различни елементи към вашия сайт, както и да ги поставяте на избрано от вас място. Също така няма нужда да се притеснявате и за цялостната визия и дизайн на сайта ви, тъй като повечето такива програми идват с голям брой готови шаблони, от които да изберете най-подходящия за вас.

Накратко как да създадете уеб сайт със Sitebuilder:

1. Изберете шаблон, който да отговаря на нуждите на вашия бизнес

2. Добавете елементи – социални бутони, изображения, видеа, блог статии и каквото още мислете, че ще ви помогне да направите своя сайт уникален.

3. Публикувайте!

Какви са предимствата на Sitebuilder?

Все още не сте сигурни, че използването на Sitebuilder е за вас? Нека ви представим основните предимства на подобен вид платформи:

(+) Нямате нужда от задълбочени познания

Както вече споменахме, ако решите да използвате Sitebuilder платформа няма да има нужда да пишете и един ред код, за да създадете функциониращ сайт. Нуждаете се само от ясна визия за това какво искате да присъства на сайта ви, къде ще е позиционирано и каква ще е цялостната визия. Всичко останало можете да го направите с няколко натискания на мишката.

(+) Не изискват постоянна поддръжка

Хубавото на сайтове създадени чрез Sitebuilder е, че не изискват постоянна поддръжка. Липсата на какъвто и да е код ви дава спокойствието, че е малко вероятно нещо да се счупи по сайта ви. Разбира се, като всеки добър уеб сайт, съдържанието на него трябва да се актуализира редовно, но това е лесна работа със Sitebuilder програми.

(+) Спестяват ви много време

Ако сте собственик на малък бизнес е силно вероятно да се занимавате с много от работните процеси на вашата компания. Имате много задачи и малко време. С използването на Sitebuilder няма да имате нужда да правите компромис с някой от другите си задължения. Само за час можете да създадете уникален уеб сайт за вашия бизнес. Нужно е само да изберете подходящ шаблон, елементи и да добавите грабващо за клиентите ви съдържание.

(+) Много възможности – уникален уеб сайт

Ако се притеснявате, че няма да можете да създадете наистина уникален уеб сайт, през Sitebuilder платформа – недейте! Добрите програми ви дават възможността да избирате от голям брой шаблони и user-friendly елементи, които да персонализирате според вашите нужди и тези на бизнеса ви, за да сте сигурни, че сайтът ви ще изпъква сред останалите.

(+) Финансово изгодно

С използването на Sitebuilder не е нужно да преразпределяте бюджета си. Голяма част от Sitebuilder платформите предлагат и пробен период, през който да изпробвате услугата и да се опитате да създадете своя уеб сайт. Но най-важното е, че с много малка инвестиция можете да постигнете невероятни резултати.

Какво да търсите при избора на Sitebuilder?

В момента има множество платформи, чрез които да си създадете бързо уеб сайт. Въпросът е как да изберете правилната и какво точно да търсите в една Sitebuilder програма?

В следващите редове сме изкарали най-важните фактори, според нас:

1.Лесна употреба

Всичко в един Sitebuilder трябва да бъде лесно и интуитивно. Затова, когато избирате дадена платформа вижте дали интерфейса е лесен за употреба. Все пак именно затова сте решили да си създадете уеб сайт по този начин. Не ви трябва да губите излишно време в разучаване на самата платформа.

2.Висококачествени шаблони

Изборът на шаблон е едно от най-важните неща, които трябва да изберете, когато стартирате вашия сайт. Лошата визия може бързо да откаже вашите потребители от това да закупят продукт или услуга от вас. Затова не правете компромис, а изберете Sitebuilder, който предлага висококачествени шаблони, за да изглежда бизнесът ви добре в очите на клиентите ви.

3.Бърза и лесна актуализация

Съдържанието, което добавяте на сайта си е най-важното нещо, за да привлечете нови клиенти и след това да ги накарате да се върнат. Важно е да използвате платформа, която ви позволява лесно и бързо да редактирате старо и да добавяте ново съдържание.

4.Възможност за добавяне на социални мрежи

За вашия бизнес ще е добре ако клиентите ви могат да се свържат с вас по различни канали. Най-често това са социалните мрежи. Поради тази причина е добре да използвате Sitebuilder програма, която ви позволява лесно да интегрирате социалните си мрежи на сайта ви.

5.Персонализация

Въпреки множеството различни шаблони и елементи, които можете да добавяте, всеки собственик на бизнес и респективно на сайт иска да вкара онази частица от него, която да направи уеб сайтът му уникален. Затова изберете платформа, която ви дава свободата да променяте спрямо вашите виждания и желания.

6.Хостинг и домейн

Добре е да използвате Sitebuilder, който ви предоставя хостинг и домейн име. Това са основни елементи, за да създадете онлайн присъствие за вашия бизнес.

Защо да изберете ICN.Bg Sitebuilder?

За нас винаги е било главна цел да предоставяме най-добрите услуги на нашите клиенти, без значение дали става въпрос за хостинг, бизнес мейл или Sitebuilder. ICN.Bg Sitebuilder е платформа, която ви позволява да създадете своя уеб сайт само с няколко клика. Всички наши клиенти на Споделен хостинг, които са закупили планове Бизнес или Стандарт, получават модула напълно безплатно. Също така, имайки предвид всички функционалности, които изброихме до момента в статията, смело можем да твърдим, че ICN.Bg Sitebuilder съдържа всички тях, а и много повече:

  • Над 190 шаблона
  • Responsive design
  • Drag & Drop функция
  • Неограничен брой страници
  • Интеграция със социални мрежи

Това са само част от предимствата на ICN.Bg Sitebuilder. Повече информация можете да откриете тук.

Ако все още не сте убедени, че ICN.Bg Sitebuilder е правилната платформа за вас, може да се възползвате от 6-месечния безплатен период, в който да изпробвате нашата платформата и да се убедите сами колко лесно е да създадете собствен уеб сайт.

Етикети: #icnbg #sitebuilder #hosting #хостинг #responsive-design #domain #домейн #service #услуга