Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Какво е Sitebuilder и защо да създадете сайта си чрез него?

Какво е Sitebuilder и защо да създадете сайта си чрез него?

Какво е Sitebuilder и защо да създадете сайта си чрез него?

(Обновена: ) | Полезно

Всеки има възможността сам без технически познания, да създаде свой собствен добре изглеждащ сайт и да го превърне в една успешна онлайн платформа. С помощта на Sitebuilder най-накрая ще притежавате мечтания от вас сайт.

Изградете бързо и лесно своя нов сайт с ICN.Bg Sitebuilder

Какво е Sitebuilder?

Sitebuilder е платформа, която ви позволява лесно да създадете собствен уеб сайт, без да имате нужда от задълбочени познания в сферата на уеб разработването. Общото между повечето подобни платформи е функцията drag&drop, която ви позволява с няколко клика на мишката да добавяте различни елементи към вашия сайт, както и да ги поставяте на избрано от вас място.

Също така няма нужда да се притеснявате и за цялостната визия и дизайн на сайта ви, тъй като повечето такива програми идват с голям брой готови шаблони, от които да изберете най-подходящия за вас.

Накратко как да създадете уеб сайт със Sitebuilder:

1. Изберете шаблон, който да отговаря на нуждите на вашия бизнес

2. Добавете елементи – социални бутони, изображения, видеа, блог статии и каквото още мислете, че ще ви помогне да направите своя сайт уникален.

3. Публикувайте!

Какви са предимствата на Sitebuilder?

Все още не сте сигурни, че използването на Sitebuilder е за вас? Нека ви представим основните предимства на подобен вид платформи:

(+) Нямате нужда от задълбочени познания

Както вече споменахме, ако решите да използвате Sitebuilder платформа няма да има нужда да пишете и един ред код, за да създадете функциониращ сайт. Нуждаете се само от ясна визия за това какво искате да присъства на сайта ви, къде ще е позиционирано и каква ще е цялостната визия. Всичко останало можете да го направите с няколко натискания на мишката.

(+) Не изискват постоянна поддръжка

Хубавото на сайтове създадени чрез Sitebuilder е, че не изискват постоянна поддръжка. Липсата на какъвто и да е код ви дава спокойствието, че е малко вероятно нещо да се счупи по сайта ви. Разбира се, като всеки добър уеб сайт, съдържанието на него трябва да се актуализира редовно, но това е лесна работа със Sitebuilder програми.

(+) Спестяват ви много време

Ако сте собственик на малък бизнес е силно вероятно да се занимавате с много от работните процеси на вашата компания. Имате много задачи и малко време. С използването на Sitebuilder няма да имате нужда да правите компромис с някой от другите си задължения. Само за час можете да създадете уникален уеб сайт за вашия бизнес. Нужно е само да изберете подходящ шаблон, елементи и да добавите грабващо за клиентите ви съдържание.

(+) Много възможности – уникален уеб сайт

Ако се притеснявате, че няма да можете да създадете наистина уникален уеб сайт, през Sitebuilder платформа – недейте! Добрите програми ви дават възможността да избирате от голям брой шаблони и user-friendly елементи, които да персонализирате според вашите нужди и тези на бизнеса ви, за да сте сигурни, че сайтът ви ще изпъква сред останалите.

(+) Финансово изгодно

С използването на Sitebuilder не е нужно да преразпределяте бюджета си. Голяма част от Sitebuilder платформите предлагат и пробен период, през който да изпробвате услугата и да се опитате да създадете своя уеб сайт. Но най-важното е, че с много малка инвестиция можете да постигнете невероятни резултати.

Какво да търсите при избора на Sitebuilder?

В момента има множество платформи, чрез които да си създадете бързо уеб сайт. Въпросът е как да изберете правилната и какво точно да търсите в една Sitebuilder програма?

В следващите редове сме изкарали най-важните фактори, според нас:

1.Лесна употреба

Всичко в един Sitebuilder трябва да бъде лесно и интуитивно. Затова, когато избирате дадена платформа вижте дали интерфейса е лесен за употреба. Все пак именно затова сте решили да си създадете уеб сайт по този начин. Не ви трябва да губите излишно време в разучаване на самата платформа.

2.Висококачествени шаблони

Изборът на шаблон е едно от най-важните неща, които трябва да изберете, когато стартирате вашия сайт. Лошата визия може бързо да откаже вашите потребители от това да закупят продукт или услуга от вас. Затова не правете компромис, а изберете Sitebuilder, който предлага висококачествени шаблони, за да изглежда бизнесът ви добре в очите на клиентите ви.

3.Бърза и лесна актуализация

Съдържанието, което добавяте на сайта си е най-важното нещо, за да привлечете нови клиенти и след това да ги накарате да се върнат. Важно е да използвате платформа, която ви позволява лесно и бързо да редактирате старо и да добавяте ново съдържание.

4.Възможност за добавяне на социални мрежи

За вашия бизнес ще е добре ако клиентите ви могат да се свържат с вас по различни канали. Най-често това са социалните мрежи. Поради тази причина е добре да използвате Sitebuilder програма, която ви позволява лесно да интегрирате социалните си мрежи на сайта ви.

5.Персонализация

Въпреки множеството различни шаблони и елементи, които можете да добавяте, всеки собственик на бизнес и респективно на сайт иска да вкара онази частица от него, която да направи уеб сайтът му уникален. Затова изберете платформа, която ви дава свободата да променяте спрямо вашите виждания и желания.

6.Хостинг и домейн

Добре е да използвате Sitebuilder, който ви предоставя хостинг и домейн име. Това са основни елементи, за да създадете онлайн присъствие за вашия бизнес.

За още съвети виж: Какво трябва да съдържа един добър Sitebuilder?

Защо да изберете ICN.Bg Sitebuilder?

Имате възможност лесно и бързо да имате сайт. Можете да се справите сами с изграждането му, можете да го поддържате сами, имате всичко необходимо на едно място, за да бъдете онлайн.

Над 190 шаблона – с тях имате възможността да създадете запомняща визия на вашия сайт.

Шаблоните са раздели в категории, като по този начин имате възможност най-точно да определите кой е подходящият шаблон за вас. Ето още какви инструменти можете да използвате:

Responsive дизайн за вашия сайт – с тази опция е абсолютно достатъчно да направите един единствен дизайн на вашия сайт, който ще се адаптира на всички мобилни устройства – телефон, таблет и десктоп

Drag&drop редактор – благодарение на редактора можете да форматирате своя сайт само с няколко клика на мишката

SEO инструменти – сами ще успеете да направите необходимите настройки на сайта си, така че търсачките да го индексират и да го появяват на по-горно място при потребителско търсене. Ето тук можете да откриете информация как да направите тези базови SEO настройки на сайта си.

Google Analytics интеграция – благодарение на тази интеграция ще разполагате с необходимата статистика за това каква е посещаемостта на вашия сайт и колко време средно потребителите прекарват на него.

Мултиезичност – разполагате с над 35 езика, които можете да интегрирате на сайта си, взависимост от това до коя аудитория искате да достигнете.

Неограничен брой страници – имате възможност да добавите толкова страници в сайта си, колкото пожелаете с нашите планове SiteGo и SiteMax. В ръководството на ICN.Bg ще откриете необходимата информация за това как да създадете нова страница на своя сайт.

Неограничен брой поддомейни – имате и следната възможност да създадете безброй много поддомейни към вашия основен. (пример blog.yoursite.com)

Интеграция със социални мрежи – това е перфектният начин потребителите да достигнат до вас. Имате свободата да добавите директни връзки към всички профили, с които разполагате в социалните мрежи. Навярно вашия бизнес има присъствие в социалните мрежи Вижте и как можете да свържете сайта си с профилите в социалните мрежи.

YouTube интеграция – със следната опция можете да споделяте с потребителите всички youtube видеа, които генерирате.

Интеграция на карти – това е най-добрата възможност да споделите локацията си, благодарение на Google Maps, Bing Maps и др. Вижте как само с няколко стъпки да добавите карти на сайта си.

Онлайн разплащания – през сайта ви могат да се правят плащания през различни платформи, като ePay, PayPal и др. Вижте в ръководството ни как да интегрирате функцията за онлайн разплащания на сайта си.

E-commerce възможност - можете да създадете свой електронен магазин, където да добавите свой продуктов каталог и количка. Имате и възможността да си изваждате необходимата статистика за всички осъществени продажби или да добавите чат, където по-лесно от всякога да комуникирате с вашите клиенти.

Безплатен хостинг – с услугата ICN.Bg Sitebuilder получавате безплатен хостинг от ICN.Bg.

Безплатен SSL сертификат Let’s Ecnrypt – което прави вашия сайт достатъчно сигурен.

Възползвайте се от едномесечен безплатен период, в който можете да създадете своя сайт с ICN.Bg Sitebuilder.

Етикети: #icnbg #sitebuilder #hosting #хостинг #responsive-design #domain #домейн #service #услуга

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе