Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Каква е разликата между уеб мейл и имейл клиент?

Каква е разликата между уеб мейл и имейл клиент?

Каква е разликата между уеб мейл и имейл клиент?

Полезно

В днешно време благодарение на #Интернет можем да изпратим имейл от една точка на света до друга само с един клик и то за секунди. Писането и четенето на имейли е неразделна част от нашето ежедневие и съществуват много устройства, които можем да използваме за тази цел – настолни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони. Освен това има много различни платформи, които ни позволяват да създаваме профили и да обменяме електронни писма. Независимо дали използвате Gmail, Abv.bg или друг доставчик на имейл услуга, преди да направите своя акаунт трябва да знаете какво представляват уеб мейлите и имейл клиентите и каква е разликата между тях . Разберете повече за тях от нашата статия.

Какво е мейл сървър (mail server)?

Да започнем с това как едно имейл съобщение успява да стигне от подателя до получателя. Отговорът на този въпрос ни отвежда до нещо, наречено „мейл сървър“. Можете да мислите за мейл сървъра като за пощенски офис, където писмата се съхраняват и сортират, преди да бъдат изпратени до крайната им дестинация. Всеки изпратен имейл преминава през поредица от мейл сървъри по пътя към получателя си.

Какво е уеб мейл (web mail)?

Уеб мейлът е услуга, предлагана от фирми и доставчици на Интернет, която ви дава достъп до електронната ви поща през браузър, вместо през имейл клиент като Microsoft Outlook или Thunderbird. Тъй като услугата е достъпна независимо от това къде се намирате или от устройството, което използвате, тя е чудесно решение за потребители, които пътуват често и използват различни компютърни устройства. В зависимост от услугата, която използвате, ще имате достъп до всички нейни функционалности - имейли, контакти, съхранение на файлове, телефония, задачи и други. Повечето от тези възможности няма да са активни при използването на имейл клиент, към който е свързана вашата поща. Примери за услуги, които позволяват използването на множество функционалности директно през #уебмейл са Gmail и обединеното комуникационно решение cMailPro.

Какво е имейл клиент (email client)?

Имейл клиентът е компютърна програма, която ви позволява да четете, организирате и пишете имейл съобщения. Това може да е приложение на телефона ви или десктоп приложение като Microsoft Outlook. Работата на имейл клиентът е да проверява имейл сървъра за нови съобщения и да ги съхранява, за да можете след това да ги прочетете и да осигури интерфейс за писане и изпращане на съобщения.

В зависимост от уеб мейла/имейл клиента, който използвате, ще имате достъп до различни възможности на услугата - папки, с които да сортирате писмата си, търсачки, чрез които да намирате определени съобщения (по тема на писмото, подател, дата и т.н.), както и възможност да прикачвате файлове (например изображения, документи и др.).

Как да настроите и управлявате своя имейл клиент?

Едно от основните неща, които трябва да знаете, когато управлявате имейл клиента си, е как да настроите акаунтите, които искате да отваряте през него. Първоначално настройването може да изглежда сложно, но когато научите основните ключови стъпки, можете да настройвате почти всеки имейл клиент.

Най-лесният начин да започнете е като погледнете в настройките на програмата. Там можете да добавяте различни имейл акаунти, като за всеки един от тях ще са необходими име, парола, сървър и информация за протокола, който се използва.

Повече за това как да настроите имейл клиент към мейл сървърите на ICN.Bg можете да получите като посетите статията, в която нашият Friendly Geeks екип е описал как да настроите своя имейл клиент!

Добър вариант за вашия бизнес е да изнесете бизнес имейла си изцяло към доставчик на имейл услуги, като използвате домейн името на вашия сайт. Освен това допринася за разпознаваемостта и популяризирането на бранда ви. Друго голямо предимство на този вид имейл услуги е по-голямата сигурност, която носят за фирмената ви комуникация, както и фактът, че редуцират спам съобщенията, които получавате.

Като пример за този тип услуги можем да дадем комуникационната услуга cMailPro от ICN.Bg. Тя обединява множество полезни функции, които да улеснят максимално вашата фирмена комуникация - бизнес имейл, управление на контакти, корпоративен чат, календар и др. Получавате достъп до всички функции на услугата, независимо дали използвате уеб мейл, приложение или просто имейл клиент.

Етикети: #imejl-sarvar #imejl-klient #brauzar #elektronna-poshta #hosting #outlook #ueb-mejl #icn-bg #cmailpro

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе