Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Web Development 2018: Новите тенденции

Web Development 2018: Новите тенденции

Web Development 2018: Новите тенденции

(Обновена: ) | Полезно

Планирате ли да обновите или да създадете наново свой собствен уеб сайт? Преди да се решите на този ход е добре да се запознаете с добрите практики, които ще ви донесат най-голям успех през 2018г. Голяма част от работещите в миналото решения вече не са актуални, но съществуват много нови възможности, които ще ви бъдат полезни в процеса на планиране и разработване нов сайт.

Какво е web development?

Website Development (уеб разработка) обхваща процесите от проектирането и разработването на най-обикновените и прости уеб страници до най-комплексните интернет приложения, платформи и онлайн бизнеси.

Имате ли нужда от нов или освежен сайт?

До голяма степен това зависи от вашия успех и популярност онлайн, както и от обратната връзка, получена от вашите потребители. Ако сте удовлетворени от резултатите, които постигате, а посетителите на сайта ви работят бързо и безпроблемно, то промени във функционалностите и менютата едва ли са на дневен ред. Ако обаче смятате, че можете и искате да подобрите представянето си, вижте новостите, на които да обърнете внимание:

Chatbot за подобрена онлайн поддръжка

Скъсете дистанцията между вас и вашите клиенти. Свържете се с тях още щом се озоват на страницата ви, предложете своята помощ, навигация и отговори на техни въпроси. Все по-популярно решение е използването на chatbot, който да изпълнява тази функция вместо вас. Chatbot е компютърна програма, която умее да общува с реални потребители и да създава диалог с тях, като симулира интеракция с реален човек. За вашия бизнес ползите може да са многобройни: спестени разходи, подобрено и ускорено обслужване на потребителите 24/7, улесняване на покупките и повече удовлетворени и лоялни клиенти. Функционалността набира голяма популярност, а много от онлайн потребителите все по-често правят резервации и покупки, задават въпроси и получават помощ от chatbots без дори да осъзнават това.

Single-page уеб сайт

Все по-често в Интернет можете да попаднете на уеб сайт, в който ще откриете само една единствена уеб страница (single page website). В много случаи това е доста работещ и ефективен вариант да покажете съдържанието си. Представете си, че за да разберете всичко за един сайт и бизнеса зад него, е нужно да заредите само една страница в своя браузър – ще получите цялата нужна информация за съвсем малко време. Single-page website е подходящ за по-малки бизнеси или лични проекти, които да преставят себе си с кратко и ясно съдържание. Този тип сайтове се адаптират за показване и на мобилни устройства, което е задължително за всеки един съвременен уеб сайт. Нещо повече –за още по-добър user experience можете да интегрирате в кода на вашия уеб сайт и технологията на jquery-endless-scroll/infinite scroll, за динамично зареждане на станицата, докато потребителят скролва в нея. Tъй като цялата страница не се зарежда наведнъж, не затруднява компютърните устройства на потребителите. Тази техника се използва от Facebook при зареждане на съдържанието, когато потребителят скролва в timeline и news-feed.

Progressive Web Applications

Начинът, по който мобилните приложения работят, максимално улеснява потребителите да взаимодействат със съдържанието, което им се предлага. Прогресивните уеб приложения всъщност са уеб сайтове или страници, които се възпроизвеждат върху мобилните устройства под формата на мобилни приложения. По този начин интеракцията на потребителя със сайта е много по-лесна и бърза, защото и самото приложение функционира по-бързо от стандартните уеб сайтове, които зареждате на мобилен телефон или таблет. Сред останалите предимства са и възможностите да изпращате push-notifications до клиентите си, както и приложението ви да работи дори в офлайн режим. Според Google Developers, използването на progressive web apps води до по-добро потребителско преживяване на сайта, както и до повече конверсии. Имайте предвид и възможността вашият онлайн проект да присъства в основното меню на устройството на вашите потребители под формата на мобилна апликация.

Motion User Interface и повече видео съдържание

При планирането на уеб сайта си обърнете внимание на опцията да анимирате потребителския си интерфейс с различни ефекти, което ще заинтригува и задържи потребителите ви по-дълго време на сайта. Раздвиженото и свежо съдържание определено ще отличи вашите страници от тези на повечето останали онлайн проекти и ваши конкуренти. Добре е да предвидите и повече видео съдържание, особено ако продавате продукти или услуги през своя сайт.

Push-notifications за уеб сайт

Функционалността помага на много от мобилните приложения да задържат и върнат потребителите си, както и моментално да ги уведомяват за новости в съдържанието. Идеята е приложима и за стандартни уеб сайтове, където push-notifications до голяма степен елиминират нуждата от създаването на прогресивно уеб приложение за сайта, спестяват разходи и оптимизират представянето ви онлайн. Когато използвате тази функция, потребителите ще бъдат уведомени за новостите от сайта ви дори когато той не е отворен в техния браузър.

Не разчитайте на Flash

Adobe възнамерява да спре да разпространява и поддържа Flash след 2020г, а някои мобилни устройства не възпроизвеждат правилно такова съдържание. Ето защо не е добра идея да го планирате и в своя уеб сайт. В противен случай рискувате да изгубите посещения, удовлетворeни посетители на сайта, продажби, както и добрата си репутация. Flash елементите се считат за рискови във всеки един сайт поради начина, по който се възпроизвеждат и риска от злонамерени хакерски атаки.

Хостинг инфраструктура и инструменти за по-бързо зареждане и защита

Правилното планиране на вашия сайт е само първата стъпка за постигане на максимална ефективност онлайн. За да разполага проектът ви с всички необходими ресурси за добра работа и сигурност, се нуждаете от надеждна хостинг инфраструктура, с която сайтът ви ще бъде винаги онлайн. Освен надеждна хостинг среда за вашите сайтове, при нас можете да намерите и инструменти за ускоряване и защита на сайта, както и 24/7 денонощна поддръжка.

Етикети: #web-development #уеб-сайт #website #web-security #защита #Progressive-Web-Applications #тенденции #уеб-разработка

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе