Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Време ли е да преминем към нает сървър и предимствата на dedicated хостинга

Време ли е да преминем към нает сървър и предимствата на dedicated хостинга

Време ли е да преминем към нает сървър и предимствата на dedicated хостинга

(Обновена: ) | Полезно

Ограниченията на споделения хостинг могат да попречат на развитието на вашия разрастващ се сайт. Може би е дошло време, в което трябва да спрете да делите ресурси с други сайтове и да се откъснете от ограничените параметри на споделения хостинг. Споделеният хостинг е перфектното решение, когато имате стартиращ сайт, но ако се стремите към привличане на все повече посетители към сайта ви, то с растежа ще трябва да смените хостинг решението си с такова, което да отговаря на вашите нужди и потенциал.

Предимства на наетия сървър

Причините да преминете към нает сървър могат да бъдат много. При този тип хостинг потребителите наемат сървър с желани спецификации и разполагат с всички ресурси на него. Наетият сървър има множество предимства пред споделения. Той дава голяма свобода на работа: клиентът може да конфигурира сървъра, да инсталира на него всякакъв софтуер и операционна система или да го раздели на виртуални машини, които да се използват за различни цели. Много е важно да се преценят правилно ресурсите, от които ще има нужда – RAM памет, дисково пространство, брой ядра, процесорни минути, защото при нужда от промяна на спецификациите трябва да се подменят физическите компоненти на сървъра. Тази операция не е изпълнима при всеки вид сървър, като съществуват хардуерни конфигурации, които не могат да бъдат променяни. Добре е да се прецени предварително дали би възникнала нужда от хардуерен ъпгрейд и това да се заяви още в началния момент на избор на конфигурация.

Защо бихте прехвърлили сайта си към нает сървър

Недостатъчната производителност

Най-големият фактор определящ промяната от споделен към нает сървър е недостатъчната производителност на сайта, която може да се покаже в бавното зареждане на страници и честото показване на сървърни грешки. При рязка промяна на трафика към сайта, тези проблеми проличават и това може да навреди сериозно на потенциала на бизнеса ви. Представете си ситуация, в която при пускане на промоция във вашия онлайн магазин, при опит на множество потребители да влязат в сайта по едно и също време и да се възползват от предложението, лимитът на сървъра се оказва недостатъчен и вие губите потенциални продажби, а и доверието на клиентите си. Ако очаквате такива промени в трафика, е добре идея да смените сървъра на нает или cloud услуга, преди да загубите ползите от качването на потребителския интерес.

Контрол над целия сървър

Имайте в предвид, че използвайки нает сървър вие поемате пълен контрол над сървъра. Вече няма да се налага да делите ресурси със сайтове, с които нямате връзка. При споделения хостинг вие делите едно и също IP с тези сайтове и при действие, което може да наруши авторитета на това IP от страна на някой от чуждите сайтове, вие също ще бъдете засегнати, без да имате вина. В следствие на това уебсайта ви може да претърпи неочакван downtime, а имейлите, които изпращате от това IP могат да бъдат автоматично категоризирани като спам. За по-добрата SEO оптимизацията на сайта ви е важно да имате собствен IP адрес. Тогава търсачките намират единствено вашия домейн на този IP адрес, което е от голямо значение, ако бизнеса ви се развива и търсите да привлечете нови клиенти.

По-високо ниво на сигурност

За да поемете контрола над собствения си сървър ще ви трябват технически умения, тъй като сами ще поемете системното администриране. Друг плюс на dedicated хостинга е с по-добро ниво на сигурност, тъй като не делите пространство с потенциално инфектиран сайт.

ICN.Bg предлага на клиентите си наети сървъри с дата центрове в България или Германия. В зависимост от ресурсите, които ще ви трябват, можете да изберете сървър с различен брой ядра, налично дисково пространство (HDD) и RAM-памет. Допълнителните услуги, които можете да поръчате включват:

  • cPanel, от където бързо и лесно можете да управлявате собствения си сървър;
  • ICN KVM over I, за да можете дистанционно да управлявате сървъра си;
  • чрез ICN Recovery Live ще можете при критична нужда да поправите нарушената работа на операционната система, да стартирате различни приложения, да имате достъп до всички файлове;
  • SSL сертификати за криптиране на връзката.

Споделеният хостинг е най-евтиният начин за един бизнес да изгради своето присъствие в интернет, но ако сайта трябва да се справя с висок трафик и има нужда от лична персонализация на ресурси и по-голяма сигурност, то наетият сървър е за вас.

Етикети: #naet-sarvar #dedicated-ip-adres #secure-hosting #upgrade #dedicated-hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе