Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Вижте най-впечатляващите уеб дизайни за 2020 г.

Вижте най-впечатляващите уеб дизайни за 2020 г.

Вижте най-впечатляващите уеб дизайни за 2020 г.

(Обновена: ) | Полезно

Ако искате да спечелите сърцата на потребителите, е необходимо да се постараете да бъдете в крак с най-новите тенденции за уеб дизайн. Технологичното развитие предразполага употребата на всякакви иновативни технологии за дизайн. Мобилното ни устройство вече се счита за естествено продължение на ръцете ни, което автоматично води до важността нашият сайт да отговаря на необходимите нови характеристики за мобилно приложение.

Виж още: Защо уеб дизайнът на сайта ви е важен за неговия успех?

Първото и най-важно изискване на всеки потребител е да има възможно най-бърз достъп до информация. Тук идва ролята на задължителния SSL сертификат, който осигyрява бърз достъп до вашата информация. Всички сайтове, които не притежават този сертификат, се считат за ненадеждни, което категорично ще се отрази на посещаемостта им и ще понижи доверието на посетителите, което прави сертификата задължителен за всеки един добър сайт.

Виж още: Какво представлява SSL сертификатът и защо е задължителен за вашия сайт?

Подарете вълнуващо потребителско изживяване с най-новите тенденции за уеб дизайн за 2020 г. Нека видим кои са те:

Изкуствен интелект

orange person

В 21 век все по-често говорим за ролята на изкуствения интелект в живота ни. Това е технология, която ни дава възможността да се почувстваме в друго измерение. Изкуственият интелект стремглаво навлиза в онлайн пространството и вече можете да разграничите уеб сайтовете, които залагат на различното. Изкуственият интелект се прилага с основната цел да персонализира нашия престой в онлайн пространството, за да можем да се почувстваме специални и да се възползваме от услугата, която стои насреща.

Представете си, че влизате в даден сайт и само с името си получавате всички предложения, които категорично пасват на вкуса ви и имате чувството, че са създадени единствено и само за вас. Би било страхотно, нали?

Флуидни форми

fluid forms

Все по-често можете да забележите употребата на различни флуидни форми в уеб пространството, които не наподобяват каквато и да било позната на вас форма, но са представени с контрастни цветове, които категорично биха паснали на вкуса и на най-претенциозния потребител.

Сайтовете, които залагат на този вид интерфейс категорично са смели в преценката си и вярват, че една подобна сложна компонента привлича погледите върху себе си. Сигурни сме, че все по-често ще срещате подобни дизайни в онлайн пространството.

Виж още: 9 елемента на успешния уеб сайт

Микро анимация

Micro animation

Под микро анимация можете да си представите полетата за чат, които изкачат от долния десен ъгъл в сайтовете, които посещавате, където веднага един любезен служител на фирмата ви пита с какво би могъл да ви бъде полезен. Именно тази интерактивна обратна връзка е в същността на микро анимацията.

Всеки един малък различен детайл би могъл да обогати потребителското изживяване във вашия сайт. Все по-често се залага на специални визуални ефекти, които ще погалят окото на потребителя и ще го накарат на напълни своята потребителска кошница с удоволствие. Трябва да бъдете внимателни в избора си, защото границата е тънка и понякога можете да постигнете обратния ефект – потребителите да се загубят в сайта ви и да ги накарате да се почувстват объркани. Това не работи добре за вас!

Едно е сигурно – ако познавате добре клиентите си и сте заложили на подходяща микро анимация, то успехът ви е гарантиран.

Удебелени линии

Bold lines

За да засилите присъствието си в онлайн пространството, е желателно да заложите на детайлите. Завръщат се трендовете на удебелените линии, които дават контраст на изображението. Играта с цветове трябва да бъде прецизна, така че да не дразни окото, защото в противен случай това води до отлив на потребители във вашия сайт. А никой от нас не иска това, нали?

Всеки един от цветовете носи своето подсъзнателно въздействие върху човека. Трябва да се съобразим със силата на цветовете и да знаем какво въздействие искате да предизвикате в отсрещния човек.

Нека ви дадем пример с червения цвят – той се води за агресивен цвят, асоциира се със сила, енергия и мощ. Категорично цветът е подходящ за продукти, които се асоциират с тези определения – например продукт анаболи за мъжка мощ. Зеленият цвят например, олицетворява новия живот и може да се използва за употребата на натурални или всякакви органични продукти – например био магазини.

Виж още: 7 грешки, които да не допускате при създаването на уеб сайт

Минималистичен дизайн

Minimalistic design

Желателно е да бъдете много прецизни в преценката си за това на какъв дизайн искате да заложите. Използвайте меки и топли тонове, които да галят човешкото око. В минималистичния дизайн не се залага толкова на цветовете, но когато те са подбрани правилно, това не изглежда невъзможна задача.

Когато визията е изчистена, е много по-лесно на потребителя да се ориентира в логиката на вашия сайт. Идеята на минималистичния дизайн е в центъра на вниманието да бъде съдържанието, а не толкова визуализацията, с която е поднесено то. Да бъдеш семпъл в дизайна съвсем не означава, че е равносилно на простота.

Мобилна навигация с пръсти

mobile finger navigation

Както вече споменахме всеки един бизнес трябва да се ориентира към достъпна мобилна версия на сайта си и да я приспособи да бъде на един клик разстояние.

Нека сега заедно поразсъждаваме – хванете телефона си с една ръка и се опитайте да влезете в някой сайт. Има сектори на екрана ви, като горен десен и горен ляв ъгъл, които са много сложни за достигане и скролване само с палец. Това е и предпоставка за всеки един сайт да не се поставят важни за комуникация бутони именно в тези труднодостъпни сектори.

Виж още: Как да направите сайта си mobile-friendly

Долният ляв, долният десен ъгъл и центърът са подходящите сектори, където да поставите своите бутони, защото ще са достъпни и лесни за клик за всеки един потребител. Това са правила, с които е желателно да се съобразите, ако желаете да запазите вниманието на потребителя възможно най-дълго върху своя сайт.

Факт е, че развитието на технологиите предразполага и развихрянето на креативността на разработчиците на сайтове. Тенденциите ще продължават да се изменят и през 2020 година. Нямаме търпение да видим какво ще ни предложи, като възможности и през следващите месеци.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе