Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Топ 9 WordPress плъгина за генериране на потенциални клиенти

Топ 9 WordPress плъгина за генериране на потенциални клиенти

Топ 9 WordPress плъгина за генериране на потенциални клиенти

| Полезно

За всеки един онлайн бизнес е важно посетителите, които попадат на сайта, да станат редовни клиенти. За целта изграждането на добра маркетинг стратегия за привличане на тези посетители е от основна важност. Поради тази причина изготвихме списък с WordPress плъгини, с които лесно ще можете да създадете различни форми и целеви страници.

Преди да преминем към списъка с плъгини, които ще ви помогнат да привлечете клиенти, нека изясним кои според нас са трите най-важни характеристики, които трябва да съдържа плъгин от този тип:

  1. Responsive дизайнвинаги избирайте плъгини, които ще се показват добре и на мобилни устройства. Все пак, по-голямата част от трафика в интернет е именно през тях и би било жалко да загубите клиенти, само защото сте избрали плъгин, който не се визуализира добре.
  2. Работа с имейл услуги – важно е плъгинът, който изберете, да може да бъде интегриран с различните услуги за имейл маркетинг, като MailChimp и AWeber.
  3. Възможност за персонализиране – най-добрите плъгини предоставят възможност за персонализиране на формите и целевите страници, за да отговарят стилово на вашия сайт.

Имайки предвид тези три фактора, нека преминем към пълния списък с 9 от най-добрите плъгина за генериране на клиенти:

OptinMonster

OptinMonster

Източник: OptinMonster

OptinMonster e уеб базирано приложение, което работи през свой собствен панел за управление чрез плъгин, който се свързва с вашия WordPress сайт. Инсталирайки го, вие ще имате възможност да избирате от голям брой шаблони за генериране на клиенти, като това включва форми за абониране, контактни форми, изграждане на имейл списъци и много други.

OptinMonster е и един от плъгините, които използва т.нар. „exit intent” технология. Тя ви позволява да сложите popup съобщение, което ще се показва преди посетителят да напусне сайта ви. Така имате още една възможност да го накарате да предприеме действие.

OptinMonster може да бъде закупен, като предлага 4 различни плана в зависимост от нуждите на вашия бизнес.

Thrive

Thrive

Източник: Thrive

Thrive е WordPress плъгин, който е съставен от различни инструменти за привличане на нови клиенти. Например, инструментът Thrive Architect ще направи създаването на целева страница на сайта ви лесно и безпроблемно, тъй като използва drag&drop редактор. С Thrive Leads ще можете да съберете имейл контактите на вашите посетители, като имате възможност да добавяте различни форми за абониране (popup, двустъпково абониране, показване на цяла страница и др.). Инструментът Thrive Ultimatum ви позволява да добавяте CTA (call-to-action) бутони, да създавате лимитирани кампании, както и имате възможност да сложите брояч, който да отмерва до края на дадена оферта.

Thrive се предлага в два плана, като единствената разлика е в броя сайтове, на които може да използвате инструментите.

Sumo

Sumo

Източник: Sumo

Sumo е един от популярните плъгини за привличане на потенциални клиенти. В него са включени различни шаблони за създаване на форми за абониране. Също така, може да работи с водещи имейл мениджъри като AWeber и Mailchimp. Има както безплатна, така и платена версия.

WP Forms

WP Forms

Източник: WP Forms

WP Forms е плъгин от създателите на OptinMonster, и като всички други в този списък, е специално насочен към създаването на всякакъв вид форми. Предоставя множество шаблони и drag&drop редактор. Може да работи с различни имейл доставчици и за разлика от другите плъгини, предлага вградена спам защита и други инструменти за сигурност.

LeadPages

LeadPages

Източник: LeadPages

LeadPages е уеб базирано приложение, което може да бъде интегрирано във вашия WordPress сайт чрез плъгин. То предлага голям брой шаблони за създаване на различен тип страници с единствената цел да накара посетителите да оставят своя имейл адрес. Наред с това, можете да се възползвате и от различни инструменти за предоставянето на т.нар. „lead magnets” (магнити за абониране) – безплатни e-books, специални шаблони, различни помощни материали много други.

Приложението може да бъде интегрирано в различните имейл доставчици и се предлага в три плана, които могат да бъдат закупени на месечна, годишна или двугодишна база.

Bloom

Bloom

Източник: Bloom

Bloom е плъгин, с когото можете да създадете различни форми за абониране и предлага различни lead magnets. Голямо предимство на плъгина е, че е пригоден за мобилни устройства. С Bloom имате избор от над 100 шаблона, които могат да бъдат персонализирани спрямо целите на вашия бизнес. Също така, можете да свързвате формите за абониране с 16 различни имейл доставчици, сред които AWeber и Mailchimp.

Optimize Press

Optimize Press

Източник: Optimize Press

За разлика от останалите плъгини в списъка, Optimize Press е тясно специализиран в създаването на целеви страници. В зависимост от действията, които искате да предприемат посетителите ви, можете да създадете промоционални страници, страници за абониране и други. Можете да добавяте и бутони, които можете да персонализирате за още по-голям ефект.

Caldera Forms

Caldera Forms

Източник: Caldera Forms

Calder Forms е напълно безплатен плъгин, с който можете да добавяте само и единствено форми – за плащане, вписване, регистрация, абониране или от каквато имате нужда. Лесно можете да ги размествате с drag&drop редактора и да избирате измежду различни шаблони.

Optin Forms

Optin Forms

Източник: WordPress

Друг безплатен плъгин е Optin Forms, с който лесно и бързо можете да създадете едностъпкови и двустъпкови форми за абониране. На разположение имате 5 готови шаблона, като можете да персонализирате всеки един аспект от тях. Плъгинът работи и с водещите имейл доставчици, като това ви позволява да създавате различни имейл кампании.

Преди да решите кои плъгини да добавите към вашия WordPress сайт е важно да изберете висококачествена хостинг услуга! С WordPress хостинг от ICN.Bg, вие получавате оптимизирана среда, безплатен SSL сертификат и DDoS защита, SEO инструменти и WordPress Management - инструмента, с който ще можете да управлявате вашата инсталация с няколко клика!

Изграждането на добра стратегия за привличане на нови клиенти със сигурност ще окаже положително влияние върху бизнеса ви. Прибавяйки един от изброените плъгини към вашата WordPress инсталация, ще направите възможен контакта с вашите посетители, дори и след като са напуснали сайта ви. Добавете и магнити за абониране, за да ги мотивирате още повече да предприемат нужното действие. Това със сигурност ще ви помогне да превърнете посетителите в редовни клиенти!

Етикети: #wordpress #plugins #optimization #lead-generation #forms

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе