Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Най-добрите плъгини в WordPress - Част 1

Най-добрите плъгини в WordPress - Част 1

Най-добрите плъгини в WordPress - Част 1

(Обновена: ) | Полезно

Плъгините в WordPress са една честа тема за разговор от феновете на платформата. Кои да добавим? Кои ще са полезни за целта на уебсайта ни? Има ли плъгин, който може да реши наш конкретен проблем? В тази поредица от статии ще разгледаме едни от най-полезните WordPress плъгини, които могат да са от изключително значение за сайта ви. Сигурност, оптимизация за търсачки, кеширане, подобряване на производителността, плъгини за съдържание, контактни форми - ще засегнем най-важните компоненти за един успешно настроен WordPress сайт и плъгините, които ви помагат. Започваме със сигурност и SEO оптимизация.

Сигурност

Ще започнем с най-важната тема, която стои на първо място щом стане въпрос за сайт правен на най-използвана CMS система в света WordPress. Поради факта, че платформата е безплатна и е лесно да инсталираме бързо WordPress на хостинг панела си, това го прави честа цел за ботове и хакерски атаки. За това е важно да защитим сайта си с някои плъгини. Ето нашите предложения с кои плъгини да изградите защитата си:

  • Akismet - защитава сайта ви от спам коментари. След инсталация на плъгина е необходимо да вземете API ключ от сайта на Akismet, за да го активирате. След активация всеки един коментар, който бива написан в сайта ви бива проверен от сървърите на Akismet и ако той съдържа спам, коментарът не бива допуснат до сайта ви.
  • Wordfence – специализиран в аспекта сигурност, на Wordfence се доверява голяма част от WordPress общността. Заедно с мощния си firewall, сканиране и опции за блокиране, плъгинът предлага защита от Brute-force и други видове атаки чрез поставянето на правила в .htaccess файла, които увеличават защитата на вашия WordPress.
  • Sucuri – инструмент, който сканира сайта ви чрез външна firewall услуга и проверявa за често срещани malware скриптове разположени във вашите сайтове. Sucuri също така сканира за DDoS и XSS атаки. Това е плъгин, който защитава сигурността на вашия сайт и сигурността на вашите посетители с помощта на мощния си firewall.
  • Jetpack – този плъгин съдържа в себе си и инструменти за SEO и това го прави един от най-популярните плъгини във WordPress. Макар и да не е специализиран в аспекта защита, Jetpack остава един добър избор за протекция срещу Brute-force атаки и сигурен login процес.
  • iThemes Security – щом стане дума за платена версия на WordPress плъгин, iThemes Security предлага една от най-завършените защити, на която може да разчита уебсайтът ви. Two-factor authentication, ежедневно сканиране за вируси, сигурност на паролите и квалифицирана поддръжка са само част от премиум екстрите на този плъгин.
  • ActiveAuth - Two-factor authentication представлява втори слой за сигурност и защита, който можете да добавите към вашата стандартна парола. Идентифицирането по два различни начина при опит за достъп в WordPress акаунта ви, се случва чрез потвърждението през второ устройство - мобилен телефон. Плъгинът е разработен от ICN.Bg и е един сигурен начин, за спирането на недоброжелателни опити за достъп до акаунта ви. Как да инсталирате плъгина можете да видите в статията ни или видеото.

Конкретно качественият хостинг играе много важна роля в осигуряването на защитения WordPress уебсайт. ICN.Bg предлага сигурна инфраструктура, SSL сертификати и допълнителни модули за защита като WordPress Security – част от WordPress Management, безплатната екстра в хостинг плановете ни. С WordPress Security ще можете да добавите паролно защитена директория към логин частта на вашата инсталация – wp-login, както и да управлявате потребителите, които са в тази папка. Изключително важен метод, който се прилага, за да се защитите от Brute-force атаки. Напомняме, че някои WordPress плъгини не са съвместими един с друг. По този въпрос можете да научите повече от видео уебинара WordPress - първи настройки и сигурност.

SEO Оптимизация

Като собственик на WordPress сайт, една от главните ви цели е да просперирате в онлайн пространството. Това се случва като си осигурите по-висок Google ранкинг, за да ви намират търсещите потребители. SEO плъгините в WordPress ще ви помогнат да оптимизирате сайта си и ще го направят по един улеснен за вас начин. Това са онлайн маркетинг разширенията, които ще ви помогнат да популяризирате бизнеса си в Интернет:

  • Yoast SEO – това е най-завършеният SEO плъгин за WordPress и един от най-популярните плъгини в WordPress изобщо. Големият брой функционалности на SEO инструментите му го прави за предпочитане пред други плъгини за оптимизация. Yoast ще ви помогне в писането на по-добре оптимизирано съдържание, подобряване на мета текстове, ключови думи и заглавия, а с това и повишаването ранкинга на сайта ви. Плъгинът ще направи анализ на страниците ви и ще ви асистира в намирането на малки подробности, които биха ви попречили в стремежът ви към по-добър Google ранкинг.
  • All in One SEO Pack – още един от най-популярните плъгини, които можете да инсталирате на админ панела си. Битката между Yoast SEO и All in One SEO Pack за SEO короната се води от дълго време и наблюденията ни са, че всеки отделен потребител на WordPress има собствено предпочитание. All in One SEO ви позволява лесно да активирате услуги като XML Sitemaps, Social Meta (за интеграция на социалните медии със сайта ви) и Файлов редактор, за да настроите по-добре сайта си.
  • Jetpack – да точно така, гореспоменатият плъгин за сигурност е и един от добрите SEO помощници, които можете да имате. Набавете си нужната информация чрез статистика и автоматично споделяйте блог постовете си в социални медии като Facebook, Twitter, LinkedIn и Tumblr. Най-полезните SEO инструменти, които предлага плъгина обаче са в платената версия, така че ако решите да инвестирате средства в WordPress разширения то тогава Jetpack е за вас.

Тези плъгини ще ви помогнат да оптимизирате сайта си и да го изкачите в ранкинга на Google. Докато при плъгините за сигурност, защитата е нормално да се изгради от повече от един плъгин според елементите на опасност, които покрива, то при SEO оптимизацията работа ще ви свърши и само един. Напомняме, че инсталирането на разширения, които не възнамерявате да използвате не е добра идея заради проблемите със сигурността, които създава това. Необновените плъгини са една от най-честите причини за пробив от зловреден източник.

Това са нашите предложения за най-добри плъгини за защита и SEO оптимизация. В следващата част от поредицата „Най-добрите плъгини в WordPress“ ще разгледаме някои от плъгините използвани за създаването на контактни форми, както и разширения за получаването на статистика.

Етикети: #wordpress #seo-optimizatsiya #wordpress-security #wordpress-seo #wordpress-hosting #seo #plugin #website #wordpress-management

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе