Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия

8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия

8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия

| Полезно

Много често сайтовете, които залагат на силата на визуaлните елементи, използват фотогалерии, като инструмент на своите страници. Когато разполагате с голям брой снимки и не можете да се лишите от красотата на нито една от тях, най-удобният и практичен вариант за вас е да използвате именно WordPress плъгини за създаване на фотогалерия. Разполагате с достатъчно голямо разнообразие, за да изберете атрактивна визия, която перфектно да пасва на дизайна на вашия сайт.

Събрали сме за вас 8-те най-използвани плъгинa за създаване на галерия за WordPress сайтове. Разгледайте всеки един от тях и функционалностите, които ви предлагат и изберете най-подходящия за вашия сайт. Нека започваме:

Плъгини за създаване на галерия за WordPress сайтове

1. Modula

Плъгинът е изключително user-friendly WordPress приложение, с помощта не което можете бързо да създадете различна и красива фотогалерия. Имате и страхотна опция за видео галерия. Опитайте да създадете и различни Gif анимирани файлове, които да разнообразят визията ви.

Можете изцяло да експериментирате с големината, широчината и височината на вашите снимките в галерията, както и да ги подреждате спрямо вашия вкус. Благодарение на лесния интерфейс, можете да направите това само с едно движение, като настроите галерията си от “creative gallery” на “custom grid”.

За по-малко от 5 минути можете да създадете перфектната за вас галерия бързо и лесно, благодарение на Drag&Drop функционалността на плъгина и възможностите, които ви предлага той.

Безплатната версия на Modula ви дава достъп до добър набор от функционалности. Ако все пак решите, че ще се възползвате от всяка една от функционалностите, можете да си купите и отделен план. Цените започват от 39 $ и достигат до 129 $ в зависимост от възможностите, които предлага даденият план.

modula plugin

2. NextGen Gallery

NextGen е едно от най-популярните разширения с невероятните над 1.5 милиона сваляния на година. Ето защо не поставяме под никакви съмнения страхотните ревюта, които стоят зад плъгина. Определено той се препоръчва за професионалисти.

Безплатната версия ви предлага няколко вида галерии – със слайдшоу и сменящи се картинки, или thumbnail с миниатюрни изображения.

Имате огромно поле на действие с различни опции за големина на снимките, разнообразие в дизайна на галериите, времето за показване на снимки и какво ли още не.

С NextGen можете да създавате дори албуми от ваши галерии, което е страхотно, защото по-този начин можете да групирате още повече снимки на едно място.

Внимание! Ако не разполагате с достатъчно голям брой лични снимки, винаги можете да допълните вашата галерия с безплатни и професионални снимки. Вижте кои са „10-те най-добри сайта за безплатно сваляне на снимки“.

Платената premium версия ви дава възможността да използвате водни знаци, които ще отличат и брандират вашите снимки от всички останали в интернет пространството. Цената на най-ниския платен план е 79$.

netgen gallery

3. Envira Gallerty

Тук отново разполагате както с безплатна, така с платена версия. Платената предлага доста повече функционалности, разбира се. Нека видим какво ни предлага свободната за ползване версия:

• Споделяне в социалните мрежи;

• Поддръжка на видео файлове;

• Албуми с галерии;

• Воден знак на снимките;

• Опция за налинкване;

• WooCommerce съпорт и др.

Интерфейсът на Envira е много лесен и достъпен, с елементарни Drag&Drop движения можете да създадете страхотна галерия от спомени. Отново имате възможността да интегрирате видео съдържание.

Създай сам професионален онлайн магазин бързо и лесно. Плащаш месечни вноски и получаваш всичко необходимо, за да се наложиш онлайн още днес. За твое улеснение CloudCart разполага с 25 готови шаблона, интеграция с най-популярните методи за плащане и доставка за твоите бъдещи клиенти. Бъди онлайн!

Версията и тук е mobile-friendly и излиза страхотно, както на мобилна версия, така и на десктоп. Пред вас стои опцията да блокирате снимките си, което означава, че вашите потребители няма да имат възможността да свалят вашите кадри от сайта ви. Свободно можете да интегрирате снимки и от социални канали, като Instagram и Pinterest. Най-ниският платен план на Envira започва от 29 $.

envira gallery

4. Gmedia Photo Gallery

Ако сте собственик на много сайтове, това е оптимален вариант за създаване на галерия за вас. Разполагате, както с платена, така и с безплатна, но ограничена откъм функции опция.

Премиум версията е на най-ниска цена от 29.99 $. Конкретно този плъгин е много подходящ за блогове за пътешествия, където в красиви галерии от снимки да споделяте своите емоционални пътувания от цял свят. Имате и опция за отбелязване на конкретната локация на снимката.

Виж повече: "Как да направите блог за пътешествия през 2020 г.?"

Можете да активирате опцията за коментари под вашата галерия, което е прекрасен начин да съберете обратна връзка за вашето портфолио от професионални фотографии. Gmedia е за по-опитните в работата си с подобни програми. Ако за първи път се сблъсквате с такъв интерфейс, може да ви е по-сложно от очакваното.

gmedia plugin

5. Photo Gallery by 10Web

Плъгинът се нарежда сред най-използваните в световен мащаб за визуализация на безброй много галерии. Изключително лесна и приятна е за работа, дори за начинаещи. Можете да интегрирате огромен брой снимки без никакъв проблем само с един клик на мишката.

Отличителното за Photo Gallery by 10Web е, че можете да създадете уникална галерия от embedded youtube видеа, с което да подарите невероятно изживяване на вашите потребители. Също така пред себе си имате и опцията да направите микс от видео и галерия. Премиум версията можете да закупите за 30$, ако използвате 1 сайт. При употреба на повече сайтове, ще получите и значително по-изгодна цена за пакет.

10web plugin

6. Jetpack

Безплатният план е неограничен откъм време за използване и можете да опитате свободно всички функционалности, които ви предлага. А те съвсем не са малко. Плъгинът има специален инстумент (Image CDN tool), който ви осигурява още по-бързо зареждане на вашите снимки от галерия.

Jetpack не е просто плъгин за галерии, в него се включени още голям набор от функционалности, които могат да заместят други инструменти за SEO оптимизация, за интеграция със социални мрежи и др.

Виж повече: "Най-добрите плъгини в WordPress - Част 1"

jetpack plugin

7. Essential Grid Gallery

Предлага добър набор от инструменти за направа на фотогалерия. Версията е платена и ще ви коства към 34 $. С Essential Grid можете да създадете уникална фотогалерия, която ще изглежда страхотно и на мобилна версия. Ако за първи път се сблъсквате с този плъгин, имате на ваше разположение десетки видеа, които да ви помогнат в работата ви.

Можете да ги изгледате в специалния канал на Essential Grid Gallery в Youtube. Много лесно и изключително бързо импортвата и експортвате снимки от вашата галерия.

essential grid plugin

8. Instagram Feed – WordPress Instagram Gallery

Интеграцията със социалните мрежи, като Instagram е едно от най-важните условия, когато избирате плъгин за създаване на галерия. Над 20 000 души по света вече са се доверили и използват този плъгин, което може да се каже, че категорично го класира сред най-използваните.

Виж повече: "Най-добрите плъгини в WordPress – Част 2"

Можете да използате само изображението от ваш пост в социалната мрежа или изображението в комбинация с текста, който стои под него. С плъгина ще разполагате с десетки филтри, които ще направят вашата галерия още по-атрактивна. Можете да задавате локация на снимките и да изпозлвате популярните в Instagram хаштагове („#”), като част от дизайна на вашата нова галерия.

instagram gallery plugin

Съветваме ви при избирането на подходящ плъгин, да обърнете внимание на важни елементи, като опция за споделяне във социалните мрежи, инструменти за персонализиране и др. Всеки един от тях би могъл да допринесе за по-атрактивна и практична галерия на вашия сайт. Ето на какво още да обърнете внимание:

1. Избор на различни формати за галерия

Желателно е да изпробвате поне няколко галерии на вашия сайт, за да имате база за сравнение. Никога не се спирайте на първата галерия, на която сте попаднали. Експериментирайте смело и изберете най-подходящата фотогалерия за вашия сайт. Ако имате видео съдържание, можете да съчетаете в едно снимки и видео.

2. Опция за уголемяване на отделните снимки

При използването на галерия от десетки снимки е съвсем нормално те да са подредени в умален вариант. Съвeтваме ви все пак да използвате галерия с функция, която да дава възможността на вашите потребители да видят снимката и в уголемен вариант, за да могат да я разгледат подробно и в детайли.

3. Опция за споделяне в социалните мрежи

Винаги, когато разполагате със сайт и социални канали, трябва да имате опцията за интеграция на съдържанието от сайта в социалната мрежа. Това дава способността на вашите потребители да споделят вашето творчество и то да достига да още повече хора.

4. Коментари под снимките

Обратната връзка от вашите потребители е изключително ценна. Възползвайте се от подобна опция. Съветваме ви винаги да отговаряте на всеки един коментар лично.

5. Опция за налинкване и препращане към друга страница

Много е полезно, когато имате опцията да налинкнете конкретно изображение и когато кликнете на него, директно да препраща към ваша важна целева страница. По-този начин ще можете да насочвате вашите потребители целенасочено към страници с полезно съдържание за вас и вашите потребител.

Виж повече: „5 Link Building техники, които със сигурност не използвате“

6. Ecommerce съпорт

Тази опция ви дава възможността да продавате вашите снимки през вашия WordPress сайт. Не забравяйте да подсигурите вашите снимки с воден знак или допълнителна опция за тяхното защитаване, за да избегнете кражба и свободното им ползване в интернет.

7. Drag&Drop функция

Някои платформи предлагат т.н. Drag&Drop функция, която ви дава възможността сами да „построите“ вашата галерия, така както прецените за добре.

8. Инструменти за персонализиране

Подобен тип инструменти, като богата гама цветове и различни дизайни за фон са шанс да намерите най-доброто за вашия сайт и най-вече възможност да подчертаете и засилите вашата бранд идентичност. Съветваме ви предварително да се запознаете с цветовете и тяхното психологическо влияние върху нас хората. Така най-добре ще съчетаете знанията и уменията си и ще постигнете по-голям успех.

Виж повече: "Психология на цветовете и как те влияят на потребителското мислене?"

Имате толкова много възможности за създаване на фотогалерия. Направете така, че тя да бъде, като красиво бижу, което приковава мигновено погледите на вашите потребители. Желаем ви успех с направата на атрактивна фотогалерия с нашите предложения.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе