Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Необходимо ли е да стартирате бизнес блог?

Необходимо ли е да стартирате бизнес блог?

Необходимо ли е да стартирате бизнес блог?

(Обновена: ) | Полезно

Питате ли сте се какви биха били ползите за бизнеса ви от стартирането на блог на вашия сайт? Начинът, по който един бизнес блог може да въздейства на потребителите ви, може да надмине вашите очаквания. Добре издържаният блог с полезна за потребителите информация е силен маркетинг инструмент, който си заслужава да добавите към дигиталната си стратегия за развитие. Благодарение на блога си ще достигнете до потребители, които са пряко заинтересовани от вашата дейност.

Какви са ползите от поддържане на бизнес блог?

Ползите да поддържате актуален блог на вашия сайт са много, но ето и най-основните от тях, за които трябва да знаете:

SEO оптимизация

Поддържането на блог влияе благоприятно на SEO оптимизацията на Вашия сайт и откриването му в търсачките в по-горни позиции. Да достигате първи до потребителите е една от основните цели на всеки един бизнес с изградено активно онлайн присъствие. Доброто представяне на Вашия сайт трябва да ви бъде основен приоритет.

Виж повече: SEO съвети: Как да подобрите оптимизацията на сайта си в търсачките?

Бранд имидж и експертна оценка за бизнеса ви

Чрез блога си вие демонстрирате вашите познания и страстно увлечение по определена тема, което ви помага да се покажете като експерт в своята област. Това е фактор, който влияе положително на вашия имидж като бранд през годините. Най-хубавото е, че благодарение на своята експертно мнение, ще достигате до хора, които имат същите интереси. Това най-вероятно ще бъде и Вашата таргет група. Изисква се истинско умени да отличите своя текст от всички останали статии в морето от информация в интернет.

Научи повече: “Как да направите своята бранд история впечатляваща за потребителите?”

Повече трафик на сайта ви

Блогът носи трафик към уебсайта ви. Всяка една нова публикация може да представлява кукичка за потребителите и е повод да се “приземят на вашия сайт”. След като вече веднъж са стигнали до него, най-вероятно, ще разгледат и другите ви страници, където да си харесат продукт или услуга. По този начин всеки един заинтересован потребителя има възможността да стане и ваш реален клиент.

Полезно: "34 тактики за генериране на трафик към вашия сайт"

Колкото повече актуални, полезни и различни теми поствате в своя бизнес блог, толкова по-голяма става вашата заинтересована аудитория с времето. Можете да я разраствате изключително лесно с помощта на постове в социалните канали, с които разполагате. Синхронизирането на информацията от блога ви със съдържанието на социалните ви мрежи е ключово за развитието на вашия блог.
Прочетете нашите 12 полезни съвета за бъдещи блогъри, сигурни сме, че ще намерите нещо полезно и за себе си.

Newsletter-ът е много полезен инструмент, който също може да ви помогне в събирането на аудитория. Не забравяйте да предоставите възможността за абониране на потребителите си, за да са в крак с новостите и последните новини от вас. Научете как да си направите нюзлетър и защо е полезен за вашия бизнес.

Съдържание, което остава онлайн във времето

Може би най-голямата полза от поддържането на блог са дългосрочните ползи. Може и да не сте се замисляли, но всичките статии на вашия сайт остават с години в онлайн пространството. С минаване на времето блог статията ви продължава да се класира в търсачките и да трупа трафик и нови потенциални клиенти. Така че във време, в което пишете новата си статия и сте забравили за някоя написана преди 6 месеца, вие продължавате да печелите от нея. Затова е изключително важно да актуализирате съдържанието на своите стари статии във времето, за да носят голяма полза на читателите ви.

Съвет: Отговаряйте на всяка една обратна връзка, свързана със съдържанието на блога ви. Понякога коментарите на потребителите могат да бъдат много конструктивни и да ви обърнат внимание на пропуски, които сте направили. Няма срамно в това да се поправите.

Ако се чудите как да създадете своя блог, към сайта си, то е необходимо да създадете така наречения subdomain или линк към блога ви, за да започне да изглежда така - blog.imetonasaita.com или imetonasaita.com/blog. И с двата случая можете да се справите сами от контролния панел на вашия хостинг. Папката, която ще създадете, е директорията, в която за в бъдеще ще качвате файловете за своя блог.

Научи повече в нашата статия: Как се създава поддомейн?

Инвестицията в бизнес блог си заслужава. Необходимо да е положите много услия за изграждането на стойностен блог с интересно, полезно и актуално съдържание, но всичките тези усилия ще ви се отплатят в последствие.

Изберете най-подходящата ниша за вашия бизнес и развивайте полезно съдържание в тази посока. Споделяме с вас полезни Tips and Tricks – как да бъдете по-фокусирани и продуктивни, докато пишете блог статии.

Ако искате да получавате още интересни статии за изграждането на вашия сайт и блог, абонирайте се за нашия месечен бюлетин.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе