6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

Популярна максима е, че най-щастливите хора са тези, които работят … своето хоби. Вероятно неведнъж сте се чудили дали не можете да превърнете любимите часове, прекарани в градинарство, в източник на средства. Или пък как полетите с парапланер, в които инвестирате толкова време, усилия и финанси, да започнат да се изплащат?  

А може би вече имате малък семеен бизнес, който функционира успешно във Вашия град, но сякаш нещо му липсва… Ами сега?

Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Ние Ви даваме поне 6 причини защо Вашият малък бизнес се нуждае от силно присъствие в интернет.

1. Защото… but first online! 

Отивате на почивка със семейството и не забравяте да се отбележите със снимка или таг в социалните мрежи? И вероятно обичате да споделяте в стори най-впечатляващия момент от своя ден. А защо все още отлагате създаването на собствен уебсайт за Вашия бизнес? 

Според проучване на Global Web Index от юли, 2020 г., 81% от потребителите търсят продукт или услуга първо онлайн.

Ако още не сте го направили, разгледайте нашата услуга за създаване на онлайн магазин – Shopiko. Активирайте 14-дневен тестов период и се уверете в предимствата на услугата. А точно сега можете да се възползвате и от нашата специална промо цена и да спестите до 888 лв. за 1 година. Вземете и подарък безплатна онлайн консултация с експерт.

Дори и да не продавате онлайн обаче, присъствието в интернет ще направи Вашия бизнес лесно откриваем за потенциални потребители и ще отвори нови хоризонти за развитие.

2. Защото е важно да запазите името на бизнеса си  

Когато се роди дете, отговорност на родителите е да не закъсняват със записването на името в регистъра на съответната община. Подобен е случаят и с домейн името на уебсайта на Вашия бизнес. 

Не отлагайте закупуването на домейн, за да сте сигурни, че ще запазите името, което искате, преди някой друг да го е направил. Заложете на това то да бъде атрактивно, свързано с дейността на бизнеса, продукта или услугата Ви. Важно е да бъде кратко и разбираемо, както и да се запомня лесно. Разширението накрая ще изберете, когато си дадете сметка какви са целта и потенциалът на бизнеса Ви. Националното домейн разширение за България е .BG, а ако планирате разрастване, то би било добре да изберете разширение като .EU и .COM. Ние винаги препоръчваме да запазите домейна си с няколко разширения с цел предпазване от нелоялна конкуренция.

Само до края на месец август е най-подходящият момент да изберете домейн .EU. Запазете го още сега на СуперЦена от 4.75 лв за цяла година. Вижте повече за промоцията.

3. Защото добрият уебсайт вдъхва доверие

За съвременните потребители е все по-важно да могат да разгледат даден бизнес онлайн, преди да се доверят на препоръка от уста на уста. 

Ако предлагате букети и празнични украси от цветя например, важно е да показвате своите творения онлайн, за да могат бъдещите клиенти да ги разгледат, преди да решат, че трябва да изберат Вас за своето тържество. Подреденият, актуализиран и работещ на различни устройства уебсайт е като един добре поддържан двор – вдъхва спокойствие и доверие и говори положително за отношението Ви към самите Вас и това, което правите.

4. Защото ще можете да комуникирате с клиентите си по-лесно

В своето динамично ежедневие голяма част от хората предпочитат да оставят съобщение или мейл на някого пред това, да позвънят по телефона. 

Важно е Вашият бизнес да може да отговори по всички канали. Със закупуването на хостинг план от СуперХостинг.БГ, освен че получавате сигурно и защитено пространство за Вашия уебсайт, както и 24/7 поддръжка, можете да създадете и професионални пощи с името на Вашия бизнес.

Ако домейн името, което сте избрали, е mywebsite.com, то пощата към него може да бъде например contact@mywebsite.com или info@mywebsite.com. Имейла можете да свържете директно с форма за запитвания в сайта, да го оставите в страницата с начини за връзка с Вас, да го изпишете на визитките си или други рекламни материали. По този начин ще изглеждате по-надеждни в представите на Вашите клиенти.

Професионалните пощи са и по-защитени от фишинг и СПАМ атаки, повече за които можете да прочетете в статията ни 7+1 причини да създадете имейл с името на Вашия сайт.

5. Защото ще можете да достигнете до нови потенциални клиенти и да увеличите приходите си

Присъствието онлайн отваря нови възможности пред бизнеса Ви и позволява на потенциални потребители да научат за Вас. 

Инструментите на дигиталния маркетинг ще Ви помогнат не просто да присъствате в уеб пространството, но и активно да разпространявате „мълвата” за съществуването си. Единствената възможност да ги използвате пълноценно обаче е да имате собствен уебсайт, на който да посрещате своите нови клиенти.

SEO оптимизацията е от първостепенна важност за това, Вашият уебсайт да бъде индексиран от търсещите машини. Рекламата в Google Search пък ще Ви осигури челна позиция в резултатите при търсене и следователно по-голям шанс нови клиенти да се свържат с Вас или да поръчат от Вашия онлайн магазин. 

Активната страница във Facebook, както и профилът в Instagram скъсяват дистанцията с клиентите и допринасят за повишаване доверието им. Конкретното таргетиране на целеви аудитории в социалните мрежи дава ефективни и лесно измерими резултати, така че да се ориентирате как и къде се позиционира бизнесът Ви, а и да увеличавате своите приходи. 

Добре е да обърнете внимание и на имейл маркетинга, след като натрупате база от клиенти. Чрез един кратък, но информативен и регулярен бюлетин можете да държите клиентите си „горещи” и да представяте новите си продукти или услуги директно в техните пощенски кутии.

Дигиталният маркетинг предлага още куп инструменти, на които ще обърнем детайлно внимание в друга статия, а дотогава научете „Как и защо Фейсбук маркетингът помага на Вашия сайт и Вашето онлайн присъствие?”

6. Защото всички са онлайн 

Като деца вероятно сте недоволствали от вечните сравнения – „Виж Иванчо какво добро дете е!”. Като собственици на малък бизнес обаче е недопустимо да не „сверявате часовника си” с други бизнеси във Вашия отрасъл и то редовно. 

Проверете дали Вашите конкуренти са онлайн и каква добавена стойност предлагат на своите потребители чрез уебсайта си. Селектирайте приложимите практики, обмислете внимателно стратегията си и действайте! 

Грабнете оранжевата и гореща промоция на хостинг за Вашия бъдещ сайт! Само до 31 август взимате надеждния хостинг на СуперЦена и спестявате до 300 лв. за първата година.

И накрая – малко храна за размисъл: 

Вярваме, вече сте убедени, че Ви е необходим уебсайт и въпроси от типа на Не ми ли стига само Facebook страница? вече не минават през главата Ви.

Уебсайтът е финалната дестинация, към която водят всички пътища на Вашите бизнес и маркетингови усилия – социалните мрежи, Вашите визитки, рекламата он- и офлайн. Той се нуждае от редовна актуализация, за да изпълнява целите, които сте си заложили при създаването му. Изключително важно е и да успявате да отговаряте на допълнителния трафик, насочен към бизнеса Ви онлайн, подобаващо. Отделете си време, което да посветите на комуникацията със своите нови клиенти. Те обичат да получават внимание и своевременни отговори на своите въпроси.

За целта добро решение е чат интеграция в сайта. Такава можете да добавите само в няколко стъпки чрез платформата на нашата услуга Сайт билдър. Полезна по темата ще Ви бъде и друга статия в нашия блог – 10 причини да добавите чат във Вашия сайт.

А на Вашите въпроси и нужди отговаря моментално нашият активен 24/7 СуперЕкип от експерти. Освен че е винаги на линия, когато го потърсите, СуперЕкипът е там дори когато Вие все още не сте разбрали, че имате нужда от него. Колебаете се как да кръстите Вашия сайт? Или пък не сте сигурни коя е правилната услуга за Вашите нужди? Преместете поглед вдясно и ни пишете в чата. Заедно ще намерим решението на всички неизвестни. 

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Паулина Пенчева
Паулина Пенчева
Поли е позитивна и амбициозна. Прави редовни гмуркания в дигиталния океан по най-различни проекти и кампании. Готова е да работи неуморно в името на ефективността и добрия резултат. Нейната #СуперСила се изразява в това, че се изправя безстрашно пред всяко предизвикателство... за да създава нови и интересни материали за СуперКлиентите!
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!