Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Ползи и предимства на SSL сертификатите

Ползи и предимства на SSL сертификатите

Ползи и предимства на SSL сертификатите

(Обновена: ) | Полезно

SSL сертификатите удостоверяват връзката между Вашия уебсайт и браузъра на даден потребител като водят и до допълнителни ползи, включващи подобрено клиентско доверие, репутация и по-високи позиции в търсачките. С опциите за закупуване на SSL сертификати те се превръщат в един силен актив не просто за вашия уебсайт, но за бизнеса ви като цяло. В тази статия ще ви предоставим някои от основните предимства на SSL сертификатите, с които те се отличават.

Защита на клиентските данни На първо място трябва да отбележим, че основната функция на SSL сертификатите е да защитават чувствителната информация, която преминава по Мрежата. Всички лични данни на клиентите ви са криптирани и се гарантира тяхната пълна неприкосновеност. Вашите потребители могат да са сигурни, че вие сте се погрижили за тяхната онлайн безопасност и тяхната кредитна информация, имейл адреси, телефони, имена ще бъдат защитени от кибер престъпниците, които се опитват да откраднат такава информация и да я използват за различни злонамерени действия.

Доверие и онлайн репутация

SSL сертификатът предлага незабавна визуална индикация на потребителите, че вашият уебсайт е защитен от всякакви видове хакерски действия (кражба на данни, фишинг и т.н), които могат да се извършат и също така потвърждава пред вашите потенциални клиенти, че бизнесът ви приема сигурността като основен приоритет.

Когато купите и инсталирате SSL сертификат, вашият домейн използва сигурният https протокол (за разлика от нормалния http) и ще имате възможност да показвате популярният зелен бар отляво на полето за търсене. Ще се визуализира и катинар, който допълнително ще покаже на вашите потребители наличието на активен SSL сертификат. По този начин ще се повиши доверието на потребителите към вашия бизнес и като цяло ще се подобри онлайн репутацията му.

Доверието се превръща в продажби

Важна част при завършването на продажба е изграждането на доверие с даден клиент. Никой не би правил бизнес с някой, на когото няма доверие, особено ако методът за извършване на плащане или предоставяне на някакъв вид информация става онлайн. Поради тази причина, ако притеснението от измама бъде премахнато, доверието и изборът на вашия бизнес пред конкуренцията ще се увеличи, което пък от своя страна ще доведе до повишаване на продажбите.

Прочетете в нашия WhitePapper: Повишаване на доверието на потребителите и броя онлайн продажби с помощта на SSL сертификат:

SSL WhitePaper

Възможност за увеличаване на размера на финансовите транзакции на вашия уебсайт

Когато говорим за онлайн продажби, голяма част от потребителите са загрижени за сигурността на своите пари и следователно за големината на определена финансова транзакция. Колкото повече пари се обработват, толкова повече се увеличава страхът от измама. Проучване на Baymard Institute показва, че 18% от хората, които напускат даден уебсайт по време на процеса на плащане, го правят поради факта, че не са склонни да предоставят информация за тяхната кредитна или дебитна карта. Друга подобна статистика от Rapid Web Services пък показва, че 74% от малките и средни предприятия са били атакувани от хакери, целящи да откраднат лична информация. Решение за това са SSL сертификатите, които са международно удостоверение за сигурност и водят потребителите предимно на интернет магазините да се чувстват по-сигурни, което не просто ги задържа на даден уебсайт, но ги прави и по-склонни да извършват по-големи финансови транзакции. Това е така, тъй като колкото по-голяма е сигурността на вашия онлайн магазин, толкова по-уверени ще бъдат клиентите ви в истинността на бизнеса ви като цяло.

Оптимизация за търсещите машини

Винаги има постоянни ъпдейти, когато става въпрос за факторите, които влияят на позициите ви в търсачките. Въпреки това можем да кажем със сигурност, че един от критериите, които Google вкара в техния алгоритъм за по-висок ранкинг, са именно SSL сертификатите.

Търсещите машини дават предимство на сайтове, които те преценяват, че са безопасни.

Генерирането на SSL сертификат може директно да засегне видимостта на вашия уебсайт, което пък от своя страна ще увеличи и трафика, който сайтът ви получава. При положение, че трафикът е пряко обвързан с увеличаването на продажбите, то SSL сертификатите се превръщат в ценен бизнес актив, който е хубаво да притежавате. Повече за SEO оптимизациите от техническа гледна точка може да научите в нашите част 1-ва и част 2-ра по темата.

По-голяма сигурност и бързина на вашия уебсайт чрез SSL и HTTP/2

Последната версия на мрежовия протокол – HTTP/2 се отличава с повишена бързина и сигурност на връзката между даден уебсайт и браузър, като използването му се свързва пряко с присъствието на валиден SSL сертификат. При това положение внедряването на сертификат за сигурност значително ще улесни преминаването към HTTP/2 протокол, което пък от своя страна ще увеличи скоростта на вашия уебсайт. От това може да бъдете сигурни, че и ранкингът ви в Google ще се подобри още повече, тъй като комбинацията от бързина и сигурност е нещо, което търсачките обичат. Научете повече за HTTP/2

Браузърите увеличават предупрежденията за „несигурни“ сайтове. От януари 2017г. Google предоставя предупредителни сигнали в Chrome на потребители, ако страници, изискващи предоставянето на лични данни, не ползват SSL сертификати. Firefox започва да следва тази практика, като Google вече е изпратил предложения на всички браузъри да започнат да отбелязват уебсайтовете, върху които не са открити SSL сертификати, като „несигурни“. При това положение, ако не бъдат взети мерки, то имайте предвид, че клиентите ви може да виждат такива предупредителни съобщения. Това ще ги накара да загубят доверие в сайта ви, което ще се отрази негативно върху продажбите и бизнеса ви.

Това са част от предимствата на SSL сертификатите, които всеки бизнес би получил, след придобиването им. Основната полза, която се генерира е доверие, а това е главна ценност на всеки един бизнес и когато то присъства, развитието на дадена компания или организация ще бъде единствено в положителна посока. Можете да разчитате на екипа на хостинг компания ICN.Bg да ви съдействаме при избора и заявяването на вашия нов SSL сертификат за сайта ви.

Етикети: #SSL #internet #hosting #хостинг #web-hosting #сертификат #site #бизнес #business #website #доверие #HTTPS #domain #бързина #онлайн #онлайн-репутация #криптиран

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе