Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Как малките и средни бизнеси да изберат хостинг доставчик?

Как малките и средни бизнеси да изберат хостинг доставчик?

Как малките и средни бизнеси да изберат хостинг доставчик?

| Полезно

Тази статия е посветена изцяло на малкия и средния бизнес и всичко, което трябва да имат предвид, когато избират своя хостин партньор. Ако вие управлявате малък или среден бизнес и държите на своето онлайн присъствие, нуждаете се от качествена хостинг услуга за вашия сайт, но изборът от предложения често е твърде голям и сложен. Ние сме насреща! В тази статия ще разгледаме задължителните услуги, които вашият хостинг доставчик трябва да предлага, за да бъде надежден партньор за вашия бизнес.

Услуга на достъпна цена

Когато тепърва изграждате своето онлайн присъствие, много вероятно е да разполагате с ограничен бюджет. При този вариант е добре да се възползвате от достъпна услуга, която обаче включва всичко нужно за уеб сайта на малък или среден бизнес, start-up, лична страница или блог. Най-доброто решение за вас е споделеният евтин хостинг план, който ще осигури необходимите ресурси за сигурна и надеждна работа на сайта ви.

При споделения хостинг сайтът ви ще бъде разположен върху сървър заедно с уеб проектите на други потребители на услугата. Основните предимства са цената и възможността да предвидите разходите си, но това не е достатъчно условие, за да сте спокойни, че сайтът ви е „в сигурни ръце“.

24/7 техническа поддръжка

Над 30% от онлайн покупките биват направени извън стандартното работно време на повечето бизнеси, според Similarweb. Това означава, че е много вероятно сайтът ви да понесе сериозно натоварване през почивни дни и часове, които потребителите отделят за сърфиране в Интернет. За да сте спокойни, че и през това време сайтът ви няма да има downtime или други проблеми, уверете се, че можете да разчитате на денонощна техническа поддръжка. В много случаи това ще се окаже решаващо за продажбите и репутацията на вашия бизнес.

Надеждно и модерно оборудване

От голямо значение е с какво оборудване разполага вашият хостинг партньор и къде е разположено то. Добре е да изберете доставчик с няколко точки на присъствие в цял свят, като се уверите, че това са модерни дата центрове с всички необходими характеристики, които подсигуряват безпроблемната работа на сървърното оборудване. Клиентите на ICN.Bg разчитат и на NVMe технология, която позволява много по-скоростен пренос на данните и води до забързване на уеб сайтовете.

Инструменти за оптимизация на сайта

За да привличате и задържате потребители на сайта си и за да се харесва той на търсачките, много е важно страниците от него да се зареждат бързо. През 2018 за „бързо“ се счита зареждане на уеб страница за около 3 секунди, според machmetrics. Ако не вземете това предвид, много е вероятно да загубите продажби и потребители за всяка следваща секунда забавяне.

За да помогнем на клиентите си да оптимизират своите уеб сайтове, ние от ICN.Bg предоставяме набор от решения за ускоряване и подобряване на работата им:

  • CloudFlare технологията, която интегрирахме в услугите си, позволява светкавично зареждане на уеб сайта чрез кеширане на статичното и динамичното му съдържание.
  • ActiveCache също позволява забързването на уеб сайта чрез кеширането на бази данни. Инструментът повишава производителността на уеб сайта и ефективното използване на наличните хостинг ресурси.
  • Инструментите ни PageSpeed и Site Speed-up дават възможност за кеширане на статично и динамично съдържание на ниво уеб сървър, което също допринася за светкавичното зареждане на уеб страниците от сайта.
  • Wordpress Management също е напълно безплатен за нашите клиенти инструмент, който ще ви позволи да оптимизирате и защитите допълнително сайта си за секунди.

Сигурност и защита за сайта и потребителите

Все по-често ще чувате за уязвимост на уеб сайтовете, риск от кибер престъпления и защита на личните данни на потребителите. Причината е все по-високият брой заплахи, застрашаващи онлайн бизнесите и техните клиенти и посетители на сайта. Ето защо трябва да се уверите, че в допълнение към хостинг услугата, която използвате, ще можете да се предпазите от всички потенциални проблеми за вас и вашите потребители.

Първият задължителен елемент за вашия сайт е SSL сертификатът. Това е протокол, който защитава преноса на данни между потребителя и сървъра, криптирайки връзката между тях. И дори посетителите на сайта ви да не споделят с вас чувствителни данни, SSL ще повиши доверието им във вашия бизнес. И не само тяхното – наличието на SSL сертификат е ранкинг фактор за Google още от 2014-та година, а след юли 2018г. Google Chrome ще показва като ненадеждни сайтовете без такъв криптиращ протокол.

Добрата новина е, че можете да се сдобиете с безплатен SSL сертификат, ако сте клиент на споделен хостинг план в ICN.Bg, който ще ви е достатъчен, ако разработвате малък презентационен сайт и не обработвате онлайн разплащания или чувствителни данни.

Не пренебрегвайте и заплахата от DDoS атаки към вашия сайт, защото всеки онлайн бизнес може да бъде засегнат от такива. При такъв тип хакерска атака вашият сайт най-вероятно ще бъде недостъпен за потребителите поради претоварване на уеб сървъра, на който е разположен. Причината са множеството едновременни заявки от няколко свързани устройства, които се правят към уеб сайта с цел да навредят на работата му.

Бизнес E-mail и неограничен брой безплатни пощенски кутии

Уверете се, че с хостинг плана си можете да се възползвате и от безплатна e-mail комуникация, обвързана с домейна на вашия сайт. Идеалният вариант за вас би бил и ако не сте ограничени откъм брой акаунти, които можете да създадете, за да има всеки ваш служител собствен e-mail или да използвате повече на брой пощенски кутии.

С хостинг плановете на ICN.Bg ще получите неограничен брой кутии, като вие сами ще можете да определите дисковото пространство за всяка една от тях. Ще можете да се възползвате и от cMailPro – самостоятелно имейл решение, с което ще получите всичко нужно за своята бизнес комуникация – имейл, чат, календар, задачи, управление на контакти и други.

Backup (архивно копие) на вашите данни

Подсигурете се, че данните и информацията на сайта ви няма да бъдат загубени, изтрити погрешка или повредени. За това също може да се погрижи вашият хостинг доставчик, като осигури ежедневно архивиране на базите ви данни, имейли и файлове. Независимо какъв план на споделен хостинг използват клиентите на ICN.Bg, те получават и ежедневен backup на всички свои файлове до 30 дни назад.

Лесен за управление контролен панел

Хостинг услугата трябва да бъде лесна за управление и да предлага бърз и лесен достъп до цялата необходима информация и ресурси, нужни във всеки един момент. Най-популярното решение за управление на хостинг акаунти, отговарящо на това описание е cPanel. Именно това е и контролният панел, който потребителите на ICN.Bg използват, за да управляват и всички свои допълнителни услуги, налични екстри и инструменти за оптимизация на сайта.

Възможност за изграждане на сайт без писане на код

Като собственик на малък бизнес невинаги ще имате на разположение човек с необходимите умения за програмиране и поддържане на уеб сайт на вашия бизнес. Наемането на специалисти също може да е непосилна инвестиция за вашата компания. Ето защо трябва да потърсите варианти да създадете своя уеб сайт сами, без много усилия, излишни разходи и загуба на време. Има множество безплатни и платени платформи, които ви позволяват да направите това – CMS системи, като WordPress, Magento, Joomla, Drupal, PrestaShop и други или платформи за създаване на сайтове, като услугата ICN.Bg Sitebuilder.

Услугата ICN.Bg Sitebuilder е подходяща именно за такъв тип клиенти, които нямат нужните познания за писане на код на уеб сайт, но биха желали лесно и бързо да публикуват собствен онлайн проект. Работата с платформата е повече от лесна – потребителите добавят и редактират съдържание само с няколко клика, възползват се от drag and drop функция и имат на разположение повече от 190 шаблона за невероятен дизайн.

Разнообразие от хостинг предложения

Дори в момента да управлявате малък бизнес, това може да се промени занапред. Възможно е да установите, че споделеният хостинг не е най-добрата за вас услуга, или пък, че ще отделите бюджет за по-комплексно решение. В определени моменти, по време на рекламни кампании и разпродажби, трябва да се подготвите за пик в трафика към сайта ви, като му осигурите повече ресурси. Тогава можете да разчитате на Cloud хостинг, наети сървъри или друго решение, което ще осигури безпроблемна работа на вашия уеб сайт.

Извод: Изберете хостинг партньор, който може да ви предложи базовата услуга, когато стартирате своя онлайн проект, но ще може да задоволи вашите потребности и когато бизнесът ви се разрасне.

Безплатен домейн

Домейн името е вашата онлайн идентичност. Изберете го внимателно, защото то не просто трябва да е уникално, но е и SEO ранкинг фактор. Уверете се, че имате възможност да го вземете като безплатно допълнение към вашия хостинг план и не трябва да заплащате допълнително за неговата регистрация.

Обърнете внимание и на възможността за създаване на поддомейни към основния домейн на вашия сайт (напр. subdomain.icn.bg). Това ще ви донесе повече гъвкавост и ефективност при управлението и развитието на вашия онлайн бизнес. С плановете на споделен хостинг от ICN.Bg ще можете да се възползвате от неограничен брой поддомейни. Вижте как стъпка по стъпка можете да регистрирате своя домейн с ICN.Bg.

Имайте предвид всяка една от тези възможности, когато избирате партньор за своя малък бизнес. Търсете вариант, при който вашият хостинг доставчик ще отговори на всичките ви нужди преди и след като стартирате своя онлайн проект и веднага ще се отзове на всички възникнали въпроси.

Етикети: #hosting #domains #ssl #sitebuilder #small-business #online-business

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе