Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Инструменти за подобряване скоростта на сайта

Инструменти за подобряване скоростта на сайта

Инструменти за подобряване скоростта на сайта

(Обновена: ) | Полезно

За да бъде успешен уеб сайтът ви, трябва да обърнете внимание на оптимизацията му и подобряването на скоростта му. Дори минимално забавяне при зареждане на страница може да доведе до сериозна загуба на преглеждания на сайта, продажби, и влошен user experience. Според изчисления на Amazon, всяка секунда забавяне на уеб сайта ви намалява със 7% броя на конверсиите, което за бизнеса се изразява в огромни суми.

Търсачките също обръщат голямо внимание на скоростта на зареждане на сайта, когато го индексират в резултатите при търсене. От гиганта Google официално обявиха, че през месец май 2021 г. скоростта на сайтовете ще се превърне в силен ранкинг фактор. Това означава, че на по-горна позиция в търсачките ще се класират сайтовете, които зареждат бързо и предоставят приятно потребителско изживяване на своите потребители. Респективно бавните сайтове ще бъдат наказани за предоставянето на лошо потребителско изживяване.

Научи повече: SEO съвети как да подобрите оптимизацията на сайта си за търсачки?

Ето защо от ICN.Bg сме ви подготвили полезни съвети и качествени решения за оптимизиране на един уеб сайт.

CloudFlare

Безплатно и много ефективно решение, което предлагаме на нашите клиенти с цел още по-оптимизиран и бърз уеб сайт. CloudFlare технологията дава възможност за кеширане на статичното съдържание на един уеб сайт и постига светкавично зареждане на страниците и обектите в сайта благодарение на принципа на работа, който използва. Цели се минимизирането на физическата дистанция между сървър и компютър като фактор, определящ скоростта на зареждане.

CloudFlare разчита на множество data центрове из цял свят, като при направена заявка кешираните статични данни идват от най-близкия data център, който разполага с копие от съдържанието на уеб сайта ви. На същия принцип минават всички DNS заявки към сайта. От друга страна, ICN.Bg ви дава възможност да разчитате и на CloudFlare Railgun последно поколение технология от CloudFlare, която ви позволява да кеширате и динамичното съдържание на вашия уеб сайт.

Друго предимство на CloudFlare е възможността за подобряване на сигурността и надеждността на сайта. Още преди да достави съдържание към даден компютър, CloudFlare го сканира на база неговия IP адрес, както и честотата и размера на неговите заявки към сайта. По този начин се предотвратяват DDoS атаки, ботове и други заплахи онлайн, които атакуват и натоварват сайта.

Безплатната оптимизация от CloudFlare e достъпна през cPanel-a на клиента и предлага различни опции. Сред възможностите са проверка дали посетител е част от атака (дали е бот), зареждане на кеширано копие на сайта в случай на неработещ сървър, намаляване на кода на сайта с цел по-бързо зареждане.

ActiveCache

Този инструмент ще ви спести значителен обем от ресурси и ще оптимизира допълнително уеб сайта ви. Ще можете да инсталирате една от двете кеширащи технологии Memcached или Redis, за да за да кеширате заявки към вашите бази данни.

Memcached решава проблема със забавянето при зареждане на повтарящи се заявки, като кешира данните от тях. При следващо зареждане те ще бъдат извикани директно от кеша, което ще спести време за зареждането на страницата и ще даде възможност на инфраструктурата ви да обслужва повече потребители едновременно.

Redis предоставя още по-висока мощ и ефикасност при управлението на кешираното съдържание. Поддържат се повече различни типове данни и съществува възможност за изтриване на стара информация, когато новото съдържание изисква повече пространство. Инструментът ActiveCache е наличен в cPanel.

Site Speed-Up

Много полезен инструмент, който спомага за по-бързото зареждане на уеб сайта. С внедряването на Site Speed-Up в нашите сървъри подобряваме процеса на кеширане на съдържанието и намаляваме времето за зареждане. Процесът не се извършва чрез заявка от PHP script, което води до осезаемо забързване на сайта. Имате опции и да не кеширате определени линкове или cookies, както и да изключите от кеширане различни динамични елементи от сайта ви. Услугата можете да активирате от своя cPanel.

PageSpeed

Още един инструмент, внедрен в нашите сървъри с цел оптимизация на уеб сайтове. mod_pagespeed e модул на Nginx с отворен код, създаден от Google, който пренаписва кода на уебстраниците и цели намаляване на времето им за зареждане в браузъра. Състои се от над 40 филтри, които сканират и оптимизират различни части от кода на уебстраницата. Комбинират се и се минимизират определени файлове, оптимизират се изображения и се премахват неизползвани метаданни от всеки файл. Инструментът също можете да активирате от своя cPanel в ICN.Bg.

Вижте още: Как да използваме PageSpeed модула в cPanel

Wordpress Management

Тук имаме решение както за оптимизиране, така и за допълнителна защита на WordPress сайтове от пропуски в сигурността и различни видове атаки.

Научи повече: Кои са топ 5 най-опасните кибер атаки за WordPress сайтове и как да ги предотвратим?

Инструментът разполага с няколко функционалности, даващи възможност за намаляване размера на сайта, по-бързото му зареждане и по-ефикасното кеширане на съдържание. Използвайки WordPress Optimization, имате възможност да активирате инструмента ActiveCache.

От гледна точка на защита можете да се подсигурите допълнително като предпазите важна за вас информация и създадете нива на достъп за дадени потребители до определени директории.

NVME

Напомняме на своите клиенти и че в ICN.Bg вече разчитаме на NVMe SSD сървърна инфраструктура, която осезаемо може да подобри производителността на един уеб сайт. Революционната технология дава възможност за много по-скоростен пренос на данни и по-висока ефективност на SSD дисковете. С интегрирането й в хостинг услугите, които предлагаме, предоставяме възможност за многократно забързване на уеб сайтовете.

HTTP/2 протокол и SSL сертификат

HTTP/2 е протокол, който пренася данни в Уеб и задвижва световната интернет мрежа (www). Неговата основна цел е да подобрява цялостното представяне на уеб сайтовете и да ги прави по-бързи. Протоколът чувствително ще забърза сайта ви с подобрения като Header compression, Multiplexing, Server push. Какво точно представляват, разберете бодробно от нашата статия: “HTTP/2 поддръжка за вашия хостинг”.

Специфичното тук е, че за да можете да се възползвате от всичките предимства на HTTP/2 протокола, е необходимо вече да имате инсталиран SSL сертификат на вашия сайт. Причината за това е, че всички уеб браузъри поддържат протокола, само когато той се използва с помощта на криптирана връзка. Именно SSL сетификатът осигурява тази криптирана връзка и можете да сте напълно сигурни, че данните, с които оперирате преминават само между потребителя и сървъра, без трета страна да има достъп до тях.

Разберете повече за това какво е SSL сертификат и как да изберете най-подходящият сертификат за целите на вашия сайт.

Представихме ви няколко работещи инструменти, с които значително да ускорите уеб сайта си без да правите големи промени в съдържанието и дизайна. Вижте още съвети, които ще допринесат за по-бързото зареждане на вашия сайт на ICN.Bg, които също ще допринесат за по-бързото зареждане на вашия сайт.

Поръчайте вашия нов хостинг план. Пълен с екстри за по-бърз и сигурен сайт.

Етикети: #nvme #pagespeed #wordpress-management #activecache #ssd #sitespeed-up

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе