Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Предимства и недостатъци на новите gTLDs

Предимства и недостатъци на новите gTLDs

(Обновена: ) | Полезно

http://www.youtube.com/watch?v=1kFcxf8KAjg

Знаете ли, че вече можете да бъдете уникални и да се различавате от конкурентите си с креативно домейн име? Световният интернет регулатор ICANN одобри регистрацията на над 1400 нови разширения и България стана една от точките поддържащи новите gtld домейн имена. Те включват имена от всякакви категории. Например, географски локации, спорт, храни, пазаруване, маркетинг и др.
Едни от най-интересните домейни с общо приложение са .xyz, .club, .party, .cool, .free, .cheap и т.н. ** Готови ли сте за нещо свежо и креативно за вашия нов сайт или лендинг страница?

Новите домейн имена имат широко бизнес и маркетинг приложение. Те ще разчупят разбирането за традиционното интернет пространство в областта на географските разширения, онлайн пазаруването и промоциите. Или както казват от ICANN - The Dot is making new friends!

Собствениците на онлайн магазини за дрехи ще могат да регистрират домейни като clothes.shop, fashion.store и т.н. Личните страници ще могат да използват разширения като .guru, .live и др. А сред географските имена се отличават тези на голeми градове като Ню Йорк - .nyc, Лондон - .london, Амстердам - .amsterdam, Берлин - .berlin.

Когато става въпрос за предимства и недостатъци, може да се каже, че тази иновация в интернет пространството има своите преимущества, но крие и няколко малки риска. Преимуществата включват:

  • Открояване на бизнеса ви – те поставят акцента върху специфичната сфера на дейност и открояват компания с такова домейн име от компания с традиционен домейн.
  • Подобряване на онлайн привлекателността ви – този фактор се превръща в едно от най-важните неща за бизнеса във всякаква сфера и имайки уникално домейн име, вие изкушавате онлайн потребителя да посети страницата ви.
  • Креативност – позволяват на компаниите да прояват креативност, избирайки от разнообразните и иновативни домейни.
  • Множество свободни имена – с наличието на различните свободни имена ще отпадне необходимостта от заплащане на висока цена за домейни, които се търгуват на вторичния пазар. Просто можете да изберете креативно разширение.

Като недостатък на новите домейн разширения можем да отбележим единствено факта, че те принадлежат към малко по-висок ценови клас. Но пък за сметка на това, ние често ще ви изненадваме с промоции именно на тях!

Разглеждайки широкия кръгозор на новите домейни, нашият екип спря погледа си на едни от най-интересните. Такива са например имената .guru, .singles, .kitchen, .voyage, .cooking, .sexy, .host и др. За да разгледате всички домейн разширения, които предлагаме, можете да посетите нашия уебсайт.

Интересен факт е, че само 12 точки в света поддържат инфраструктурата и техническото обезпечаване на новите домейн имена, като България е едно от тях благодарение на ICN.Bg. Така ние се нареждаме редом до страни като САЩ, Китай, Германия и Нова Зеландия.

Етикети: #gtlds #host #icann #domejn-razshireniya #novi-domejni #xyz #domejni

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе