Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Повече сигурност с ActiveAuth мобилно приложение за лесна двустъпкова верификация

Повече сигурност с ActiveAuth мобилно приложение за лесна двустъпкова верификация

Повече сигурност с ActiveAuth мобилно приложение за лесна двустъпкова верификация

(Обновена: ) | Полезно

Има ли защита, която да Ви предпази от неоторизиран достъп до Вашите акаунти? Притеснявате ли се, че паролите Ви не са достатъчно силни и могат да бъдат откраднати? Ако и Вие имате проблеми с доверието и не давате на никой достъп до устройствата, на които сте запомнили паролите си, има решение, което е точно за Вас. От хостинг компания ICN.Bg създадохме ActiveAuth. Иновативното и напълно безплатно мобилно приложение, което цели да улесни и повиши сигурността на онлайн потребителите и да защити техните лични данни. В тази статия ще Ви запознаем с ActiveAuth, технологиите в него и интеграциите му.

Какво е ActiveAuth?

ActiveAuth е най-лесната и най-сигурна two-factor authentication за всички Ваши акаунти. Всички Ваши приложения ще бъдат защитени от външна намеса и ще можете сигурно и безпроблемно да достъпвате всеки сайт и приложение, което искате. Когато някой се опита да се логне във Ваш акаунт, който е защитен от ActiveAuth, ще получите на Вашия телефон запитване за оторизиране на достъпа.

Например: Паролата за вашия Wordpress е запаметена на служебния Ви компютър и сте защитили този акаунт с ActiveAuth. Когато трето лице се опита да се логне във профилa през този компютър, Вие ще получите съобщение на телефонa си и можете да забраните чуждия достъп до акаунта си.

Как работи two-factor authentication?

Two-factor authentication, или така наречената двустъпкова идентификация, добавя допълнителен слой сигурност към log-in формите ви. Дори Вашата парола да е възможно най-силната, която можете да измислите, никога не можете да сте сигурни дали не сте жертва на подслушване на пароли ( password sniffing ) или хакерска атака. Всеки път, когато се логнете в подсигурен от ActiveAuth акаунт, ще можете да изберете начин на идентифицирате.

Идентификацията ще стане по един от трите начина в зависимост от предпочитанието ви:

  • пуш съобщение (push message) - ще получите съобщение, което ще поиска да одобрите или отхвърлите заявката за вход.

  • текстово съобщение - в рамките на няколко секунди ще получите съобщение, съдържащо код за сигурност.

- обаждане - трябва да въведете паролата, която ще получите чрез телефонно обаждане.

- OTP - one-time-password - парола, която ще Ви бъде генерирана еднократно и която може да бъде използвана в рамките на 30 секунди. Всяка парола е валидна само за една сесия.

- Biometric Authentication - идентифициране посредством пръстов отпечатък, за притежателите на смартфони, които поддържат опцията.

От какво ще Ви защити ActiveAuth:

  • Неоторизиран достъп до лични и работни системи;

  • Хакерски атаки, password sniffing, кражба на пароли и др.

Допълнителни предимства на ActiveAuth:

website_registerЛесна регистрация за ActiveAuth - регистрирайте се само с потребителско име и мейл. Ще получите мейл за потвърждение, ще Ви бъде поискан телефонен номер и ще получите код за достъп към ActiveAuth. Повече подробности за регистрацията можете да прочетете тук.

website_2faБърз two-factor authentication- - дава допълнителен слой сигурност.

website_integrations

Интеграция за Вашия уебсайт, приложения и различни софтуери.

mydevices_active-300x157Можете да добавите няколко устройства - всяко устройство, което добавите ще се използва като идентификация на Вашите акаунти.

website_scan_barcode-300x150
С два клика на мишката можете да добавите профилите, които искате да подсигурите – просто сканирайте кода!

website_backup

Сигурен бекъп на Вашите пароли! Можете да възстановите Вашия профил, ако смените или изгубите Вашето мобилно устройство, само с активацията на ActiveAuth backup функцията.

website_pinЗагубили сте телефона си! Няма проблем! ActiveAuth е непробиваем! Можете да зададете 4 цифрен код, който ще бъде изискван при отварянето на ActiveAuth.

Интеграция на ActiveAuth с други уеб апликации:

wp_active
Интеграция на ActiveAuth в най-популярната CMS система Wordpress. Тя е често жертва на хакерски атаки и повече й потребители не ползват силна защита за достъп до нея.

php_active

Можете да изтеглите ActiveAuth PHP пакет, който да позволи да добавите двуфакторна идентификация към всяка форма за вход.

perl_activeМожете да изтеглите ActiveAuth Perl пакет, който лесно да се интегрира във вашия Perl сайт.

Етикети: #sigurnost #lichni-danni #dvufaktorna-identifikatsiya #perl #mobilno-prilozhenie #akaunt #inovatsiya #hakerska-ataka #dopalnitelna-zashtita #activeauth #hosting #profili #password-sniffing #mobilni-aplikatsii #parola #php #telefon #podslushvane-na-paroli #dostap-do-akaunt #wordpress #krazhba-na-paroli

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе