Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Повече сигурност с ActiveAuth мобилно приложение за лесна двустъпкова верификация

Повече сигурност с ActiveAuth мобилно приложение за лесна двустъпкова верификация

Повече сигурност с ActiveAuth мобилно приложение за лесна двустъпкова верификация

Полезно

Има ли защита, която да Ви предпази от неоторизиран достъп до Вашите акаунти? Притеснявате ли се, че паролите Ви не са достатъчно силни и могат да бъдат откраднати? Ако и Вие имате проблеми с доверието и не давате на никой достъп до устройствата, на които сте запомнили паролите си, има решение, което е точно за Вас. От хостинг компания ICN.Bg създадохме ActiveAuth. Иновативното и напълно безплатно мобилно приложение, което цели да улесни и повиши сигурността на онлайн потребителите и да защити техните лични данни. В тази статия ще Ви запознаем с ActiveAuth, технологиите в него и интеграциите му.

Какво е ActiveAuth?

ActiveAuth е най-лесната и най-сигурна two-factor authentication за всички Ваши акаунти. Всички Ваши приложения ще бъдат защитени от външна намеса и ще можете сигурно и безпроблемно да достъпвате всеки сайт и приложение, което искате. Когато някой се опита да се логне във Ваш акаунт, който е защитен от ActiveAuth, ще получите на Вашия телефон запитване за оторизиране на достъпа.

Например: Паролата за вашия Wordpress е запаметена на служебния Ви компютър и сте защитили този акаунт с ActiveAuth. Когато трето лице се опита да се логне във профилa през този компютър, Вие ще получите съобщение на телефонa си и можете да забраните чуждия достъп до акаунта си.

Как работи two-factor authentication?

Two-factor authentication, или така наречената двустъпкова идентификация, добавя допълнителен слой сигурност към log-in формите ви. Дори Вашата парола да е възможно най-силната, която можете да измислите, никога не можете да сте сигурни дали не сте жертва на подслушване на пароли ( password sniffing ) или хакерска атака. Всеки път, когато се логнете в подсигурен от ActiveAuth акаунт, ще можете да изберете начин на идентифицирате.

Идентификацията ще стане по един от трите начина в зависимост от предпочитанието ви:

  • пуш съобщение (push message) - ще получите съобщение, което ще поиска да одобрите или отхвърлите заявката за вход.

  • текстово съобщение - в рамките на няколко секунди ще получите съобщение, съдържащо код за сигурност.

- обаждане - трябва да въведете паролата, която ще получите чрез телефонно обаждане.

- OTP - one-time-password - парола, която ще Ви бъде генерирана еднократно и която може да бъде използвана в рамките на 30 секунди. Всяка парола е валидна само за една сесия.

- Biometric Authentication - идентифициране посредством пръстов отпечатък, за притежателите на смартфони, които поддържат опцията.

От какво ще Ви защити ActiveAuth:

  • Неоторизиран достъп до лични и работни системи;

  • Хакерски атаки, password sniffing, кражба на пароли и др.

Допълнителни предимства на ActiveAuth:

website_registerЛесна регистрация за ActiveAuth - регистрирайте се само с потребителско име и мейл. Ще получите мейл за потвърждение, ще Ви бъде поискан телефонен номер и ще получите код за достъп към ActiveAuth. Повече подробности за регистрацията можете да прочетете тук.

website_2faБърз two-factor authentication- - дава допълнителен слой сигурност.

website_integrations

Интеграция за Вашия уебсайт, приложения и различни софтуери.

mydevices_active-300x157Можете да добавите няколко устройства - всяко устройство, което добавите ще се използва като идентификация на Вашите акаунти.

website_scan_barcode-300x150
С два клика на мишката можете да добавите профилите, които искате да подсигурите – просто сканирайте кода!

website_backup

Сигурен бекъп на Вашите пароли! Можете да възстановите Вашия профил, ако смените или изгубите Вашето мобилно устройство, само с активацията на ActiveAuth backup функцията.

website_pinЗагубили сте телефона си! Няма проблем! ActiveAuth е непробиваем! Можете да зададете 4 цифрен код, който ще бъде изискван при отварянето на ActiveAuth.

Интеграция на ActiveAuth с други уеб апликации:

wp_active
Интеграция на ActiveAuth в най-популярната CMS система Wordpress. Тя е често жертва на хакерски атаки и повече й потребители не ползват силна защита за достъп до нея.

php_active

Можете да изтеглите ActiveAuth PHP пакет, който да позволи да добавите двуфакторна идентификация към всяка форма за вход.

perl_activeМожете да изтеглите ActiveAuth Perl пакет, който лесно да се интегрира във вашия Perl сайт.

Етикети: #sigurnost #lichni-danni #dvufaktorna-identifikatsiya #perl #mobilno-prilozhenie #akaunt #inovatsiya #hakerska-ataka #dopalnitelna-zashtita #activeauth #hosting #profili #password-sniffing #mobilni-aplikatsii #parola #php #telefon #podslushvane-na-paroli #dostap-do-akaunt #wordpress #krazhba-na-paroli

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе