Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > PHP 7 революция! Какви са особеностите на новия рилийз?

PHP 7 революция! Какви са особеностите на новия рилийз?

PHP 7 революция! Какви са особеностите на новия рилийз?

(Обновена: ) | Полезно

На 3-ти декември излезе новата версия на най-популярния език за програмирането на уеб страници – PHP 7. Милиони програмисти очакваха с нетърпение излизането на, както го наричат - най-драматичния рилийз за последното десeтилетие. Новата версия 7 ще Ви изненада с нов и подобрен Zend Engine 3, множество нови функционалности и вълнуващи промени в програмния език, който движи уеб пространството. От ICN.Bg от днес можем да се похвалим, че поддъжаме PHP 7.0 за всички наши клиенти на споделен хостинг на всички сървъри. Прочетете повече за особеностите на новата версия и научете какво трябва да знаете за ъпгрейдването на PHP 7.
Знаете ли, че тази година се навършват 20 години от първото официално излизане на версия 1.0 на PHP? Дългоочакваният рилийз, който излиза под номер 7, въпреки че бе пропусната версия 6, ще замени PHP 5.6. Не губете време, а ъпгрейднете Вашата PHP версия, за да се възползвате от множеството подобрения. Не забравяйте, че PHP 5.6 се очаква да се поддържа до 28.08.16г.

*Кои са най-важните особености на PHP 7:*

 • Изцяло нов Engine и JIT компилатор.
 • Подобрено представяне - PHP 7 ще бъде до 2 пъти по-бърз от PHP 5.6
 • Намаляване на използването на хардуерните ресурси. По-добро потребителско преживяване заради по-бързото време за отговор и намалените разходи на инфраструктурата. Така се дава възможност да се обслужат повече едновременни операции с едно и също количество или по-малко ресурси на хардуера.
 • Много нови функции и промени в езика, които да подобрят качеството на кода.
 • Съвместима 64 битова поддръжка.
 • Абстрактно синтакс дърво
 • Подобрена йерархия на изключенията
 • Множество фатални или възстановими (recoverable) грешки са заменени с обектно-ориентирани изключения
 • Сигурен генератор на произволни числа
 • Премахнати са стари и неподдържани SAPI-та и разширения
 • Null coalescing operator – „??“, space ship оператор и още много функционалности.
 • Return and Scalar Type Declarations
 • Анонимни класове

* Мигриране към PHP 7:*

Ако си мислите, че ъпгейдването до PHP 7 е трудно, не се притеснявайте. Неговите създатели обещават, че то ще е много по-лесно от ъпгрейда от 5.2 на 5.3. Няма да имате никакви проблеми със съвместимостта, което е следствие от изцяло новия Zend engine 3.

За да мигрирате безпроблемно на новия рилийз, можете да се възползвате от инструмента Zend Studio и новата му функционалност PHP 7 Express, включена в последната му версия. Този tool ще сканира Вашия код за проблеми със съвместимостта и ще Ви покаже списък с всички идентифицирани несъответствия, които имат нужда от промяна. Zend Studio предлага и бърза поправка на кода, позволявайки лесна конверсия към новата унифицирана форма и ще сложи скоби на проблемните изрази, като така ще се позволи той да работи под PHP 5 и под PHP 7.

Когато започнете процеса по миграцията, трябва да помислите какви PHP библиотеки трябва да инсталирате, за да тествате Вашите апликации. Zend Server PHP 7 Technology Preview е едно добро решение за това. Zend Server е професионална, сертифицирана и сигурна библиотека за PHP, която притежава разширени инструменти за разработване, дебъгване, пускане в действие и мониториране на PHP апликации. Zend Server PHP 7 tech preview е най-обширната PHP библиотека, която съществува в момента и която включва най-голямо количество тествани разширения.

**friendly-geeks-logoОт днес от ICN.Bg можем да се похвалим с PHP 7 за всички наши клиенти на споделен хостинг планове. Не се бавете, а ъпгрейднете Вашата версия, за да се възползвате от всички нови подобрения!

Етикети: #zend #zend-engine-3 #ueb #zend-studio #funktsionalnosti #php-7 #ezik-za-programirane #php #ueb-programirane

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе