Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Всички клиенти на ICN.Bg с безплатен SSL сертификат

Всички клиенти на ICN.Bg с безплатен SSL сертификат

Всички клиенти на ICN.Bg с безплатен SSL сертификат

(Обновена: ) | Полезно

От хостинг компания ICN.Bg винаги сме се грижили с внимание за защитата на уеб сайтовете на потребителите си. Ето защо за нас бе естествена стъпка да се подготвим за предстоящата промяна в браузъра Chrome през юли месец, след която сайтовете без SSL защита ще се показват като ненадеждни. От месец май 2018г. вече всички наши клиенти имат активиран безплатен SSL сертификат за сайтовете си, чрез който да защитят личните данни, които преминават през тях. Също така създадохме и интегрирахме в нашия cPanel контролен панел един специален инструмент, чрез който само с няколко клика можете да пренасочите вашия домейн към криптираната версия на сайта. Полезният инструмент се казва ActiveSSL, наличен е за всички клиенти на Споделен Linux хостинг от ICN.Bg и може да бъде открит в cPanel.

Защо издадохме безплатен SSL сертификат за сайтовете на нашите клиенти на Споделен хостинг и създадохме плъгина ActiveSSL?

От хостинг компания ICN.Bg винаги сме в крачка с измененията, които настъпват в интернет пространството. Такава сериозна промяна е предстоящото показване на сайтовете като ненадеждни от браузъра Google Chrome от началото на юли месец тази година.

Още през 2014г. от компанията обявиха, че наличието на SSL сертификат вече е ранкинг фактор за търсачката Google, като сайтове с активирано криптиране на връзката излизат по-напред при търсене. 2015г. предупредиха собствениците на уеб сайтове, че планират в бъдеще да маркират всички страници без SSL сертификат като ненадеждни. Като краен срок това да се случи бе определено излизането на новата версия Chrome 68 през юли месец 2018г., след която дата браузърът Chrome ще започне да показва съобщение "not secure":

HTTP-change

Източник: security.googleblog.com

Изменението ще се отрази на всички бизнеси, които имат онлайн присъствие и ще има силен негативен ефект върху тези сайтове, които нямат SSL сертификат. Освен че маркирането на сайтовете като несигурни ще навреди на позиционирането им в търсачките, ще се отрази негативно върху имиджа на една компания и ще намали продажбите ѝ. Освен това ще се наруши цялостната ѝ стратегия по задържане на настоящите и придобиването на нови клиенти.

Като основна причина за тази промяна е световната тенденция в насока защитата на личните данни и корпоративната информация, част от която е и влизането в сила на новия Регламент за защита на личните данни GDPR. Също така през последните 3-4 години става изключително важно за авторитетните компании да защитят именно персоналната информация на своите клиенти и да предоставят едно защитено потребителско преживяване на техния сайт. Това е и основната функция на SSL сертификат сертификатите: да защитават данните, които преминават през един сайт - имена на потребителите, имейл адреси и т.н., както и кредитна информация, като номера на кредитни карти.

През 2017г. бе отчетен бум в издаването на SSL сертификати, но както съобщихме от ICN.Bg, до април тази година все още 46% от сайтовете на големите бизнеси в България не използват SSL сертификат. Още по-лоша е статистиката за малките бизнеси, при които едва 13% имат активиран криптиращ протокол за защита на потребителските данни.

Какво направи ICN.Bg, за да защити своите клиенти?

Всички тези причини доведоха до три наши действия, с които да гарантираме сигурността на връзката към сайтовете на нашите потребители:

  • Още през 2016г. внедрихме възможността да инсталирате безплатния сертификат Let's Encrypt само с няколко клика през cPanel контролния панел на вашия Споделен Linux хостинг план. Плъгинът, който създадохме, е активен за всички планове и цели да улесни процесът по издаване на безплатния сертификат за всеки ваш домейн.

  • От началото на 2018г. интегрираме софтуерната технология AutoSSL, с която автоматично да издадем безплатен SSL сертификат на всички наши клиенти, с което допълнително да улесним процеса и да дадем своя принос за това интернет пространството да е сигурно и защитено. Този процес завърши през май месец и е издаден AutoSSL сертификат на Comodo за сайтовете на всички наши клиенти на Споделен Linux хостинг план, като остана една последна стъпка, с която да затвърдим безопасността на връзката към сайтовете, които ние хостваме.

  • Можем да се похвалим, че през месец май 2018г. приключи разработването и тестването на нашия най-нов cPanel инструмент: ActiveSSL, с който само с един клик можете да пренасочите своето домейн име към криптираната версия на сайта. За нас това е важна стъпка, с която да гарантираме, че ще достигнем 100% сигурни сайтове, разположени на нашите сървъри.

Какво е SSL Let's Encrypt?

Let's Encrypt е безплатен SSL сертификат от типа DV (Domain validation), който криптира връзката между онлайн потребителя и вашия сайт (сървъра, на който се намира вашия сайт). Валидира домейн името на сайта. Инициативата е международна и напълно безплатна за всички онлайн потребители. Още през 2016г., само една година след нейното създаване, от ICN.Bg решихме да се включим в нея и да станем част от световното онлайн общество, което се стреми към по-защитен и сигурен Интернет. Можете да активирате безплатно SSL Let’s Encrypt за вашия сайт през cPanel контролния си панел на Споделен LInux хостинг в ICN.Bg.

Какво е AutoSSL?

AutoSSL е cPanel функционалност, с която от ICN.Bg имаме възможността да издадем безплатен SSL сертификат за всички наши клиенти на Споделен хостинг план. Той активира безплатен сертификат Comodo AutoSSL, който се издава съвместно от cPanel и най-големия Сертифициран авторитетен издател на SSL сертификати Comodo.

С напълно безплатното активирането на SSL сертификат през AutoSSL за всички сайтове на нашите клиенти от началото на тази година, ние искаме да затвърдим нашата позиция и да дадем пример за това как българските компании могат и трябва да допринесат за това онлайн пространството да стане много по-сигурно и оптимизирано. Процесът по издаване бе извършен автоматично и можем да потвърдим това, че вече 100% от сайтовете, които ние хостваме, имат активен SSL сертификат. Призоваваме нашите потребители да използват криптираната връзка, като могат да пренасочат с един клик техния домейн с помощта на инструмента ActiveSSL, който разработихме за тях.

Какво е ActiveSSL и как работи?

ActiveSSL е безплатен cPanel плъгин, достъпен за всички клиенти на Споделен Linux хостинг на хостинг компания ICN.Bg. Той е разработен специално от нас за вас, нашите потребители, с цел да се улесни процеса по пренасочването към HTTPS на вашия уеб сайт, когато активирате един SSL сертификат. ActiveSSL работи както за Comodo AutoSSL, така и за безплатния SSL сертификат Let's Encrypt и за всеки друг сертификат, който вече сте инсталирали.

Това, което полезният плъгин прави за вас, е да автоматизира процеса по пренасочване към криптирана връзка и да ви помогне много лесно и без да губите излишно време да направите така, че сайтът ви да се отваря с префикс https/ вместо с http/. Това е процес, който макар и не сложен изисква няколко допълнителни действия от ваша страна. През този инструмент с един клик можете да включите или изключите това пренасочване за всеки домейн, който управлявате през вашия cPanel.

Създаването на ActiveSSL с който да се улесни активирането на криптирана връзка към сайта, е една от многото стъпки, които предприехме с цел да се повиши защитата на нашите потребители, използвайки услугите ни. Внедрихме иновативната технология[ Radware Defense Pro, с която можете да защитете сайтовете си от DDoS атаки, внедрихме възможността за активиране на безплатен сертификат Let's Encrypt само с няколко клика, открихме втора точка на присъствие в България в дата центъра ни в град Монтана, за да може да се възползват клиентите ни от отдалечен бекъп и disaster recovery решения на отдалечена инфраструктура, сертифицирахме се по ISO/IEC 27001:2017 (международен стандарт за информационна сигурност) . И извършихме още много други действия, с които да затвърдим нашата позиция на ICN.Bg като хостинг доставчик, който специализира в онлайн сигурност.

Повече за SSL сертификатите и техните предимства можете да откриете в нашия специален WhitePaper и вземете 10% отстъпка за закупуване на SSL сертификат до 30.06.2018г.:

Свали ICN.Bg SSL WhitePaper

Етикети: #ssl #site-security #web-site #hosting #хостинг #уеб-сайт #онлайн-сигурност #chrome #http #https #activessl

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе