Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Митове и истини за стартирането на онлайн бизнес

Митове и истини за стартирането на онлайн бизнес

Митове и истини за стартирането на онлайн бизнес

| Полезно

Стартирането на онлайн бизнес изглежда лесно и може да отнеме съвсем малко време. На пръв поглед се нуждаете от минимална инвестиция и почти нулеви разходи, за да започнете да продавате. Печалбите изглеждат лесни и бързи, а бъдещето за вашия бизнес – повече от обещаващо. За съжаление, невинаги нещата се получават толкова добре. В тази статия ще разгледаме най-често срещаните истини и заблуди, свързани с електронния бизнес. Не се отказвайте от изграждането на собствен бизнес в Интернет, но бъдете готови за сериозна и отговорна работа. Ето за какво да се подготвите:

1. Приходи и разходи

Невярно: Не се нуждаете от първоначална инвестиция. Възможно е да си осигурите услуги като изработка на уеб сайт на съвсем ниска цена или дори безплатно. Имате възможност и сами да изградите своя сайт с минимални усилия. Но след това трябва да рекламирате, да създадете и публикувате качествено съдържание, за да се докажете пред своите потребители. Това със сигурност ще отнеме от времето и останалите ви ресурси. А в случай че усилията ви се окажат успешни, незабавно трябва да подготвите уеб сайта си за нарастващия трафик и обем от съдържание, което ще изисква и допълнителни средства.

Вярно: Малко вероятно е да започнете да печелите веднага. За да заслужите доверието на потребителите, ще се нуждаете от доста време и постоянство. Процесът започва с нуждата да им осигурите безпроблемна, сигурна и бърза работа с вашия сайт още преди да им предоставите крайния продукт или услуга, които предлагате. Вижте какво трябва да имате предвид, ако тепърва планирате структурата на новия си сайт. Не спирайте да отделяте време и средства, за да го развивате и усилията ви ще бъдат възнаградени в дългосрочен план.

2. Време и грижа за потребителите

Невярно: Онлайн бизнесът няма да отнеме много от времето ви. Една страхотна идея или ваше умение сами по себе си трудно ще се превърнат в успешен онлайн бизнес. В случай, че възнамерявате еднократно да създадете съдържание за сайта си, да го публикувате и просто да генерирате печалби, ще бъдете разочаровани от постигнатите резултати. Ще трябва да отделите допълнително време, за да научите нещата, които все още не знаете за това как се прави онлайн бизнес. За да се справите с този проблем, можете да потърсите и специалисти, които да ви помогнат с тези задачи - SEO специалисти, специалисти по създаване и поддържане на уеб сайтове, маркетинг специалисти и други.

Вярно: Обслужването на клиентите и тяхното изживяване на сайта са най-важни. На посетителите на сайта ще се харесва актуалното и полезно съдържание, допълнителната информация и добавената стойност, която ще им предложите. Интеракцията им с вашия сайт трябва да бъде интуитивна и да води бързо до желания резултат. Само ако осигурите тези предимства за своя онлайн бизнес, можете да се надявате потребителите ви да се върнат отново на вашата страница и да я препоръчат на други хора.

3. Бизнес план и управление на бизнеса

Невярно: Не се нуждаете от бизнес план или стратегия. Създаването на онлайн магазин изглежда примамливо лесно и бързо. Също толкова бързо обаче може да загубите целия бизнес, ако не сте подготвени за трудностите и не се адаптирате към промени. Преди да започнете, трябва да имате пълна яснота за своя пазар, какви продукти на каква цена ще продавате, как и с какви средства ще рекламирате и как ще изразходвате наличните ресурси във всеки един момент. Съобразете се и с всички закони и регулации, които засягат вашата дейност. Това че бизнесът ви е онлайн, не ви дава повече права, а само повече възможности за развитие и успех.

Вярно: Необходим е анализ на представянето ви. Ако не сте наясно какво търсят потребителите ви и какви са техните навици, трудно ще успеете да ги ангажирате с вашия бизнес и да задържите тяхното внимание. От огромно значение е да заинтригувате посетителите с допълнително и полезно съдържание, което да им носи стойност. Не забравяйте и за SEO оптимизацията, която е ключов фактор за вашия успех.

4. Инфраструктура, ресурси и защита

Вярно: Защитата и доверието в сайта са от огромно значение. Не пренебрегвайте защитата на своя сайт от киберпрестъпления. Увеличава се броят на заплахите за уеб сайтовете и техните потребители по цял свят. Вижте как ефикасно да защитите своя уебсайт. Помислете за SSL сертификат, който да защити чувствителната информация, която преминава през сайта ви. Можете да се възползвате и от ефективна DDoS защита, с която ще гарантирате продължаването на работата на вашия онлайн бизнес дори при DDoS атака. Не си позволявайте да обработвате данните и плащанията на клиентите си без да сте се уверили, че те са съхранени и предпазени от потенциални заплахи.

Невярно: Невъзможно е да се справите сами. За щастие имате на разположение технологии и решения за бизнеса си, с чиято помощ ще се справите с управлението и развитието на дейността си. Част от съвременните интернет компании ще ви предложат решения и платформи за създаване, хостинг и мониторинг на вашия сайт така, че той винаги да е достъпен и да функционира без проблем. Възползвайте се и от други възможности за автоматизация на част от своите дейности или възлагането им на партньори извън компанията, за да сте още по-ефективни онлайн.

Вярно: Нуждаете се от надежден хостинг партньор, за да си гарантирате успех. Много важно, за да успеете да приложите на практика всички съвети, е да разполагате с надежден партньор за своя онлайн бизнес. Необходимо е да се възползвате от услуга, с която да си гарантирате, че сайтът ви винаги ще бъде онлайн, достъпен за вашите клиенти. В лицето на ICN.Bg ще откриете професионална хостинг услуга, с която сайтът ви ще получи необходимите ресурси за защита и безпроблемна работа. Нашият екип ще ви осигури най-добрата техническа поддръжка 24 часа в денонощието и отговор на всичките ви въпроси. Сертифицирани колеги от FriendlyGeek екипа ни ще бъдат винаги на ваше разположение. Ще подкрепим вашия онлайн бизнес и с 90лв. Google AdWords ваучер с всеки нов хостинг план. За вас остава да планирате внимателно и отговорно своя бизнес, след което да се радвате на постигнатия успех.

Следете блога ни, за да се информирате редовно за най-добрите съвети и практики, които ще ви помогнат да оптимизирате онлайн присъствието си.

Етикети: #hosting #icnbg #sitebuilder #seo #online-business #хостинг #free-sitebuilder #ssl #ddos

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе