Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Как мобилната синхронизация улеснява ежедневните бизнес дейности?

Как мобилната синхронизация улеснява ежедневните бизнес дейности?

Как мобилната синхронизация улеснява ежедневните бизнес дейности?

(Обновена: ) | Полезно

В забързаното ежедневие и непрекъснатите пътувания свързани с работата ни, преносимите устройства се превръщат в основен начин за осъществяване на комуникационни бизнес операции. Мобилната синхронизация ни помага да сме винаги в течение с всичко случващо се в нашия бизнес - получаваме цялата си поща на всички свързани устройства, можем да достъпваме файловете си от всякъде, да преглеждаме нашите задачи, календари, контакти и като цяло да осъществяваме нормално професионалните си задължения без да изпитваме ограниченията на работата вън от офиса. Чрез нея можем да използваме информацията на всички устройства, които ползваме и ще сме винаги осведомени. Какво е синхронизацията и как тя ни помага за това да следим в реално време всичко свързано с работата ни - прочетете в нашата статия!

Синхронизацията на данни е информационен процес, който представлява хармонизиране на информацията на всички устройства. Има различни видове синхронизации и начини за синхронизиране, a съвременният начин на синхронизация е клауд базиран и процесът става за секунди.

При имейл услугите и UCaaS цялата информация, като имейл кореспонденция, контакти, файлове и други, се съхранява отдалечено на специализирана инфраструктура - имейл сървър. При използването на имейл клиенти като Microsoft Outlook, при който данните се съхраняват отдалечено във File Storage-а на имейл сървъра, те лесно могат да бъдат достъпени през мобилното устройство след бърза синхронизация, осъществена при самото логване в потребителския акаунт. Синхронизирането на всички ваши имейли, контакти, задачи и календари ще ви държи винаги в час и ще намали възможността да изпуснете важен имейл или задача в календара ви.

Имейл протоколът, който се използва, се нарича IMAP (Internet Message Access Protocol) и e начин за пренасяне на информацията в съобщенията от имейл сървър към имейл клиент. Този вид протокол ще ви предостави детайли, като например дали едно писмо е прочетено, съдържанието на черновите и друга информация за вашето собствено взаимодействие с писмата. Това означава, че именно IMAP протоколът е отговорен за синхронизацията на мейлинг в множество устройства – лаптоп, телефон, личен и професионален компютър.

Ако не са зададени специфични настройки за нейното деактивиране, синхронизацията се случва автоматично. Информацията, която е на сървъра се синхронизира между всички устройства - всеки имейл или чат съобщение, промяна в срещите в календара, задачи и последна версия на вашите файлове се отразяват на всяко устройство и във всяка апликация, която използвате.

Три примерни сценария, в които синхронизацията на вашите устройства би ви била полезна:

  1. Вие сте на бизнес пътуване, но в багажа ви няма място за личния ви лаптоп, където са всичките ви акаунти, в които се съдържат ваши имейли, файлове, календари. Преди да отпътувате, вие синхронизирате вашето мобилно устройство с акаунтите, които сте създали на браузъра или приложенията на компютъра си. Пристигате на бизнес дестинацията, настанявате се и решавате да погледнете графика си с бизнес срещи, които сте уговорили по-рано. Чрез няколко клика на мобилния си телефон, календара със срещи е пред вас и вече лесно можете да прегледате своя график.
  2. Вие сте фрийлансър, който върши работата си в интернет кафенета, но по непредвидени обстоятелства преносимия ви компютър има хардуерен проблем. За щастие файлът, който трябва да изпратите на вашия работодател, е качен във File Storage на сигурно място на сървъра и въпреки хардуерната повреда на лаптопа ви, благодарениe на синхронизацията данните на всички устройства, ще можете да го изтеглите и да го изпратите навреме.
  3. Насочвате се към конференция, на която предварително сте се регистрирал онлайн. На входа ви казват, че трябва да покажете билетите, които са ви изпратени по имейл. Разполагате единствено с телефона си и благодарение на вашите синхронизирани устройства можете бързо да достъпите входящата си поща, да намерите имейла, който ви е изпратен и да влезете без проблеми на събитието.

ActiveSync е името на най-надеждния протокол за синхронизация, който извършва този процес за вас. Корпоративната услуга cMailPro използва този протокол за мобилната си синхронизация. В комбинация с CalDAV протокола, с който безпроблемно ще можете да създавате, редактирате и изтривате вашите срещи и събития от календара си, ще можете лесно да предоставите услуга, която има налична синхронизация. Използвайки cMailPro, вашите служители ще могат да вършат своята работа независимо от кое устройство управляват процесите.

cMailPro позволява достъпването на вашата поща и наличните в нея функционалности по няколко начина - директно през браузъра в уебмейл, може да се свърже с почти всеки имейл клиент, като Microsoft Outlook, през браузъра на смартфона ви или през специализираното мобилно приложение Pronto!. Чрез тези методи вие ще придобиете бърз и удобен достъп до всичките му полезни характеристики: имейл, контакти, чат, телефония, видео разговори, календари, задачи и други. cMailPro e cloud базирано решение и предоставя на своите потребители пълна криптация на данните и сигурност на всички работни процеси. Той е професионален продукт, който е специализиран за бизнеси от всякакви мащаби, опериращи в различни сфери.

Ползвайте cMailPro и се възползвайте от множеството функционалности, с които високотехнологичното софтуерно решение ще улесни и ще подобри всекидневната ви работа!

Активирайте тук: cMail Pro DEMO

Етикети: #business #imap #protocol #cmail-pro #mobile-technologies #mobile

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе