Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Let`s encrypt за онлайн магазини

Let`s encrypt за онлайн магазини

Let`s encrypt за онлайн магазини

(Обновена: ) | Полезно

Част от успеха на всеки онлайн магазин е осигуряването на максимална сигурност и защита на потребителите му. Всеки онлайн търговец, който държи на бизнеса си иска да гарантира на потенциалните си клиенти сигурност и защита на чувствителните данни (лични данни, информация за разплащателни средства) и да предотврати попадането им в грешни ръце, трябва да притежава SSL сертификат.

Със сигурност сте срещали понятията SSL, HTTPS, криптирана връзка, нали? До сега знаехте, че шифрованата връзка на вашия уеб сайт струва пари, но след появата на Let`s encrypt, безплатния сертификат, нещата придобиват друг вид.

Голяма част от онлайн търговците, притежаващи малки и средни по големина магазини, до скоро не отдаваха особена важност на това дали сайтът им съдържа https://. Но Интернeт пространството и все по-голямата информираност на потребителите променят правилата и то доста бързо.

Изграждане на доверие

Когато даден потребител посети вашия онлайн магазин (например онлайн магазин за гуми), първото нещо, за което се оглежда е, какво е нивото на сигурност, което му предлагате. Най-въздействащият и лесно разпознаваем индикатор за това, разбира се, е иконата на зеления катинар и изписването на https:// в адресната лента на използвания браузър. Това кара клиентите ви да се чувстват спокойни и да се връщат отново на вашия сайт.

seo-shopping-symbolSEO

SSL сертификатът не е важен само за клиентите ви. Следвайки политиката за изграждане на една по-сигурна и защитена Интернет среда, от Google ясно показаха, че криптацията на вашия сайт оказва положително влияние на SEO и подпомага значително Google Rank-a ви. Вижте още: Как да подобрите оптимизацията на сайта си за търсачките?

HTTP/2

За да се възползвате от възможностите на напълно обновения HTTP/2 протокол е необходимо да предоставите HTTPS връзка. HTTP/2 кара страницата ви да се зарежда максимално бързо, а с това подобрява цялостното представяне на сайта ви.

До тук добре. Но...

Повечето онлайн магазини в България са малък или стартиращ бизнес и възможностите за допълнителна инвестиция са ограничени. Известните доставчици на платени сертификати като Comodo, Symantec, RapidSSL и други са се погрижили да предоставят достъпни решения за всеки тип сайт. Въпреки това, голям процент сайтове все още не са склонни да похарчат пари, за подобно нещо и ако трябва да бъдем честни, рискуват доста. А последствията от тези действия могат да ви струват скъпо.

speech-bubble-with-exclamation-markПоследствията

Загубата на доверие в потребителите и хората напускащи вашата страница без да извършат покупка е само началото. Кражбата на чувствителни лични или финансови данни, съхранявани на сървъра ви, биха могли да имат много сериозни последствия за вас. Да не говорим за извличането на данни за социални и лични профили на вашите клиенти от злонамерени лица.

И ако започвате вече сериозно да се замисляте как да се сдобиете със SSL сертификат, на помощ идва ICN.Bg и Let`s Encrypt - напълно безплатен SSL сертификат за вашия онлайн магазин от ICN.Bg с всеки хостинг план.

Безплатен SSL сертификат

Let`s Encrypt e напълно автоматизиран, безплатен и с отворен програмен код сертификат, от който може да се възползва всеки притежател на домейн. Инсталирането му става максимално бързо благодарение на специално разработения cPanel плъгин и става буквално в рамките на минута. Нивото на криптация е същото като на платените SSL сертификати, но разлики има в процеса по валидиране. Можете да използвате Let's encrypt с платформи за онлайн търговия като Magento и OpenCart, а модул за автоматична негова инсталация имат дори лидери в областта като Shopify.

Да използваме Let's encrypt или платен SSL сертификат?

Ако до този момент вашият онлайн магазин не е притежавал HTTPS, безплатният сертификат е чудесно решение. Принцип на работа на Let`s Encrypt

Все пак правилният избор на сертификат зависи от обема на магазина, трафика и транзакциите, които генерира. За големи магазини препоръчваме използването на платени сертификати с EV валидация, а ако искате за защитите множество домейни - основен и субдомейни, Wildcart сертификатите остават най-удачното решение.

Вижте още: Всичко за SSL сертификата

Етикети: #безплатен-ssl-сертификат #lets-encrypt #merki-za-sigurnost-i-zashtita-na-sajt #ssl-ecommerce #ev-ssl

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе