Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Клауд хостинг - въведение в облачните технологични модели

Клауд хостинг - въведение в облачните технологични модели

Клауд хостинг - въведение в облачните технологични модели

(Обновена: ) | Полезно

Знаете ли какво представляват облачните технологии? А познавате ли принципите зад услугата облачен хостинг? Преди няколко години при въвеждане на думата ‘облак’ за търсене в Google, в списъка с резултатите на търсещата машина се нареждаха най-общо сайтове с информация за атмосферата, природата и водни капки.

cloud

Опитайте да потърсите тази дума днес. Ще видите, че търсещата машина връща резултати, свързани с информационните технологии в интернет и това не се дължи на работата на добре почерпен инженер от Google, а на революционна промяна в ерата на ИТ технологиите.

Защо точно облак?
Новият модел на компютърни технологии получи названието "облачни компютърни технологии", като облакът е метафора за интернет – т.е. технологии и услуги, достъпни през интернет.

Облак за бизнеса
С изобретяването на новия бизнес-технологичен модел организациите масово преструктурират своите IT системи от традиционния модел клиент/сървър към облачен технологичен модел, при който всичко се предлага като услуга без значение дали става въпрос за софтуер, хардуер или съхраняване на информационни масиви.

За да отговорят на разнородните изисквания на потребителите, доставчиците на облачни технологии предлагат различни услуги (SaaS, PaaS, IaaS) и модели (Public, Private, Hybrid), които ще разгледаме в отделна статия следващата седмица.

Облачната технология накратко

*Лесен достъп до споделени ресурси*
Облачната технология е модел, който прави възможен мрежовия достъп до споделени ресурси като интернет мрежи, сървъри, хранилища за масиви от данни и софтуерни приложения с мининално участие или управление от доставчика на услугата.

*Умните устройства*
С навлизането на този технологичен бизнес модел потребителите могат да достъпват тежки по отношение на разхода на ресурс приложения чрез леки преносими устройства като мобилни телефони, лаптопи и PDA устройства.

*По-малко разходи*
Облачните технологии преместват изчислителната мощ и информацията от десктоп компютрите и преносимите устройства в мега мощни дата центрове което намалява разходите и формира нов по-гъвкав подход за правене на бизнес.

Вижте още: Облачни технологични модели - видове облаци

Облачните технологии имат много предимства за да бъдат предпочитано IT решение за организациите като най-важното от всички е преминаване към заплащане само на изразходваните ресурси като значително се намаляват или дори елиминират разходите за инвестициите в IT структура.

А вие какви облачни услуги ползвате?

Етикети: #oblachen-hosting #klaud #onlajn-dostap #oblachni-kompyutarni-tehnologii #oblachni-tehnologii #tehnologii-i-uslugi-dostapni-prez-int #internet-tehnologii #umni-ustrojstva #oblak #klaud-hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе