Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > „Потребителите се страхуват да сменят хостинг компанията си, въпреки прекъсванията на сайта“ - Интервю с персоналния фитнес треньор Станимир Михов

„Потребителите се страхуват да сменят хостинг компанията си, въпреки прекъсванията на сайта“ - Интервю с персоналния фитнес треньор Станимир Михов

„Потребителите се страхуват да сменят хостинг компанията си, въпреки прекъсванията на сайта“ - Интервю с персоналния фитнес треньор Станимир Михов

| Полезно

Срещнахме се със Станимир преди повече от година, когато той ни писа мейл с молба за консултация. Изпитваше нужда да запази сайта си постоянно онлайн, но се и страхуваше да не би това „запазване“ да му струва повече – така ценния трафик, който вече има.

Вижте какво още разказа за себе си и дългогодишното блогърство в сферата на фитнес услугите Станимир Михов в интервю пред екипа на ICN.Bg:

Разкажете малко повече за себе си.

Казвам се Станимир Михов и имам блог, който е свързан със здравословно хранене и фитнес упражнения. Сайтът помага на хора, които нямат опит с фитнес или са имали неуспешни опити с диети, да се справят с желана фитнес цел и да подобрят здравето си, чрез лесноприложими съвети и изпитани техники.

От колко години имате сайт?

Регистрирах сайта си през 2015-та година. В началото всичко свързано с него, беше едно хоби. Много приятели в социалните мрежи ми задаваха въпроси за фитнес тренировки и упражнения, хранене, хранителни добавки, виждайки моите резултати.

Много от тези въпроси се повтаряха и вместо да отговарям на всеки поотделно, реших, че ще е много по-удобно да създам малък блог, в който да са поместени тези въпроси и отговорите ми.

Каква хостинг услуга използвате?

През годините преминах през различни планове и колкото повече се развиваше блогът, толкова повече осъзнавах важността да имам добра основа – стабилен хостинг, който да отговаря напълно на нуждите на сайта ми. В основата на бизнеса ми беше заложено това, сайтът да е стабилен.

Използвах споделен хостинг, който е отличен старт за много малък блог, но впоследствие сайтът се разрастна и ресурсите все не стигаха.

Това се изразяваше в невъзможност на сайта да отговори на трафика, когато разпространявах нов материал. След многократни прекъсвания на сайта, реших, че не мога да развивам допълнително блога си и да имам добър имидж, ако на всеки 5-7 дни, той спира работа за период от време. Това по никакъв начин не се отразяваше добре на репутацията ми, а и имах реални финансови загуби.

Тогава реших да потърся нова хостинг компания и така попаднах на ICN.Bg.

Те направиха оценка на целия ми сайт, плъгини, трафик и ми предложиха подходящ хостинг план - VPS услуга, която да покрива нужните ми ресурси и да е cloud базирана, за да ми гарантира сигурност.

Често срещано е хората да изпитват притеснения, когато трябва да мигрират онлайн проекта си от една хостинг компания към друга. Вие имахте ли такива проблеми?

Да, имах такива притеснения и те бяха причината да не предприема преместване на сайта много дълго време. Те се изразяваха в два отделни аспекта:

1: Вече имах изградени позиции в Google - Притеснението ми тук беше, че при смяна на сървъри или евентуален проблем, мога да загубя трафик, за който съм вложил много усилия.

2: Имам специфични плъгини, които програмисти са напасвали така, че да работят с WordPress през годините с различни ъпдейти - Притеснението ми беше, че след прехвърляне на сайта, част от тях няма да работят коректно.

Можете ли да ни разкажете малко повече за целия процес на прехвърляне на сайта ви? Какви бяха очакванията ви и как премина в действителност?

Тази част ще е наистина кратка. След като предоставих данните от стария си хостинг, само трябваше да посоча в кой часови диапазон искам да се случи прехвърлянето.

По съвет на ICN.Bg се спряхме на час през нощта през уикенда, когато трафикът е най-нисък. На сутринта имах имейл, който съобщаваше, че всичко е прехвърлено успешно и мога да проверя за нередности/бъгове, за да бъдат отстранени. Всичко беше коректно прехвърлено и нямаше нужда от повторна комуникация по темата.

Защо се спряхте на VPS услуга?

Когато преминавах от друга хостинг компания към ICN.Bg, не разбирах какво точно означава VPS услуга, но знаех, че старият ми план вече не е достатъчен заради постоянните прекъсвания.

Доверих се на приятел, който ми препоръча хостинг компанията. Освен това, проверих ревюта на различни места и имаше много на брой позитивни коментари за компанията.

Това ме накара да се доверя напълно и да премина на предложения от вас план, който използвам и до днес. Бонус, който не осъзнавах, че получавам е изключително компетентната и бърза поддръжка от страна на съпорт отдела.

Често се случва да работя в късните часове и независимо дали запитването ми е нещо дребно или изисква по-задълбочен анализ, винаги съм получавал отговори, които ми помагат да работя върху сайта си ефективно и да го развивам.

Ако нямате представа от каква услуга имате нужда, моят съвет би бил да се свържете с ICN.Bg, описвайки нуждите си, а те ще ви предложат най-добрия план, за да реализирате целите си.

Ако и вие се колебаете за услугата, която трябва да изберете или имате притеснения относно миграция на ваш онлайн проект, ние сме на разположение да ви консултираме напълно безплатно и без ангажимент.

Свържете се с нас на sales@icn.bg

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе