Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Ръководство: Как да направя сайт за ремонтни услуги?

Ръководство: Как да направя сайт за ремонтни услуги?

Ръководство: Как да направя сайт за ремонтни услуги?

| Полезно

Вие сте майстор, с дългогодишен опит в сферата на ремонтните дейности и искате да имате сайт, но не знаете как? Ние сме тук, за да ви помогнем да си направите професионален сайт, дори и без да имате технически познания или какъвто и да е било опит. Ще ви представим най-важните елементи за това как да си направите сайт, ще ви покажем кои са най-важните страници за него, от къде да теглите безплатни професионални снимки, какви теми и плъгини да ползвате за сайта си и още ценни съвети.

За ваше улеснение в края на нашия текст сме ви направили специално видео, в което описваме стъпка по стъпка как да си изградите сайт с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. Платформата ви позволява да оформите дизайна на своя сайт с лекота и да го запълните със съдържанието, което е най-ценно за вас и вашия онлайн бизнес. Нека започваме:

1. Задължителни страници за сайт за ремонтни услуги

pages menues

Обръщаме ви внимание, че можете да добавяте или махате страници по свое желание. Желателно е да разгледате други подобни сайтове и да вземете най-добрите практики. Опитайте се да бъдете уникални и да не повтаряте чужди идеи. Пречупете нещата през своята призма, за да се отличите от всички останали сайтове. Съветваме ви със сигурност да включите в списъка си следните страници:

Начална страница - това е първата и основна страница на вашия сайт. Тук задължително трябва да споделите повече за вашия опит през годините в ремонтните дейности, за да впечатлите клиентите си с уменията си. Целта на тази страница е да задържите погледа на човека зад екрана и да го стимулирате той да продължи разглеждането на останалите ваши страници. Съветваме ви да заложите на професионално издържани снимки, за да въздействате силно на потребителя.

Контакти - в тази страница задължително сложете ваши актуални данни за контакт като: имейл, телефон, адрес. Можете да добавите и допълнителна бланка за попълване на вашия сайт, с която клиентите да изпращат директно запитванията си към вас.

Съвет: Използвайте бизнес мейл услуга за вашата онлайн комуникация с клиентите ви. Ще можете да управлявате няколко пощи лесно от един акаунт, например: info@constructor.eu; sales@constructor.eu; office@constructor.eu. Така ще можете да разграничите отделната комуникация за отделните дейности във вашия бизнес и същевременно ще са лесни за достъп и управление.

За нас/за мен - съветваме ви тук да споделите повече за вашата експертиза и за опита ви през годините. Като дългогодишен майстор сме сигурни, че имате какво да споделите с вашите бъдещи клиенти. Използвайте снимки и лична история за вашето представяне, защото тя печели доверието на хората.

Проекти (портфолио) - когато сте майстор наа ремонтни дейности, независимо дали говорим за водопроводни дейности, сглобяване на мебели, лепене на плочки, монтиране на кухни, редене на перкет и др., е много полезно да покажете най-добрите си проекти в отделна страница.

Нека тя да бъде вашето портфолио пред бъдещите ви клиенти. Включете в отделни снимки или в галерия най-големите ви гордости през годините, които показват вашите умения. Много често клиентите ще поискат абсолютно същия модел на кухня, модел на баня, модел дърворезба и др.

Най-важният елемент в страница „Проекти“ е, че можете да подплатите думите си със снимки и да изпъкнете на фона на най-големите ви конкуренти. Не подценявайте силата на тази страница върху потребителите ви.

2. Сайтове за безплатни професионални снимки

Нашият съвет е винаги да слагате автентични авторски снимки, когато предлагате конкретен продукти или услуга. За самия дизайн на сайта ви можете да използвате и чужди професионални снимки, в случай, че не разполагате с такива. Доверете се на професионални сайтове за снимки, които позволяват свободното им ползване абсолютно безплатно.

Бъдете внимателни със свободния подбор на снимки в интернет, защото те са основен обект на авторско право и можете да си навлечете неприятности, ако просто заложите на произволни снимки с неясен произход. За да сме ви максимално полезни, сме ви подготвили няколко предложения за сайтове за безплатни професионални снимки:

Pixabay

Сигурни сме, че в банките за снимки на pixabay.com ще намерите всичко, което ви е необходимо за вашия сайт. Разполагат с изключително богата галерия от професионални снимки на всякакви тематики. Разгледайте с помощта на ключови думи, които ви интересуват.

Unsplash

Unsplash също много добър сайт за снимки със супер качество. Всеки месец обновяват по няколко пъти галериите си, което говори за огромен избор за всеки вкус. Няма да сбъркате, ако се доверите на Unsplash.

Виж повече: „10-те най-добри сайта за безплатно сваляне на снимки“

3. Психология на цветовете

Цветовете влияят върху човешката психика и това е доказано през годините. Не случайно световно известни брандове залагат на конкретни цветове в логото си, в зависимост от въздействието, което искат да окажат върху техните потребители. Желателно е да се запознаете с въздействието на всеки един от основните цветове и да отсеете тези, които ще ви свършат най-добра работа при създаването на сайт за майстори.

Цветовете трябва да допълват усещането за уникалност, професионализъм и доверие у клиентите ви. Нека разгледаме как въздействат едни от основните цветове върху нас хората:

Син – Синьото вдъхва доверие в потребителите, което е важно и за вашия сайт за ремонтни дейности, особено в съчетание с други цветове.

Зелен – Зеленото има успокояващо действие и много често също се използва в комбинация с други цветове.

Жълт – Стимулира креативността и усещането за щастие у човека, затова е подходящ и за вашия сайт.

Бял – Асоциира се с чистота, невинност и сигурност. Използвайте го, за да подсилите контраста на всички останали важни за вас цветове.

Научи повече: "Психология на цветовете и как влияят върху потребителското мислене".

4. Изберете подходящо домейн име за своя сайт за ремонтни услуги

Един от най-важните елементи за вашия сайт е домейн името. То представлява името на вашия сайт или по-точно казано - думите, които трябва да изпишете в търсачката, за да отидете на сайта ви. Изключително важно е да изберете подходящо домейн име, което много лесно да се асоциира с дейността, която развивате.

Научи повече: "Защо да избера .eu домейн?"

Обръщаме ви внимание, че е желателно то да бъде кратко за изписване, лесно за произнасяте и запомняне. Ако съумеете да съчетаете всичко това в едно, вашето домейн име ще бъде сравнително лесно за запомняне от потребителите ви, което е от огромен плюс за развитието на вашия сайт.

Съветваме ви да разгледате примерите на вашите конкуренти, да проверите и други посещавани сайтове, за да почерпите достатъчно идеи. Запишете на лист хартия най-добрите предложения и добавете всичко, което ви хрумва на момента. Няма лоши или глупави идеи, има само подходящи и неподходящи имена. Вие най-добре знаете каква е първата асоциация, когато заговорите за вашия бизнес. Бъдете креативни и смели и изберете най-доброто!

Внимание: Когато изберете най-подходящото домейн име, задължително трябва да го запазите, защото може да ви бъде „откраднато“ под носа ви, като го запази някой друг.

Първо обаче трябва да проверите дали името, на което сте се спряли въобще е свободно. Как можете да направите това? Напишете предложението си в нашата търсачка.

domain search

Нека ви дадем пример. Ще използваме произволно домейн име, което искаме да използваме във видеото за създаване на сайт с ICN.Bg Sitebuilder, за което вече ви споменахме. За целта изписвате името в търсачката и натискате бутона „Търси“. Домейн името, което искаме да проверим, е следното: constructo-demo-icn.eu.

На следващта стъпка ще ви излезе надпис дали домейн името е свободно и също така ще ви излезнат и допълнителни опции за други разширения в съчетание с вашия избор. В нашия случай домейн името, което сме избрали, е свободно и ни излизат следните нопълнителни предложения:

domain name options

5. WordPress теми за сайт за ремонтни услуги

Темите за всеки WordPress сайт са съобразени с нуждите на потребителите в отделните ниши. WordPress е най-използваната платформа за създаване на сайтове в световен мащаб и разполага с огромно изобилие на теми във всяка сфера. Постоянно излизат нови и нови теми. Съветваме ви да следите коментарите и рейтинга на всички теми. Разгледайте повече теми и отсейте най-доброто за вашия сайт. Днес ще ви дадем няколко предложения, които смятаме, че биха ви били полезни за създаването на вашия сайт за ремонтни дейности. Ето кои са те:

Best Construction

Best Construction

Best Construction е страхотен избор за тема за сайт за ремонтни дейности, архитектура, майсторски услуги и др. подобни дейности. В нея разполагате с подходящи галерии, страница за портфолиото ви с продукти, видео фон, бутони и още много функционалности. Все пак както винаги ви съветваме да не се спирате на първата видяна тема, а да разгледате няколко опции и да отсеете коя от тях наистина е най-добра за целите на вашия сайт.

Expert Carpenter Theme

Expert carpenter

Expert carpenter e второто ни предложение също, което е много подходящо за сайт за ремонтни дейности и сайт за майсторски услуги. Минималистичен дизайн за любителите на по-изчистените визии. Можете да я използвате за всякакъв вид сайтове за майсторски услуги – слагане на плочки, водопроводни услуги, конструиране на кухненски шкафове и плотове и каквото се сетите.

6. Подходящи плъгини за сайт за ремонтни услуги

plugins

Плъгините са инструмент, благодарение на който можете да подобрявате постоянно функциите на вашия сайт и неговото представяне. Съществуват плъгини за оптимизация, за фотогалерии, за форматиране на снимки, има плъгини за сигурност и т.н. Днес споделяме с вас една от най-полезните плъгини за вашия сайт. Ето кои са те:

Плъгини за фотогалерия:

Фотогалериите са задължителен елемент, когато искате да развивате онлайн бизнес. За всеки сайт снимките са от ключово значение за успешната му и привлекателна визия.

Снимките много често, както е и при майсторите, са средство чрез което придобиваме представа за работата на майстора. Затова е важно да знаете за съществуването на специалните плъгини за фотогалерии. Благодарение на тях ще можете да правите атрактивни галерии за своя сайт.

NextGen

NextGen е един от най-предпочитаните плъгини за фотогалерия. Разполагате с разнообразие от галерии – такива със слайдшоу и снимки, които се менят на определен интервал от време или с така наречените thumbnail, които представляват миниатюрни изображения, които се разпъват, когато кликнеш върху тях. Можете да определяте времето за смяна на снимките, имате избор от към дизайн и са много лесни за управление.

Photo Gallery by 10WEB

Photo Gallery by 10WEB е лесен за работа плъгин, дори за хора, които нямат предишен опит в изграждането на галерии. Ако разполагате с видео, можете да направите и галерия от видео материали. Галериите изглеждат чудесно и на мобилна версия.

Виж повече: „8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия“

Плъгини за форматиране на снимки:

ShortPixel Image Optimizer

ShortPixel Image Optimizer е добър вариант за вашия сайт за майстори. Изображенията влияят много силно върху представянето на сайта ви. Колкото повече изображения използвате и то такива с високо качество, толкова повече го затормозявате. Затова е задължително да използвате плъгини за форматиране на снимки, които ще компресират снимките и ще подобрят представянето на вашия сайт. Не се притеснявайте за качеството на снимкие, то няма да бъде нарушено.

WP Smush

WP Smush е много е подходящ за преоразмеряване и компресиране на всякакви снимки. Обръщаме внимание, че компресирането не е равносилно на понижаване на качеството на снимките. Напротив, плъгинът работи така, че да копресира изображенията без да влия върху качеството му.

Плъгини за сигурност:

WPS Hide Login

С WPS Hide Login ще подсигурите още повече вашия WordPress сайт. WordPress е най-използваната CMS платформа в света за създаване на сайтове и това е и основателна причина да съществуват много хакери, за които сайтът ви би могъл да бъде „апетитна хапка“. Този плъгин е добър избор за защита на вашето оналайн пространство.

Wordfence security

Wordfence security също е добър плъгин, който ще ви осигури спокойствие и сигурност за вашия сайт. Не подценявайте защитата и винаги следете представянето на вашия сайт и това дали има някакви видими проблеми.

Вижте какво допълнително можете да направите, за да защитите своя WordPress сайт в нашето WordPress ръководство за сигурност!

7. Как да си направим сайт за ремонтни услуги с ICN.Bg Sitebuilder (ВИДЕО)

Както ви обещахме в началото на статията, сме ви подготвили специално видео, в което обясняваме стъпка по стъпка как да си направите професионален и красив сайт с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. Платформата е изключително достъпна и лесна за ползване дори от хора, които нямат абсолютно никакъв опит.

Научи повече: „Как да си направя сайт за 20 минути (ВИДЕО)“

Разполагате с голям набор от функционалности като разнообразни теми, също така имате избор от многобройни безплатни професионални изображения в безплатна галерия. Можете да използвате различни шрифтове на сайта си, в статиите си и описанията на продуктите си и още много други екстри.

На ваше разположение е и богата галерия с бутони, допълнителни изображения и картинки. Благодарение на Drag&Drop функцията можете да местите всеки един от елементите на вашия сайт по свой вкус. Сайтът ви ще бъде достъпен от всякакви устройства и ще излиза страхотно и на мобилна версия, което е от огромно значение за всеки сайт. Всичко това и още полезни съвети ще намерите в нашето видео:

Вижте как изглежда нашият Сайт за майстори след като спазихме всички стъпки във видеото по-горе: http://constructo-demo-icn.eu/

Интересно: "Как да си направя кулинарен сайт за 25 минути с ICN.Bg Sitebuilder (СТЪПКА ПО СТЪПКА)?"

Екипът на хостинг компания ICN.Bg ви пожелава успех с вашия сайт! Надяваме се, че сме ви били полезни с нашите съвети за изграждането на сайт за майстори. Вашият сайт е вашата визитна картичка пред света, постарайте се той да представя нивото и качеството на вашата работа.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе